dzsiaj w radiostacji mówili o tym kolesiu, że grozi mu ponad 20tys kary i 370pare punktów karnych.
A ja z koleji widziałem rozmowę z prawnikiem, który twierdził, że kara powinna być jak za jedno wykroczenie. Niby działa tutaj sytuacja tzw: "ciągłość czynu". W takiej sytuacji grozi mu (ponoć) jeden mandat i 6 pkt.
Ale znając jasność i "jednoznaczność" naszych przepisów to można spodziewać się wszystkiego.
PS. A pomyśleć, że tyle kłopotów narobił (sobie ?) w jedną godzinę
Wysłany: 26 Styczeń 07, 10:07 dokładnie Bazyl.......
Nasze prawo nie przewiduje skazania kogoś kilka razy za to samo wykroczenie............czytałem ten artykuł z wypowiedzią prawnika, i kolesiowi grozi kara tak jakby przejechał raz.................
to by bylo bez sensu, jade nad morze dostaje mandat i pozniej moge proc dalej ile chce bo przeciez manadat za przekroczenie predkosci juz dostalem tego dnia wczesniej ?...
Każde wykroczenie zostanie rozpatrywane osobno
pozdr
Ostatnio zmieniony przez Kosa 26 Styczeń 07, 12:21, w całości zmieniany 2 razy
to by bylo bez sensu, jade nad morze dostaje mandat i pozniej moge proc dalej ile chce bo przeciez manadat za przekroczenie predkosci juz dostalem tego dnia wczesniej ?...
Każde wykroczenie zostanie rozpatrywane osobno
pozdr
no jak by tam stala policja i go zatrzymala i pozniej zas by tak jechal to powinien kilka razy zaplacic mandat, bo jak by ustawili foto radary co 5 metrow i ty bys tam jecham prz 100m przekraczajac predkosc to bys wtedy tez za kazdy musial zaplacic?? ale zas jak bys jechal jedna trasa ciagle przekraczajac predkosc i by np. 5 foto cie zlapalo to napewno bys zaplacil 5 mandatow polskie prawo jest nie dla uczciwych tylko dla przestepcow :D tak juz jest i co zrobic
koles mial podobna akcje lata w polbusie i widomo przejezdza pare razy przez te samo wioche tam stal przenosny 'fotograf' zrobilo mu zdjecie 2 razy i zaplacil .tylko tam malo przegial raz chyb 19km a drugi raz 21km .
Wysłany: 27 Styczeń 07, 11:50 jadąc nad morze..............
hihihi.....jadąc nad morze łapią cie raz..........i kolejny..płacisz 2 mandaty....tamten jednak stał w jednym miejscu...............może na tym polega róznica sam nie wiem....czytałem tylko że w tym konkretnym przypadku radar stał w jednym i tym samym miejscu, i tylko w takim przypadku wykroczenie traktowane jest(wg. prawnika jakiegoś tam.......) jako jedno wykroczenie. Poczekamy zobaczymy..............
rozmawialem z policjantem znajomym, gosc juz ma sprawe i pnad 180 punktow bedzie...
byloby to mozliwe vo mowisz gdyby to zrobil w jednym i tym samym czasie, nie wazne ze stoi w jednym miejscu jak wykroczenia sa popelniane w roznym czasie,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum