Witam! mam na imię Tomek i jestem z Wrocławia. Aktualnie, od 2 tygodni jestem bez auta.
Jeździłem do tej pory wartburgiem 353,oplem corsą,oplem calibrą, audi a8,oplem omega.
wciąż szukam swojego ideału, (żona mnie za ten text zabije
tym razem zdecydowałem się na spróbowanie BMW. Potrzebuję duże auto, więc pod uwagę biorę zakup wyłącznie e39kombi lub e38.
Zakup wyłącznie z najbliższej okolicy, gdyż po kilku przygodach z pewnymi burakami naciągaczami sprzedającymi auta po 10 stłuczkach jako bezwypadkowe, (bo prawnie to nie to samo) jestem totalnie zniechęcony do wycieczek na oglądanie aut dalszych niż 30km
Zapisałem się na forum mając nadzieję, że pomożecie mi ocenić wstępnie stan BM'ki z podanych linków do ogłoszeń, Dużo pracuję, czasem po 12 godzin, mam na utrzymaniu żonę i dziecko, więc bardzo byłbym szczęśliwy jeśli zaoszczędziłbym choćby jeden dzień na nieoglądaniu kolejnego wraku w stanie bdb.
E39 Touring to zupełnie inne auto niż E38 Do kombiaka włożysz dłuższe rzeczy, a "siódema" to auto z najwyższej półki. Rozumiem, że skoro myślisz o tych konkretnych modelach, to kasa to nie problem.
O awaryjności powinieneś pogadac z gizbernem (o E39 Touring) i olejusem (o E38)
Zresztą użytkowników E38 na forum jest kilku
Rejon 30km dookoła wrocka to dośc zawęża rejon poszukiwań auta
Ople to tandeta, ale ładna i tania tandeta. Sam nie wiem co mnie pokusiło żeby to kupić Omegę kupiłem w idealnym stanie, prawdziwie bezwypadkowe, po 2 latach popsuło się w nim prawie wszystko. lampy, zamki, spryskiwacze, klamki, duperele silnika , zawieszenia, skrzynia biegów,turbosprężarka,pompa, przełączniki elektryczne. etc... sprzedałem wrak z połową niedziałających podzespołów. nigdy więcej opla
Witamy na forum .nie oszczedzaj czasu na dokladne sprawdzenie(serwis,dobry warsztat)-oszczedzisz sobie ww.klopotow. to b.solidne wozy ale ze wzgledu na silniki i zawieszenie sa czesto zakatowane!
_________________ mam jeszcze jeden pojazd z tylnym napedem-yamaha
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 3 Październik 07, 18:57
Witam! Szkoda,że tak daleko do Wrocka mieszkam,bo chętnie pomógłbym w ocenie czy auto było bite,czy nie. Maluję auta,więc znam się na tym. W każdym razie jakbyś wybierał się oglądać jakąś bunie w moich stronach to wal jak w dym.
_________________ Kocham E34,wpakowałem się w to:
Ostatnio zmieniony przez E34-Patryk 3 Październik 07, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum