Furacz fajny, napisz coś więcej, a tak z ciekwości spytam, zagazowana seryjnie czy sam zakładałeś?
pozdro
Zagazowana już była we Włoszech ale nie jest to gaz od nowości auta. W Polsce jest inny
zawór do tankowania i musiałem go zmienić. Na gazie jest bardzo oszczędna koszt 100km
to około 8zł zależy od jazdy. No jak wiadomo ma motor 1.8 M40.
Klima, elektryczne szyby, reszte chyba znacie w tych pojazdach
to by wychodziło ze pali ci 4litry gazu przy cenie 2zł za litr to bardzo mało chyba ze ziemny jest jeszcze tanszy jak to wyglada i czy nie ma problemu z tankowaniem , malo jest inatalacji na gaz ziemny
Pozdrawiam
_________________ Gość a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 15 Luty 06, 15:53
Autobusy marki Jelcz jeżdżące po wrocławi z instalacjami CNG... koszt przejechania jednego kilometra= 50gr, zbiorniki na dachu, we Wrocławiu tylko 2 stacje które mają gaz ziemny
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
to by wychodziło ze pali ci 4litry gazu przy cenie 2zł za litr to bardzo mało chyba ze ziemny jest jeszcze tanszy jak to wyglada i czy nie ma problemu z tankowaniem , malo jest inatalacji na gaz ziemny
Pozdrawiam
Ziemny jest teraz po 1.50zł za 1metr sześcienny bo CNG jest liczony w metrach a nie w litrach i pod ciśnieniem około 20 atmosfer czyli mi wchodzi do pełna 28metrów. Z tankowaniem niema problemu tylko
że jak na razie jest jakieś 17 stacji tankowania w całej Polsce to troche marnie trzeba
bęzyną nadrabiać
Pozdrawiam
Ziemny jest teraz po 1.50zł za 1metr sześcienny bo CNG jest liczony w metrach a nie w litrach i pod ciśnieniem około 20 atmosfer czyli mi wchodzi do pełna 28metrów. Z tankowaniem niema problemu tylko
że jak na razie jest jakieś 17 stacji tankowania w całej Polsce to troche marnie trzeba
bęzyną nadrabiać
Takie instalki na CNG to narazie raczkują w polsce ale w niemczech nie ma problemu
z tankowaniem paradoksalnie łatwiej znalezc stacje na CNG niz LPG a to pewnie
dlatego ze praktycznie kazdy autobus volvo ktory jest robiony w polsce i idzie na "eksport"
do niemiec jest wyposazony w taka instalacje . A we wrocławiu to wiem ze np firma DLA
ktora ma kilka lini autobusowych w miescie i okolicach własnie smiga na CNG .
Koszt instalacji w aucie osobowym jest na poziomie 4tys wiec nie jest to juz jakas
kosmiczna suma dla osoby ktora duzo jezdzi no i ma w zasiegu stacje CNG
Jedynym problemem tej instalacji są butle (dosc cieżkie i duze gabarytowo) dlatego
tak sie zastanawiam jaka masz butle i gdzie umiejscowioną w swojej E36tce i ile
przejezdzasz na jednym zbiorniku ?
Pozdrawiam
bęzyną nadrabiać
Takie instalki na CNG to narazie raczkują w polsce ale w niemczech nie ma problemu
z tankowaniem paradoksalnie łatwiej znalezc stacje na CNG niz LPG a to pewnie
dlatego ze praktycznie kazdy autobus volvo ktory jest robiony w polsce i idzie na "eksport"
do niemiec jest wyposazony w taka instalacje . A we wrocławiu to wiem ze np firma DLA
ktora ma kilka lini autobusowych w miescie i okolicach własnie smiga na CNG .
Koszt instalacji w aucie osobowym jest na poziomie 4tys wiec nie jest to juz jakas
kosmiczna suma dla osoby ktora duzo jezdzi no i ma w zasiegu stacje CNG
Jedynym problemem tej instalacji są butle (dosc cieżkie i duze gabarytowo) dlatego
tak sie zastanawiam jaka masz butle i gdzie umiejscowioną w swojej E36tce i ile
przejezdzasz na jednym zbiorniku ?
Instalacja jest firmy BRC z parownikiem butle mam trzy połączone ze sobą w bagażniku bo fabrycznie montowane są pod podłogą.
Przejeżdzam na pełnych zbiornikach około 400km zależy od jazdy.
Fakt że są ciężkie i zajmują dużo miejsca ale tanio się jeździ to jest teraz ważne
siema siema! milego postowania zycze! spoko fura. ciekawe halogeny:-) i nie wiem czy dobrze widze ale chyba masz ringi wstawione. ja wlasnie tez to planuje.
Witam co do chalogenów to sam wykombinowałem. A ringów jeszcze nie mam
też chce zamontować. Może ktoś wie w jakich sklepach można kupić taką rurkę z pleksy bo myśle sam zrobić
Przeglądałem o tych ringach i wcale nie jest tyle zachodu jak się wydaje z resztą lubie majsterkowanie przy samochodzie to jednak podejme się tego tylko gdzie tą plekse kupić
Wysłany: 21 Luty 06, 21:22
Dawid318 napisał/a:
Przeglądałem o tych ringach i wcale nie jest tyle zachodu jak się wydaje z resztą lubie majsterkowanie przy samochodzie to jednak podejme się tego tylko gdzie tą plekse kupić
jak zrobisz pochwal sie efektem , moze zamowie u Ciebie takowe ringi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum