Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
sprzęt grający-spsuł się głośnik :/
Autor Wiadomość
Byq 

Mój samochód:: BMW e36 323i 2.5L
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 8 Luty 06, 13:48   sprzęt grający-spsuł się głośnik :/

Witam!
Ostatnio przewoziłęm narty w aucie i prawdopodbnie któraś czubkiem oparła się o kratkę od głośnika no i po tym fakcie głościk zaczął potwornie charczeć, praktycznie nie da się go już słuchać. Sprzawdzałem czy nie pojawiły się jakieś luzy na mocowaniu, to wszystko jest w porządku, walnięcie ręką w okolicach głośnika tez nie pomaga.
Macie pomysły co sie mogło popsuć????
Pozdrawiam

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 8 Luty 06, 14:00   

a moze magnes sie odkleja czy cos?

nie tylko ciebie nawiedził widze problem z glosnikami w aucie :?

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 8 Luty 06, 14:50   

aoglądałeś go ?? dziurawa membrana ??

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 8 Luty 06, 15:37   

właśńie może membrana dziurawa, albo ,,zawieszenie'' głośnika czyli ta obwódka....

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 8 Luty 06, 21:25   

Super dobrze to mu się nei przyglądałem, ale tak ogólnie to membrany nie ma dziurawej, pozatym nad membraną jest metalowa kratka i nie miałoby co przedziurawić tej membrany :?
Kiedyś coś podobnego zrobiło mi się w kolumnach,ale to kumpel zrobił na nich imprezę i na fula długi czas muza leciała i tam poszedł albo magnes, jakaś cewka, pies go wie nie znam się na tym właśnie :|
A tak pięknie grało...... :cry:
Acha, głośniki mam infiniti(coś takiego) jeśli ktoś kojarzy tą firmę.
A ten magnes jakby był walnięty to po czym to by było poznać :?: Bo głośnik ewidentnie charczy jakbym za długo go katował na maksa

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 9 Luty 06, 00:20   

u mnie w głosniku ALPINE sie poluzowal magnes i charczało, a wczoraj pier....em drzwiami
od auta i odpadł mi caly magnes leży w drzwiach, głosnik ma 16cm srednicy, koszt
naprawy to 25zł, mozę tobie też sie odkleja.

Faraon 

Mój samochód:: BMW E36 318
Wysłany: 9 Luty 06, 19:10   

Sprawdź czy jak narta wgięła osłonke głośnika to czy czasami ta osłonka nie wcisnęła membrany i poprostu membrana uderza o osłone i wtedy głośnik charczy, głośniki Infinity są świetne, jeżeli głośnik jest spalony to wcale nie gra.
Aha a czy czasami nie masz zwarcia na oprzewodach może jakieś kaleblki są przetarte i jest zwarcie.

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 9 Luty 06, 23:42   

Faraon napisał/a:
Sprawdź czy jak narta wgięła osłonke głośnika to czy czasami ta osłonka nie wcisnęła membrany i poprostu membrana uderza o osłone i wtedy głośnik charczy, głośniki Infinity są świetne, jeżeli głośnik jest spalony to wcale nie gra.
Aha a czy czasami nie masz zwarcia na oprzewodach może jakieś kaleblki są przetarte i jest zwarcie.

Hmmmm.......
Kratkę sprawdzę, bo rzeczywiście tak może być.
Co do kabelków to dałes mi do myślenia, na pewno coś mi nie łączy bo lewy głośnik zaczyna grać jak wjadę w dobrą dziurę,
a prawy przód juz mi wcześniej coś podejrzany był, ale zgoniłem to na słabej jakości głośniki.
Jutro wyciągnę radio i zobaczę czy aby tam nic się nei poprzecierało :)

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 10 Luty 06, 20:46   

Więc tak.......
zacząłem od sprawdzenia kabelków bo prawy przedni mi przestał grać ostatnio i lewy tylny załączał jak mu się podobało(harczał prawy głośnik).
Wyciągnąłem radio i się okazało że kabelki rzeczywiście naruszone, poskręcane mam tam kostką. Więc wszystko jeszcze raz podokręcałem, sprawdziłem, włączam sprzęcior, działa,ale......ale prawy głośnik jak harczał tak nic się nie naprawił.
No więc zacząłem się bawić, jako że głośnik spisałem już na straty to basa dałem i prawie na maksa, głośnik zaczął harczeć, harczeć aż zrobił coś takiego: ghhhhrhrrrhrhrhrhrhrhrchchchccchchhrhrhrrhcrhr bummm to doszedłem do wniosku że poszedł się całkiem je..... popsuł się zupełnie.
Ale tak zacząłem słuchac i jednak nie, naprawił się :D
Zupełnie nie wiem o co chodzi, poprawieniem kabli nie przerywa mi lewy głośnik i działa prawy, a na chrapanie pomogło dużo basu i głośno.
I kto wie o co chodzi???????

Odpowiedz do tematu