Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Powitanie
Autor Wiadomość
tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 12 Styczeń 08, 18:24   Powitanie

Mam taką małą propozycję, może jako użytkownicy <bmw> BMW <bmw> wprowadzilibyśmy jakiś przyjazny gest powitalny.
Tzn. coś na wzór powitania motocyklistów, z doświadczenia wiem że taka pierdoła daje dużo radochy...

Mam jedną propozycję:

Lewy kierunkowskaz w czasie mijania innej BeeMki - podejrzałem w Czechach (robią tak kierowcy autobusów, wygląda to jakby podawali sobie rękę... <bmw_2> ).
<bmw_3>
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: BMW E34 525i & E36 320i & Honda CB 750
Wysłany: 12 Styczeń 08, 20:07   

Jeżdżę bardzo dużo na motocyklu i faktycznie wśród użytkowników 2 kółek jest praktykowane podniesienie lewej dłoni - praktycznie zawsze. Niestety lewy kierunkowskaz , nie bardzo ,będą o tym wiedzieć beemkowicze którzy odwiedzają to forum , a beemek jezdzi duzo dużo więcej , tak , że raczej nie będą wiedzieć o co ci chodzi

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 12 Styczeń 08, 22:23   

Faktycznie ,mimo ze pomysl fajny to moze byc ciezki do zrealizowania.migniesz komus kierunkiem to pewnie cie niezrozumie,mrugniesz dlugimi to pomysli ze niebiescy gdzies stoja,machniesz reka to jeszcze gotow pomyslec ze cos chcesz :)
Mysle ze najlepszym rozwiązaniem jest popularyzacja spotow,wiecej ludzi bedzie przyjezdzac na nie ,poznawac sie i jednoczesnie autka.A puzniej mijając sie na miescie nasze bumy są kojazone i wszystko jedno czy mrugniemy,czy kiwniemy reką to drugi skojarzy i robi sie klimacik,a z czasem moze stanie sie to na tyle rozpoznawalne ze i obcy kierowcy zaczną sie do tego podklejac w mysl ze "wszystko ok!"
Ale jak juz zostalo napisane bmkami jezdzą nie tylko pasjonaci jak my ale i dziadki,buradztwo(przez ktore ta marka jest zle postrzegana)no i snoby co jedyne o czym mysla to to jacy to oni wazni :wink:
Osobiscie popieram pomysl lecz z zalem musze stwierdzic iz jest on prawie nierealny do spelnienia :(

tazunio 

Wysłany: 13 Styczeń 08, 09:40   

kaspri84, spox Ja zacznę się tak witać na swoim podwórku, Ty na swoim ktoś inny to podłapie...
wiesz jak jest... <bmw_1>

marc 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 525e 83
Wysłany: 17 Styczeń 08, 20:54   

pimigajcie kierunkwskazem to nic nie kosztuje ,ja probuje ,w koncu sie rozejdzie.Raz sie udalo , mignalem nieco wczesniej mogl pomyslec ,drugi raz i chlop zalapal. Probowac trzeba moze zalapie.Niby pierdola ,ale czemu nie.

asik 

Mój samochód:: BMW 316 compact
Wysłany: 18 Styczeń 08, 14:18   

Nawet fajny pomysł....jeżdżę dużo będę próbowała :wink:

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 18 Styczeń 08, 14:56   

Ok, wiec sprobujemy.Mam tylko pytanko natury technicznej.Czy pozdrowienie robimy kierunkami?? jak tak to jak?? np.
-lewy-prawy??
-awaryjnymi??
-czy dlugimi mrugnąc z dwa razy??

tazunio 

Wysłany: 18 Styczeń 08, 18:12   

zapinasz lewy kierunek, samochod jadacy z drugiej strony robi (powinien) to samo
Ostatnio zmieniony przez tazunio 18 Styczeń 08, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 18 Styczeń 08, 19:27   

tazunio napisał/a:
zapinasz lewy kierunek, samochod jadacy z drugiej strony robi (powinien) to samo

Heh no bardzo fajny pomysł , tylko ze w miescie dosc kłopotliwy co innego na trasie :wink:
Jak trafisz np 3 beemki w nieduzej odległosci jedna po drugiej to gosciu jadacy za Toba
moze sie troche zdziwic o co chodzi :lol:

Ja zazwyczaj pozdrawiam "raz+krótko" długimi i tak w 60-70% przypadków udaje sie
uzysakc odpowiedz od beemki jadacej z przeciwka chyba ze tak jak pisaliscie jadą jacys
dziwni nie kumaci ludzie :wink:

Jesli chodzi o ostrzeganie przed szuszarką to raczej mruga sie dwukrotnie długimi a to
mysle ze idzie odróznic od pojedynczego mrugniecia bmw_beer

Ostatnio zmieniony przez Mordulec 18 Styczeń 08, 19:28, w całości zmieniany 1 raz  

asik 

Mój samochód:: BMW 316 compact
Wysłany: 18 Styczeń 08, 20:08   

hmmmm w sumie Mordulec ma racje....ja jadąc rano do pracy mijam tyle beemek :roll: że osoba, która za mną bedzie jechała to nie będzie wiedziała o co kaman :wink:

tazunio 

Wysłany: 18 Styczeń 08, 20:17   

...no ktos sie moze zdziwic, ale ... napewno cie nie wyprzedzi i nie przypierniczy w mijajaca cie beemke :lol:

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 19 Styczeń 08, 22:30   

wszystko ladnie,pieknie ale dalej niedoszlismy do sedna,a mianowicie przy czym zostajemy. Osobiscie bylbym za mrugnieciem dlugimi.Ten kierunek jakos mi nielezy

tazunio 

Wysłany: 20 Styczeń 08, 21:04   

Jak zaczniemy się witać "długimi" to powstanie ogólny zamęt, wzrośnie liczba zawałów serca :) , ponieważ kierowcy jadący zwykłymi samochodami będą s..li po krzakach, że za rogiem/ zakrętem/skrzyżowaniem stoi niebieski samochodzik... :idea:

A swoją drogą jechałem dzisiaj na trasie LEGNICA-ZGORZELEC, mrugałem kierunkiem do Śmigiełek, ale nikt nie skumał :( ...

Odpowiedz do tematu