Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
stereotyp dresa??
Autor Wiadomość
OskaR 
PASJONAT

Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 25 Sierpień 07, 20:41   stereotyp dresa??

http://motoryzacja.interi...,415#skipAdnews
czy to normalne pytanie_bmw

[ Dodano: 25 Sierpień 07, 20:42 ]
przeczytajcie kometarze niektórych typów :roll:

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 26 Sierpień 07, 18:47   

Kupując nasze samochody wszyscy byliśmy (powinniśmy) świadomi opinii o kierowcach <bmw>

Niestety wielu potwierdza te stereotypy. Wielu chce się dowartościowac, popisac czy co im jeszcze do łba pustego strzeli...

Zauważcie, że jeśli jest wypadek to w TV jest komentarz "zderzyło się ileś tam aut" , ale jeśli było <bmw> to w TV słyszymy "kierowca BMW zderzył się..."

Trzeba się do tego przyzwyczaic i po prostu samemu pokazywac nawet większą kulturę na drodze...

Bądźcie wyrozumiali i kulturalni <bmw_2> bmw_beer a może wspólnymi siłami coś zmienimy - i zaczną mówic "kierowca Opla Cabry" albo "idiota w VW Golfie" :mrgreen: :mrgreen:

Pozdr.

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 26 Sierpień 07, 19:29   

A dla mnie to zazdrość i tyle. Niestety,ale BMW dużo pali,ma drogie części itd. Nie każdego stać na takie auto i przede wszystkim na utrzymanie,więc muszą coś postękać,bo nie wiedzą jak zarobić na BMW. Ciekawe co o mnie w takim razie mówią u mnie na wiosce,24 lata i dwie bumy. Pewnie gangster,albo złodziej. To śmieszne dla mnie. <bmw_1> <bmw_3>

Evan 

Mój samochód:: Bmw E36 318i
Wysłany: 26 Sierpień 07, 19:43   

E34-Patryk wydaje mi się że zazdrość też ale zachowanie nie których osób niestety nie polepsza zdania o właścicielach happy_bmw . Ja byłem świadkiem zdarzenia jak gość E30 chciał przyświrować po deszczu i na skrzyżowaniu ulicy Legnickiej z Milenijną dał po gazie i wpadł bokiem ale nie umiał jej wyprowadzić i obróciło go i wylądował na chodzniku ze skrzywioną felgą w najlepszym wypadku. Wytoczył się łysy kark i zaczął kopać w samochód :/ zamiast siebie w głowe. Po prostu każdy prawdziwy kierowca powinien zachowywać się z kulturą na drodze a zwłaszcza My jako posiadacze <bmw> i udowodnić to że stara bajka o burakach w Beemkach to przeszłość :) bmw_beer <bmw_2>

skoh85 

Mój samochód:: BMW e36 Cabrio
Wysłany: 26 Sierpień 07, 22:33   

Jak patrzę na niektóre postacie to wcale nie przeszłość. Niestety :(

Ostatnio zmieniony przez skoh85 26 Sierpień 07, 22:33, w całości zmieniany 1 raz  

Pola 
Maxbimmerka

Mój samochód:: :)
Wysłany: 26 Sierpień 07, 23:02   

Czy to BMW czy FIat nalezy na drodze zachowywac się kulturalnie i tak, aby nie zagrażać życiu innych użytkowników drogi. Fakt, że kierowcy beemek są postrzegani jako Ci najgorsi, ale skoro mój tato (policjant) przekonał się i zmienił zdanie o posiadaczach BMW, to świat idzie ku lepszemu :wink:

W każdej grupie posiadaczy BMW, VW, Opla itd znajdzie paru przysłowiowych karków, którzy będą szargać dobrą opinie.

Najważniejsze to, samemu jeżdzić tak jak należy. Wtedy być może ktoś weżmie z nas dobry przykład <bmw_3> <bmw_1> <bmw_2>

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 27 Sierpień 07, 00:23   

Pola napisał/a:
W każdej grupie posiadaczy BMW, VW, Opla itd znajdzie paru przysłowiowych karków

karki nie jeżdżą vw ani oplami :wink: co najwyżej wsiądą w merca albo audi

oggy 

Mój samochód:: 525 tds
Wysłany: 27 Sierpień 07, 15:49   

spoko. podlecialem do chaty (male miasteczko...) BMW, co prawda leciwym i nie czarnym, ani dziur po kulach na nim nie ma a i tak wyszlo ze jestem boss mafii sycylijskiej conajmniej. Fakt faktem ze zdarzaja sie idioci, ale nie tylko wsrod posiadaczy BMW... Ja z kolei nie znosze posiadaczy "stjuninkowanych" fiatow seicento... ktorzy to o "pol maski" wyprzedzaja renault megane 2.0... (= kierowca meganki jakas d***)... i tak sie rodza stereotypy

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Mój samochód:: BMW E-30 M10B18
Wysłany: 27 Październik 07, 20:28   

....normalnie zamarłem...

Dzisiaj jechałem (a raczej turlałem się ) z rodzinką w okolicy osobowic . Przy zjeździe z Milenijnego
jadący za mną kierowca czarnej E36 zagotował się :roll: . Zabrakło mu pół metra aby przejechać na pasa dla prawoskrętu . Wjechał trochę na trawnik , przygazował , obtrąbił mnie i zwyzywał :| .

Zwykły burak :| to straszne :? Czarna E36 z tjuningowymi naklejkami i nr DTR

Mam nadzieję , że kiedyś to przeczyta............ więc pozdrawiam <bmw>

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: BMW E34 525i & E36 320i & Honda CB 750
Wysłany: 27 Październik 07, 21:28   

Znam dobrze tych DTR , Michu to zwykłe buraczki z wioski pod Trzebnicą , do sąsiada córki często przyjeżdzaja Playboye z Trzebnickiej remizy "Mitasubiszi" Colt z zamalowana na czarno maska i napisem "DEVIL" z tyłu. Inaczej jak na ręczym w brame nie potrafi wjechać chociaż to padło ledwo sie juz toczy. Stereotypowa wieś...

Miro600V 
Mirasek ^^

Mój samochód:: BMW E36 M43B16 Compact
Wysłany: 27 Październik 07, 22:14   Re: stereotyp dresa??

Przesadzają :P Każdy młody człowiek (jeżeli nie jest zamułem ;) ) lubi się powygłupiać. Ci goście co prawda przesadzili, ale widziałem gorsze rzeczy w wykonaniu np. Fiat drivers. Ogólnie to zachowanie nie zależy od tego co na zewnątrz, tylko od tego co wewnątrz... samochodu oczywiście ;)

Ech... Olać stareotypy. Nie noszę dresu, nie mam wyglądu pudziana, łysej głowy, a w bagażniku nie wożę bejsbola. Tak samo nie przepadam za kiełbasą i staram się omijać wódkę, a niby wszyscy w PL to tylko wóda i zagrycha z kiełbasy właśnie.
Jeżeli ktoś jest na tyle płytki, żeby oceniać ludzi po pochodzeniu, wyglądzie, czy właśnie aucie którym śmigają to już nie mój problem :P

E34-Patryk napisał/a:
Niestety,ale BMW dużo pali,ma drogie części itd.

Z tymi wysokimi cenami i dużym spalaniem, to chyba też stereotyp ;)

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Miro600V 27 Październik 07, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: e36 320 coupe
Wysłany: 28 Październik 07, 00:26   

Mam czarną i DTR ale bez tiun-naklejek. Jedyna naklejka to :mrgreen: w prawym dolnym
rogu szyby. Niedawno nawet kogoś z maxbimmera widziałem przy zjeździe z milenijnego.

Nie jestem z wiochy, jedynie meldunek u rodziców celem mniejszego OC. Bardzo mi miło że
zostałem pod wieś zgeneralizowany. Bardzo.

Jestem łysy, ważę 100kg, chodzę w skórze i jeżdżę czarnym BMW DTR. Nadaję się do linczu
normalnie. I co ja będę tłumaczył że jestem taoistą, wewnętrzny spokój i harmonia to
podstawa mego światopoglądu również w ruchu autem. Mam DTR i koniec.

To nie byłem ja, jakby ktoś pytał.
Ostatnio zmieniony przez borsuk 28 Październik 07, 00:30, w całości zmieniany 1 raz  

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Mój samochód:: BMW E-30 M10B18
Wysłany: 28 Październik 07, 09:28   

Borsuk :arrow: napewno bym Ciebie poznał :mrgreen: lub Ty poznałbyś
mnie lub moje autko :wink:

Na tylnej szybie mam taką wielką lepę MAXBIMMER <bmw_1>

Sam posiadam tablice DWR i nie mogę generalizować .
Jak wszędzie są "ludzie i ludziska" <bmw_2>

Pershing 
Motorniczy

Wysłany: 28 Październik 07, 09:50   

Ja mówie tylko to co widze :roll: Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam <bmw_2>

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 28 Październik 07, 10:04   

Miro600V jeśli dla Ciebie spalanie od 14 do 19litrów Pb to nie dużo,no to nieźle. Ja od trzech lat jeżdże <bmw> piątka paliła mi właśnie w okolicach 15l ale gazu,a teraz E36 (6cylindrów) pali podobnie tylko że benzyny. Miałem wcześniej kilka innych aut i stosunkowo tanie części były jeśli porównać ceny części do <bmw>
Przy okazji taka refleksja: zanim kupiłem BMW chodziłem 7lat na siłownię,wyglądałem zupełnie inaczej niż teraz,łysy,skoxowany(wszystko spadło),ciasne koszulki,150kg na klate. Może to zbieg okoliczności,bo praca i sytuacja zmusiła mnie do rezygnacji z siłowni i wielu znajomości z koksiarzami,ale w tej chwili jestem chudy,mały(80kg-173cm) i jak pojawię sie na siłowni raz w miesiącu to wszystko. Jeżdże ostatnio jak emeryt powoli,ostrożnie. A może to <bmw> mnie zmieniło?

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 28 Październik 07, 11:21   

Mnie tam generalizowanie nie rusza, bo wiem że nie o mnie, a nawet jak o mnie, to co z tego :D No nie ważne.

michu akurat twój bolid jest tak mało charakterystyczny ze nikt cie na drodze nie zauważy.
Nie wiem, może jeszcze przyczepkę z wielkim szyldem maxbimmer :mrgreen: ?

patryk... starzejesz się po prostu :mrgreen: wszystkich nas to czeka. Jednak czasami
budzą się diabełki, w końcu to bmw - ono nie dam nam się zestarzeć.

Przypomina mi się jak jakiś czas temu jechałem taxi - E30, 318. Siadam, starszy siwy+łysy
pan, trzęsące się ręce, powolna mowa, powolna jazda. No mówię sobie, kupa nie zdążymy.
Po jakimś czasie poprosiliśmy pana, czy nie dało by szybciej, bo na którąśtam musimy
gdzieśtam być. To co się działo później sprawiło że szczęka mi opadła. Skrzyżowanie
hallera/grabiszyńska pokonaliśmy bokiem, dziadziu kręcił do odcięcia i w ogóle
jechał jak 18 letni dresiarz :mrgreen:

<bmw_1>

Miro600V 
Mirasek ^^

Mój samochód:: BMW E36 M43B16 Compact
Wysłany: 28 Październik 07, 15:36   

borsuk napisał/a:
chodzę w skórze i jeżdżę czarnym BMW

Do tych "grzechów" też się mogę przyznać ;)

E34-Patryk napisał/a:
Miro600V jeśli dla Ciebie spalanie od 14 do 19litrów Pb to nie dużo,no to nieźle. Ja od trzech lat jeżdże <bmw> piątka paliła mi właśnie w okolicach 15l ale gazu,a teraz E36 (6cylindrów) pali podobnie tylko że benzyny. Miałem wcześniej kilka innych aut i stosunkowo tanie części były jeśli porównać ceny części do <bmw>

Mówię to z perspektywy swojego auta, które pali mi 6.8 na trasie i 9.2 w mieście. W porównaniu z tym co paliły inne auta jakimi jeździłem jest to stosunkowo mało. Części też nie są jakieś przesadnie drogie. Ich cenę określiłbym raczej jako średnią, bo tanimi na pewno nie można ich nazwać, np. zestaw amorków można kupić za 1000 zł. Ani to tanio, ani to drogo :P

Pozdrawiam.

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 29 Październik 07, 12:15   

Skoro kazdy chwali sie swoim image :) to i ja wtrące swoje "pięć groszy"
Jestem krótko ściety,waze 95kg. przy 183cm i tez cwiczylem sporo silowni i mordobicia :D :D :D Moja pani mieszka calkiem niedaleko mnie wiec czasem z domku do domku przejade sie w dresie, mam amstaffa ktory uwielbia ze mna jezdzic i jak jezdze go wybiegac np. na nasyp na Bardzką to rowniez w dresiku (jak sie utaplam w blocie to nie szkoda ubrania) Nie robie z siebie pseudo krola drogi ale to bmka i czasem pojedzie sie troszke dynamiczniej :P Nieczepiam sie ogolnie innych kierowcow ,wyjątkiem sa idiocie niemający wyobrazni i robiący cuda i glupoty jakich czasem nie da sie wyobrazic!
Jak widzicie moj schemat idealnie pasuje do miana buraka i dresa a jednak jesli ktos mi to zarzuci to bede zly bo sam tak nigdy bym siebie nieokreslil. Jestem wielkim fanatykiem marki , ktora jest moja wielką pasją. Czy wyglądem pasuje do schematu to juz nie mi oceniac,to co robie nie robie dla pozerstwa tylko dla wlasnej przyjemnosci i wygody(mowie teraz o np.dresikach) A pies? Jest moim kumplem i trafil w moje rece w przypadkowych okolicznosciach(dlugo by pisac) pisze o nim gdyz niechce by tez sie stal przedmiotem buractwa.
Mysle ze tylko plytcy ludzie ulegają stereotypom na ktory wplyw ma bardzo konserwatywne myslenie oparte na tym jak postrzegana byla ta marka kiedys.Dlatego osądzają opierając sie na wyglądzie i marce.
A gadanie o tym zeBedziesz Mial Wydatki ,czy podobnych glupot to swiadczy tylko o niewiedzy i zazdrosci o to ze my jezdzimy sobie beemeczkami a oni Volvo7000.

A dresiarstwo i buractwo to dla mnie pseudo tuningowane fiaciki,opelki i inne tym podobne buble cale w naklejkach w ktorych zywica az trzeszczy,tuby malo szyb nierozsadzą ,a te niesamowite silniczki np.1.4 , 1.6 na tlumikach z allegro ryczą jakby kon na blache lał. Stanie taki wiesniak,gazuje,swiruje,odpierdala niezrozumiale rzeczy zyby tylko sie popisac i pokazac co to nie on i czego to niema. Potem wyskakuje jakis wyplosz w dresiku,czapeczce na stacji ,w srodku jeszcze trzech podobnych i kazdy na zimnym lokciu(oczywiscie tuba zalączona)i tankuje za 10pln. bo on jest gosc i jedzie w miasto :lol: :lol:

<bmw_3>

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 30 Październik 07, 08:55   Re: stereotyp dresa??

Co się martwisz... mnie rekordowo okrzyknęli młodocianym dealerem dresem w bmw - przez cb ;)

[ Dodano: 30 Październik 07, 08:58 ]
Pershing napisał/a:
Znam dobrze tych DTR , Michu to zwykłe buraczki z wioski pod Trzebnicą , do sąsiada córki często przyjeżdzaja Playboye z Trzebnickiej remizy "Mitasubiszi" Colt z zamalowana na czarno maska i napisem "DEVIL" z tyłu. Inaczej jak na ręczym w brame nie potrafi wjechać chociaż to padło ledwo sie juz toczy. Stereotypowa wieś...

popraw ten DEVIL sprayem na **** :lol:

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 31 Październik 07, 19:50   

kaspri84 napisał/a:
Jestem krótko ściety,waze 95kg. przy 183cm

No to jesteśmy prawie jak kserokopie:P 0,5kg różnicy :mrgreen:

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 31 Październik 07, 20:58   

Tak sobie czytam kolejny raz wypowiedzi i dochodze do wniosku ze co niektorzy wlącznie ze mna to sobie z tematu o stereotypach casting do rozkladowki zrobili :P
Wiecie ,wymiary,wagi opisy wyglądow. Proponuje załozyc osobny temat ,powklejamy foty i zrobimy kalendarz dla naszych pan. :lol: Nie no to tylko zarty,niechcialbym zeby ktos odebral mnie doslownie i sie obrazal.

Pershing 
Motorniczy

Wysłany: 31 Październik 07, 21:53   

SataN napisał/a:
popraw ten DEVIL sprayem na **** :lol:

Ale o so chodzi ?
maltarn napisał/a:
kaspri84 napisał/a:
Jestem krótko ściety,waze 95kg. przy 183cm

No to jesteśmy prawie jak kserokopie:P 0,5kg różnicy :mrgreen:

To ja mam 182 i waże 120 kg :roll:

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 1 Listopad 07, 22:49   

kaspri84 napisał/a:
Tak sobie czytam kolejny raz wypowiedzi i dochodze do wniosku ze co niektorzy wlącznie ze mna to sobie z tematu o stereotypach casting do rozkladowki zrobili :P
Wiecie ,wymiary,wagi opisy wyglądow. Proponuje załozyc osobny temat ,powklejamy foty i zrobimy kalendarz dla naszych pan. :lol: Nie no to tylko zarty,niechcialbym zeby ktos odebral mnie doslownie i sie obrazal.

Taaaak! urządźmy konkurs na największego maxbimmera, oraz kogoś kto
najbardziej pasuje do stereotypu kierowcy BMW. Zdjęcia z obowiązkowym
przybraniem w akcesoria stereotypowego kierowcy umieszczamy w osobnym
dziale. :party:
Wybory mięśniaka miesiąca :mrgreen:
Konkurs na najcięższy łańcuch?

SataN 
dark side

Wysłany: 2 Listopad 07, 08:54   

borsuk napisał/a:
kaspri84 napisał/a:

byłbym w pierwszej 3, ty wygrałbyś konkurs na buraka ;]

p.s. ja nawet mam nagrane bmw boys na cd :] kocham bmw i dj róóóż :D no i coco jumbo czy jak się to pisze ;)

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 2 Listopad 07, 08:58   

SataN napisał/a:
borsuk napisał/a:
kaspri84 napisał/a:

byłbym w pierwszej 3, ty wygrałbyś konkurs na buraka ;]

p.s. ja nawet mam nagrane bmw boys na cd :] kocham bmw i dj róóóż :D no i coco jumbo czy jak się to pisze ;)

Hyhy czyli co pod działem Buma Design zakładamy nowy Kierowca Design - prezentacje
najdłuższego łancucha , konkurs na najkrótszą szyje i nowości projektantów dresów :lol:

SataN 
dark side

Wysłany: 2 Listopad 07, 09:03   

Mordulec napisał/a:
Hyhy czyli co pod działem Buma Design zakładamy nowy Kierowca Design - prezentacje
najdłuższego łancucha , konkurs na najkrótszą szyje i nowości projektantów dresów

Ale może być srebrny... ? Bo nienawidzę złota ;)

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 2 Listopad 07, 19:20   

Mordulec napisał/a:

najdłuższego łancucha
, konkurs na najkrótszą szyje i nowości projektantów dresów :lol:

rozrządu :?: :mrgreen: :mrgreen:

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 2 Listopad 07, 22:16   

maltarn napisał/a:
Mordulec napisał/a:

najdłuższego łancucha
, konkurs na najkrótszą szyje i nowości projektantów dresów :lol:

rozrządu :?: :mrgreen: :mrgreen:

a to takie tera modne? Ja myślałem że krowie są trendi.

Wiecie jak teraz ciężko dostać dres z 4 paskami ?
Jeszcze zdjęcia najfajniejszego dresu :mrgreen:

woz 

Mój samochód:: e36 328i coupe
Wysłany: 2 Listopad 07, 22:34   

Michu napisał/a:
....normalnie zamarłem...

Dzisiaj jechałem (a raczej turlałem się ) z rodzinką w okolicy osobowic . Przy zjeździe z Milenijnego
jadący za mną kierowca czarnej E36 zagotował się :roll: . Zabrakło mu pół metra aby przejechać na pasa dla prawoskrętu . Wjechał trochę na trawnik , przygazował , obtrąbił mnie i zwyzywał :| .

Zwykły burak :| to straszne :? Czarna E36 z tjuningowymi naklejkami i nr DTR

Mam nadzieję , że kiedyś to przeczyta............ więc pozdrawiam <bmw>

niestety burakow sie wszedzie znajdzie. Ja z kolei pamietam, jak kiedys stalem na skrzyzowaniu na podporzadkowanej i czekalem az bede mogl przejechac. No ale znalazl sie jakis inny koles, ktory widocznie mial taka wizje, ze powinienem startowac przez skrzyzowanie jesli jest przynajmniej pol metra miejsca miedzy pedzacymi samochodami. Tylko widzialem jak ten ADHD-owie wali w kierownica i przeklina. Mialem dobry ubaw :)

Chociaz powiem szczerze, ze wydaje mi sie, ze ogolnie wizja bmw sie zmienila na plus przez te ostatnie pare lat. Odkad zaczeli sprowadzac samochodu i wszystkie marki potanialy, to nagle zaczeto widywac, jak bmkami jezdza zwyczajni ludzie - studenci, mlodzi, a nie tylko karki i dresiarze..

SataN 
dark side

Wysłany: 3 Listopad 07, 05:48   

woz napisał/a:
to nagle zaczeto widywac, jak bmkami jezdza zwyczajni ludzie - studenci, mlodzi, a nie tylko karki i dresiarze..

a bo to student nie może być karkiem i dresem ? ;)

Odpowiedz do tematu