Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Wypadek pod wroclawiem , BMW vs ASTRA ?
Autor Wiadomość
skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 4 Maj 06, 03:46   Wypadek pod wroclawiem , BMW vs ASTRA ?

Slyszal juz cos ktos dokladniejszego ?

Wiem ze chyba zginely 4 osoby [*]

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 4 Maj 06, 07:47   

dzisiaj rano slyszalem w radio okolice Lubania bodajże astra vs BMW
4 osoby z BMW zgineły [ ' ]

pozdr

Boeing732 
Witamy na pokładzie

Mój samochód:: 732iAe23-525TDSe34-318e21
Wysłany: 4 Maj 06, 22:33   

Bo pasow sie nie chciało zapiac KOZAKA. I znowu mit o pustakach jezdzacych bmkami podtrzymany :cry:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 5 Maj 06, 00:12   

Z tymi pasami roznie bywa , moj znajomy zyje dzieki temu ze nie zapial pasow ...

Inny znowu zginal przez pasy , bo sie zaciely i spalil sie zywcem .

Ja sam nie wiem co o tym myslec , nie mniej jednak sam zawsze zapinam , tylko ze jako kierowca , jako pasazer zapinam gdy nie znam kierowcy itd lub mu nie ufam

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 5 Maj 06, 00:15   

ja prawie zawsze zapinam pasy. Jako kierowca i jako pasazer.

Nawet mam w schowku pod kolumną kierownicy taki specjalny nóż do przecinania pasów w razie się zatną :roll:

Bart 

Mój samochód:: BMW e21 320
Wysłany: 5 Maj 06, 01:14   

Moj kuzyn tez zyje bo nie zapial pasow. Jechal taunusem z 79 roku i jak skrecal to przywalil mu w bok tir przewozacy 24tony stali. Kuzyn mial wstrzasnienie mozgu a reszta pasazerow (3) wyszla bez szwanku. Ale prwada jest taka ze w 99% przypadkow pasy ratuja zycie i ja ich uzywam zawsze. A jak nie zapne to sie glupio czuje.

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 5 Maj 06, 13:34   

Mój tato ładą samarą przy ok 50km/h udezył lewą stroną(na wysokości środkowego słupka) w drzewo, pasów nie zapiał i uderzenie odrzuciło go na prawy fotel(miał tylko nadwyręzone kręgi szyjne) a gdyby zapial pasy, one by go przytrzymały... i wole nie mówić co moglo by być wtedy, bo drzewo wbiło się na poziom kolumny kierowniczej....
Znowu ja mam niemiłe wspomnienie z brakiem pasów, w maluchu (gdzie z tylu nawet nie było pasow) w tył auta wjechał nam polonez, a my udeżyliśmy w punto.. i straciłem cztery mleczaki :evil:
Ja o pasach staram się pamiętać, i zapinam zawsze :!:

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 5 Maj 06, 13:40   

panowie gdyby porównac jakies statystyki czy bezpieczniej jest w pasach czy bez nich to myslę że napewno wygrało by to pierwsze.
mi osobiście pasy uratowały życie,miałem tylko lekki wstrząs mózgu i bóle głowy przez około rok[nie polecam :evil: ]i byłem troszke pożdzierany; i całe szczęście że byłem spięty w rajdowe szelkowe,3-punktowe pasy bezpieczeństwa i siedziałem w sportowym ''kubełku''bo przy zwykłych siedzeniach i pasach to by mi łeb urwało :?
poza tym dużo osób na przednich siedzeniach ginie i doznaje obrażeń przez pasażerów z tyłu którzy nie mają zapiętych pasów.co z tego że z przodu są zapięci jeżeli przy wypadku pasażerowie z tyłu dostają takiego przyśpieszenia że łamia przednie fotele i ludzi którzy na nich siedzą :|
ja zapinam zawsze!!! no chyba że zapomne :wink:

Gniewek89 

Mój samochód:: ===Wkrótce===
Wysłany: 7 Maj 06, 01:29   

Ja pasy zawsze zapinam, wiem ze przy uderzeniu bocznym moga zabic jednak wiekszosc wypadkow nastepuje przy wyprzedzaniu (mam na mysli nie stluczki a wypadki).
Pasy pasami ale zastanowcie sie jak przewozicie niektore rzeczy w aucie luzem laptopy , komorki inne ceizkie rzeczy ktore w najlepszym"wypadku" wybijaja zeby.
Polecam rownierz wzmocnic od strny bagaznika tylnia kanape poniewarz w starszych autach (ogolnie takiech z przed 98 mnie wiecej) crash-testy byy przeprowadzane bez uwzgledniania przesuwania sie ladynku w trakcie wypadku. nie wzmacniajcie deska , bo jak przywali w nia np
tv wieziony lub skrzynka z narzedziemi a ona sie zlamie to wbije sie komus z tylu w plecy.
Najlepsze sa rurki metalowe jakies szkielecik czy cos.

Odpowiedz do tematu