Wysłany: 6 Czerwiec 06, 12:23 Klub Maxbimmer rośnie w siłę !!
Witam wszystkich!!
Od tygodnia jestem nowych właścicielem auta wspaniałej bawarskiej marki ciesze się, że nie jestem jedynym miłośnikiem tej marki
Moja radość jest tym większa, bo to moje pierwsze własne autko !
... a do tego czerwoniutkie
Fotki wrzuce jak tylko zrobię jej sesje
Póki co pozdrawiam wszystkich miłośników bumki !!
Witam i zycze obfitego postowania i udziału w spotach
Dzieki póki co ucze sie tego autka (proba predkosci juz byla na A4) tylko nie zdawalem sobie sprawy z tego ile to autko pali ale w ciagu tygodnia stawiam na gaz
Pozdro
Nie spodziewalem sie takiego cieplego powitania Jeszcze raz wielkie dzieki !!
Wracajac do tematu spalania... wczoraj zatankowalem za 50 zeta bo juz rezerwa sie swiecila (na BP kolo mnie 1 L za 4.19) no i za chwile znowu mi zacznie swiecic dranstwo A przejechalem tylko 80 km ... no ale po miescie...
Gaz... gaz i jeszcze raz GAZ
Nie spodziewalem sie takiego cieplego powitania Jeszcze raz wielkie dzieki !!
Wracajac do tematu spalania... wczoraj zatankowalem za 50 zeta bo juz rezerwa sie swiecila (na BP kolo mnie 1 L za 4.19) no i za chwile znowu mi zacznie swiecic dranstwo A przejechalem tylko 80 km ... no ale po miescie...
Gaz... gaz i jeszcze raz GAZ
to albo masz cos skopane albo ostro smigasz ( 15l/ 100 ), moja M40 1,8 w E30 spokojnie poniżej 10 litrów w mieście a 323 koło 12
.... to spalanie to jakies kosmiczne , albo jezdzisz w martensach z ołowianymi
podeszwami i od swiateł do świateł na odcince albo dziura w baku albo świeczki/przewody
WN nie bardzo , zeby 316i zjarało wiecej niz 12L to trzeba sie niezle nastarać
Hmmm... po chwili zastanowienia... w baku miałem jakieś 5 Litrów, zatankowałem za 50 PLN czyli jakieś 11 Litrów... Rezerwa zapala się jak zostaje jakieś 9 Litrów. Przejechałem 80 km i doszło do 10 Litrów...
5 + 11 = 16 idąc tym tropem 16 - 10 = 6 ... a więc przez te 80 km spaliłem 6 Litrów !!
(dobrze być na polibudzie:))
Teraz dopiero na to wpadłem, chyba wobec tego spalanie jest ok )
I nie jeżdżę w martensach ostatnio to nawet mi prawa noga zesztywniała bo przez kilkanaści kilosów ledwo muskałem pedał
Apropos ... stoje na światłach przy ul. Ślicznej, przede mną stoi "elka". Zapala się zielone a z samochodu wysiada kursant cały czerwony i krzyczy: "Ja tak nie pojade!! - Pan tylko PEDAŁ I PEDAŁ !!"
pozdro dla wszystkich "elkowców" hehe
Hmmm... po chwili zastanowienia... w baku miałem jakieś 5 Litrów, zatankowałem za 50 PLN czyli jakieś 11 Litrów... Rezerwa zapala się jak zostaje jakieś 9 Litrów. Przejechałem 80 km i doszło do 10 Litrów...
5 + 11 = 16 idąc tym tropem 16 - 10 = 6 ... a więc przez te 80 km spaliłem 6 Litrów !!
(dobrze być na polibudzie:))
Teraz dopiero na to wpadłem, chyba wobec tego spalanie jest ok )
I nie jeżdżę w martensach ostatnio to nawet mi prawa noga zesztywniała bo przez kilkanaści kilosów ledwo muskałem pedał
eeeeeeeee teraz znowu w drugą stronę przegiołęś - 7,5 w mieście nie możliwe
bo skąd wiesz ile w baku zostało przed tankowaniem i kiedy się rezerwa zapala, w każdej sztuce rererwa może być w różnym czasie ( bo np.pływak podtopiony jest),tym bardziej że od niedawna auto masz, spalanie najlepiej sprawdzać albolejąc za każdym razem pod korek albo zawsze jak się rezerwa zapala ( nie zależnie ile jeszcze zostało ) wtedy dopiero dokładnie wiadomo jakie spalanie
a gaz sobie odpuść, do takiego małego motoru, no chyba że 2000-3000 miesięcznie bedziesz robił
W sumie racja Tylko lać pod korek to chyba zaraz po wypłacie Faktycznie spalanie 7 -8 w mieście to lekka przesada W każdym razie jak jeździłem na gazie [polo 1.3 86'] to za 50 zeta przejechałem ponad 250 km. Dlatego wpadłem w panikę. Ale teraz pomału zaczynam się przestawiać. Gaz i tak założę - 2 razy w miesiącu robie trasę wrocek => katowice => leszno. Więc mam gdzie oszczędzać
troche chlopaki za małą skale zrobili ciekawe czy np. w 750i tez jest ekonomizer wyskalowany do 30l/100km [/quote]
Jeżdże 530 i mam wyskalowany "ekonomizer" (powinni zmienić nazwę tego wskaźnika") do 30l. Jak redukuję bieg i dociskam na maxa to nie zwracam na niego uwagi..
W sumie chłopaki chyba macie rację - wskazania tego urządzenia na pewno potrafią mocno zdeprymować kierowcę...(a i uszczuplić portfel) Ale w służbowej fabii mam elektroniczne wskazania spalania i jazda z włączoną taką opcją jest bardzo pouczająca A przy obecnych cenach bezołowiowej przydaje się zdolność jeżdzenia "na kropelce"
Ale jest coś w tym autku [ B M W ] ,że choćby litr benzyny kosztował nawet 10 zeta, to dla samego pomruku silnika i frajdy z jazdy "bawarką" warto przydusić
... sie rozmażyłem ...:)
Hmmm... po chwili zastanowienia... w baku miałem jakieś 5 Litrów, zatankowałem za 50 PLN czyli jakieś 11 Litrów... Rezerwa zapala się jak zostaje jakieś 9 Litrów.
niewiem jak jest w e36 ale w e30 rezerwa zapala się przy 6 litrach .wtedy by ci się zgadzało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum