Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 22 Marzec 06, 19:14
ja mialem NAVIGATORA mial karte pamieci z mapami wielkiej brytanii,jakbym chcial inne to musialbym kupic inna karte z mapa europy.nigdy nie slyszalem o cd-kach albo dvd.jak kolezanka JULE stwierdzila szukajac ulicy wpisujesz te dane.Tu wiekszosc ulic poznaje sie po kodzie,wiec jak ten juz podalem wyswietla mi ulice znajdujace sie w tym obszarze.zatwierdzasz i go!czasem potrafi sie zgubic w miescie miedzy wysokimi budynkami.
Moj szeryf ma w tej A6 ktora byłem na spocie system nawigacji DVD. MMI bardzo sprytna bestia niestety auto mamy juz dwa lata a Audi sie nie kwapi nad zrobieniem map srodkowej europy dlatego działa dopiero w niemczech ale jest rewelacyjna.
Wpisujesz ulice lub jakis wazniejszy obiekt i sama przelicza ile czasu, ile paliwa,i dystans w km. Oprócz tego przy kazdym zjezdzie lub zakrecie miły kobiecy głos podpowiada ci gdzie masz skrecic, a jezeli sie pomylisz i przejedziesz zjad, poprowadzi cie tak, że z powrotem wjedziesz na zaplanowana trase. Ja tak miałem w Berlinie. Zjechałem nie na tym zjezdzie no i miałem przymusowa przejazdzke po miescie.
Jest to bardzo przydatne zwłaszcza dla kierowcow poruszajacych sie po obcych miastach i krajach-polecam.
_________________ Gość a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie
mam pytanko poniewaz nigdy sie nei bawilem navi. jak to dziala. mam opcje kupienia blaupunkta z mapa polski. a za granica co? i wprowadza sie ulice czy cos....:) pomoc
a co pewnie ci chodzi jak do barów i pubów trafić??
no na moim terenie to służe pomocą a nawigacja mi się włącza po 2 piwie
Mój samochód:: 635 CSi
Wysłany: 23 Marzec 06, 21:47
tomski napisał/a:
ja mialem NAVIGATORA mial karte pamieci z mapami wielkiej brytanii,jakbym chcial inne to musialbym kupic inna karte z mapa europy.nigdy nie slyszalem o cd-kach albo dvd.jak kolezanka JULE stwierdzila szukajac ulicy wpisujesz te dane.Tu wiekszosc ulic poznaje sie po kodzie,wiec jak ten juz podalem wyswietla mi ulice znajdujace sie w tym obszarze.zatwierdzasz i go!czasem potrafi sie zgubic w miescie miedzy wysokimi budynkami.
jezdzisz BMW i nie wiesz ze mapy do navi sa na CD-kach albo DVD Sa oczywiscie nawigatory z kartami pamieci, ale z tego co sie orientuje chodzi o Blaupunkta w formie radia ktory chodzi na CD-ki.
IRAS z cd-kami nie ma problemu tak jak napisal 732, musisz tylko zobaczyc jaka firma robila Twoje cd ... bo sa chyba dwa systemy tz systemy danych. Jeden robi Naftek a drugi Teleatlas i takiej musisz szukac... ale wydaje mi sie ze do Blaupunkta robi Teleatlas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum