Mój samochód:: Obecnie E36 316i [atlantisblau]. Była E34 525 TDS Touring 1994
Wiek: 22 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 182 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 18 Marzec 07, 13:10 Auto miesiąca na forum
Nie bede tutaj pisal, skad zaczerpnalem ten pomysl ale wczesniej jezdzilem Passatem wiec chlopaki na forum mieli cos takiego Mozna byloby w okreslonym terminie tzn np. od 1-10 dnia kazdego miesiaca zbierac propozycje jakie autko uznac za BMKe miesiaca. Ta która zbierze najwiecej nominacji zostaje autem miesiaca Co Wy na to...?
Kto jest za niech zostawi po sobie slad, kto jest przeciw niech sie wstrzyma
Wysłany: 18 Marzec 07, 21:40
Pisząc o autach miesiaca mialem na mysli tylko auta forumowiczów, ktore przedstawione są na forum To co moi drodzy, probujemy od 1 kwietnia wystartowac?
Pisząc o autach miesiaca mialem na mysli tylko auta forumowiczów, ktore przedstawione są na forum To co moi drodzy, probujemy od 1 kwietnia wystartowac?
Tzn jak w praktyce chcesz takie wybory "miss" przeprowadzic ?
showtime-tv napisał/a:
Tzn jak w praktyce chcesz takie wybory "miss" przeprowadzic ?
Właśnie. Tajemniczy jesteś . Zdradź nam showtime-tv jak to widzisz .
Wysłany: 19 Marzec 07, 07:02
Od 1-5 dnia kazdego miecha zbieramy typy i nominacje, nastepnie z tych typów tworzymy ankietę i 10 dnia oglaszamy autko miesiaca z największą ilością głosów. Potem mozna zrobic na forum specjalne archiwum z kazdego miesiaca, jakie auto w jakim miesiacu bylo "miss"
tez uwazam ze to dobry pomsyl aby cos takiego zrobic
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Ja jeszcze dodam, że aby było sprawiedliwiej to wygrywający samochód nie może startować w następnym miesiącu. Można jeszcze dodać przez miesiąc w podpisie pod nickiem "Samochód miesiąca." i śmiejącą się emotikonkę z pucharem.
Jako zasady to proponuję:
1. Każdy użytkownik może zgłosić swój samochód do ankiety w terminie od pierwszego do piątego dnia bieżącego miesiąca (pod warunkiem, że nie jest zwycięzcą konkursu z poprzedniego miesiąca).
2. Pierwszego dnia miesiąca będzie zakładany przez odpowiedzialnego za konkurs admina temat o treści "Auto miesiąca [nazwa miesiąca] - ZGŁOSZENIA." Zamknięcie listy zgłoszeń będzie się odbywać poprzez zamknięcie tematu przez administratora o północy z piątego na szósty dzień miesiąca.
3. Następnie przewidziany jest jeden dzień na zebranie wszystkich uczestników i utworzenie ankiety, która będzie trwała do przedostatniego dnia miesiąca kiedy to będzie zamykana przez administratora.
4. Ostatniego dnia miesiąca zostanie ogłoszony zwycięzca.
5. Zgłoszenie samochodu będzie odbywać się na zasadzie umieszczenia dwóch zdjęć w poście (zdjęcia w min. rozdzielczości 800x600) bez tekstu (za wyjątkiem automatycznie dodawanych podpisów).
6. Zwycięzca konkursu będzie mógł cieszyć się przez następny miesiąc z tytułu "Samochód miesiąca" a w jego podpisie zostanie umieszczona szarfa z zasłużonym tytułem.
Co wy na to?
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
Ja jeszcze dodam, że aby było sprawiedliwiej to wygrywający samochód nie może startować w następnym miesiącu. Można jeszcze dodać przez miesiąc w podpisie pod nickiem "Samochód miesiąca." i śmiejącą się emotikonkę z pucharem.
Jako zasady to proponuję:
1. Każdy użytkownik może zgłosić swój samochód do ankiety w terminie od pierwszego do piątego dnia bieżącego miesiąca (pod warunkiem, że nie jest zwycięzcą konkursu z poprzedniego miesiąca).
2. Pierwszego dnia miesiąca będzie zakładany przez odpowiedzialnego za konkurs admina temat o treści "Auto miesiąca [nazwa miesiąca] - ZGŁOSZENIA." Zamknięcie listy zgłoszeń będzie się odbywać poprzez zamknięcie tematu przez administratora o północy z piątego na szósty dzień miesiąca.
3. Następnie przewidziany jest jeden dzień na zebranie wszystkich uczestników i utworzenie ankiety, która będzie trwała do przedostatniego dnia miesiąca kiedy to będzie zamykana przez administratora.
4. Ostatniego dnia miesiąca zostanie ogłoszony zwycięzca.
5. Zgłoszenie samochodu będzie odbywać się na zasadzie umieszczenia dwóch zdjęć w poście (zdjęcia w min. rozdzielczości 800x600) bez tekstu (za wyjątkiem automatycznie dodawanych podpisów).
6. Zwycięzca konkursu będzie mógł cieszyć się przez następny miesiąc z tytułu "Samochód miesiąca" a w jego podpisie zostanie umieszczona szarfa z zasłużonym tytułem.
Co wy na to?
Pomysł na realizacje mi sie podoba
Tylko pozostaje kwestia rozwiazania sytuacji w ktorej nastąpi remis np mamy 10
kandydatów i np dwóch z nich otrzymuja taka samą liczbe głosów -> co wtedy ??
Tylko pozostaje kwestia rozwiazania sytuacji w ktorej nastąpi remis np mamy 10
kandydatów i np dwóch z nich otrzymuja taka samą liczbe głosów -> co wtedy ??
Aaa... No... wtedy... eee...
Może dogrywka? Można skończyć np. 5 dni wcześniej i wtedy przez ostatnie 5 dni będzie dogrywka z pośród tych, którzy dostali taką samą ilość punktów. Zakładam tutaj, że nie będzie to ilość większa niż 2-3 samochody. mam nadzieję, że więcej użytkowników weźmie udział w ankiecie i nie będzie jakichś absurdalnych sytuacji.
Spadam do garażu i będę myślał jak by to najlepiej rozwiązać.
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
cool
to ja dodam:
1. w przypadku remisu, żeby nie przeciągać, o zwycięzcy decydują klubowicze
2. nad ankieta i tematem czuwa showtime-tv ( zgłosił to niech sie troche pomeczy heheh ) wraz moeratorem jakimś ewentualnie zakładamy nowy dział konkurs i on ( showtime-tv) jest tam modem
3. zwycięzca oprócz tych przywilejów opisanych wyżej, znajdzie sie przez miesiąc na stronie głównej ( www.maxbimmer.pl ) i zostaje umieszczony w "hall of glory" założonym na forum
1. w przypadku remisu, żeby nie przeciągać, o zwycięzcy decydują klubowicze
Chyba bardziej sprawiedliwym bedzie rozwiazanie takie jak zaproponował meles
przynajmniej nikt nie posadzi nas o stronniczosc poniewaz wpływ na wybór
bedzie miał kazdy forumowicz a nie tylko klubowicze w przypadku remisu
od 1 do 5 zbieramy kandydatów
od 5 do 20 głosowanie
od 20 ogłoszenie wyników lub do 25 dogrywka w przypadku remisu
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 24 Marzec 07, 15:08
Pomysł fajny, zrobić dział, niech zglosza sie ci któryz chcą wystartować w konkursie, a ich auta są opisane na forum,wiec bedzie mozna poogladac auto, itd.
Tylko może byc to troche nie sprawiedliwe, bo zależy kto na co patrzy, jedni na silnik, drudzy na styling, trzeci wolą ładną serie, a jeszcze inni dobre audio czy coś.
Ucichł bo chyba wszystko już jasne w tym temacie. Czekamy na akcję administracyjną, w celu ułożenia uprawnień odpowiednim forumowiczom, i założenie ankiety / działu.
Wysłany: 31 Marzec 07, 20:05
Prosze Admina o utworzenie odpowiedniego działu na forum najlepiej o nazwie "BMW miesiąca" gdzie znalazłby sie TOPIC pod tytulem: "BMW miesiąca - kwiecień 2007" i tak jak bylo zamierzone bedziemy do okreslonego dnia miesiaca zbierac glosy. Tylko jakie kryterium glosowania przyjac w tym miesiacu (tzn. co w kwietniu brac pod uwage przy glosowaniu, bo wiadomo nie kazda BMka BMce równa)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum