Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Czesc -> Alpina,M
Autor Wiadomość
Headhunter 
Szymon

Mój samochód:: nie mam
Wysłany: 12 Styczeń 07, 21:21   Czesc -> Alpina,M

siema wszystkim
wlasnie co sie zapisalem na forum
chcialbym sie dowiedziec co oznaczaja oznaczenia M i Alpina na bmwicach
pzdr

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 12 Styczeń 07, 21:30   

są to wersje rasowane fabrycznie ale 90% z tych oklejonych to tylko wies tuning a nie orginaly <bmw_2> :mrgreen:

adihash 

Mój samochód:: E30 TOURING 325i
Wysłany: 13 Styczeń 07, 09:41   

WITAM KOLEGE TEZ TU JESTEM SWIERZAK.a orginalne M power to oznacza daj se spokoj na swiatlach.I ALPINA podobnie. tylko jesli sa to orginaly. jak napisal BOKSA wiekszosc z tymi naklejkami to wies tuning.pozdro

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 13 Styczeń 07, 10:06   

a rozpoznasz jak dodasz na swiatlach gazu w swoim bmw a potem doda ten obok to uwierz zauwazysz roznice a raczej uslyszysz :twisted:

adihash 

Mój samochód:: E30 TOURING 325i
Wysłany: 13 Styczeń 07, 12:34   

dokladnie a potem zobaczysz jego tyl i tyle w tym temacie....M power to jest to co tygryski lubia najbardziej. niestety sa cholernie drogie w zakupie np;E36 320i 24V 150kmzadbana koszt 12tys. a M power w tej samej budzie koszt 32tys. moc 286km po 97' 321km roznica w mocy okolo 100%.noi w utrzymaniu to trzeba miec gruby portfel np;amorek przod lewy 1000zl org. ale zapie..... okrutnie.

Headhunter 
Szymon

Mój samochód:: nie mam
Wysłany: 13 Styczeń 07, 15:58   

ok
dzieki za informacje
ale w nich sa tylko informacje o tym co moze bema zrobic jak ma to M lub Alpina
mi chodzi o to co dokladnie one oznaczaja, czym dokladnie jest M power, skad sie te nazwy wziely , itd
czy mozna poza np. ruszaniem na swiatlach czy czytaniu tylu auta w jakis inny sposob rozpoznac ze okreslona bema jest M lub Alpina
i o co chodzi z tymi "podrobkami"

wircik 
wircik

Mój samochód:: BMW 318 is (E30)
Wysłany: 13 Styczeń 07, 20:12   

jesli chodzi o podróbki to mozna kupic sobie znaczek M i go nakleić i np z 316 robisz M-powera.

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 14 Styczeń 07, 17:39   

Czesc :)
Po pierwsze M Power a Alpina to dwie rozne rzeczy...
BMW o o znaczeniu ///M to topowe wersje!
Odznaczały się nieprzeciętnymi osiągami, prowadzeniem, silnikiem, hamulcami itd.

A Alpina to Tuner BMW, ale nie fabryczny :!:
To firma tuningowa specjalizujaca sie w modyfikacjach (glownie mechanicznych) tej marki... Sa tez inne firmy godne polecenia, jak: Hartge, AC Schnitzer,

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 15 Styczeń 07, 15:15   

Enzo napisał/a:
Czesc :)
Po pierwsze M Power a Alpina to dwie rozne rzeczy...
BMW o o znaczeniu ///M to topowe wersje!
Odznaczały się nieprzeciętnymi osiągami, prowadzeniem, silnikiem, hamulcami itd.

A Alpina to Tuner BMW, ale nie fabryczny :!:
To firma tuningowa specjalizujaca sie w modyfikacjach (glownie mechanicznych) tej marki... Sa tez inne firmy godne polecenia, jak: Hartge, AC Schnitzer,

Dokładnie tak jak pisze ENZO.

Wersja M jest fabrycznym autem made by BMW, a Alpina to tuner, jeden z wielu.
Rozpoznawanie kto jest kto ?? Bardzo proste jeśli możesz zajrzeć pod maskę :mrgreen: patrząc na ulicy możesz się jedynie sugerować zderzakami, progami, felgami itd.. ale to wszystko nawet ja (E36 316i) również mogę sobie założyć 8)

Tak więc rozwiązanie jest proste "pop da hood" i wiesz wszystko. <bmw_1>

Przykład M-ki

horbek 
Na Pełnym KozaQ

Mój samochód:: BUMA 324 TD Touring
Wysłany: 18 Styczeń 07, 14:35   

Headhunter napisał/a:
ok
dzieki za informacje
mi chodzi o to co dokladnie one oznaczaja, czym dokladnie jest M power, skad sie te nazwy wziely , itd
czy mozna poza np. ruszaniem na swiatlach czy czytaniu tylu auta w jakis inny sposob rozpoznac ze okreslona bema jest M lub Alpina

Z tego co sie orientuję to M Power prowadzi firma MK Motorsport, Alpina też jest tunerem ale nie fabrycznym, to taki wiesz, odpowiednik jak w Mercedesie AMG i Brabus...
A propos, pare a może i parenaście latek temu widziałem LIVE BMW 850 CSI ze stajni MK Motorsport 550 KM...zakochałem sie...Teraz tęsknię za nią jak za Angelina Jolie :D

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 18 Styczeń 07, 15:02   

850-tki to rzeczywiście rzadkie i niewątpliwie piękne autka. Swego czasu koło mojej poprzedniej roboty stała taka czerwona... Aż żal za serce chwytał jak się tam marnowała... czerwoniutka była. Teraz stoi tam nowe 5 <bmw_1> chociaż nie wiem czy bym zamienił :mrgreen:

horbek 
Na Pełnym KozaQ

Mój samochód:: BUMA 324 TD Touring
Wysłany: 18 Styczeń 07, 15:09   

bazylfox napisał/a:
850-tki to rzeczywiście rzadkie i niewątpliwie piękne autka. Swego czasu koło mojej poprzedniej roboty stała taka czerwona... Aż żal za serce chwytał jak się tam marnowała... czerwoniutka była. Teraz stoi tam nowe 5 <bmw_1> chociaż nie wiem czy bym zamienił :mrgreen:

No no..wiem chyba o jakiej mówisz, poszerzona w stylu ferrarki F40 testarossa :D
jakbym miał takie możliwości jak mój koleżka co to kupił sobie M powerka E46 2001 rok to bym optował za ostatnim wypustem 850-ki :) ...

Dziki 
Klubowicz
Piter

Mój samochód:: Bmw 520i 24V
Wysłany: 18 Styczeń 07, 15:28   

M-power

nibiru
[Usunięty]

Wysłany: 18 Styczeń 07, 21:16   

<bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1>

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 20 Styczeń 07, 22:14   

horbek napisał/a:
Headhunter napisał/a:
ok
dzieki za informacje

Z tego co sie orientuję to M Power prowadzi firma MK Motorsport, Alpina też jest tunerem ale nie fabrycznym, to taki wiesz, odpowiednik jak w Mercedesie AMG i Brabus...
A propos, pare a może i parenaście latek temu widziałem LIVE BMW 850 CSI ze stajni MK Motorsport 550 KM...zakochałem sie...Teraz tęsknię za nią jak za Angelina Jolie :D

zle sie orientujesz M Power to po prostu usportowione BMW dokaldnie M Gmbh, a Mk Motorsport to po prostu tuner BMW tak jak np. Alpina

Odpowiedz do tematu