Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Kolejny burak
Autor Wiadomość
bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 19:34   Kolejny burak

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1190050409.990

nibiru
[Usunięty]

Wysłany: 17 Wrzesień 07, 19:46   

...i co...zabuli kare, egzamin zda i znowu będzie odwalać takie numery <bmw_4> <bmw_4>

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 19:59   

Wczoraj wieczorem wracałem z Kudowy Z. do wrocka. Ruch duży, miejsc do wyprzedzania mało i oczywiście jeden pas w kierunku jazdy. Zaznaczę tylko, że jak jechałem w sobotę rano do Kudowy to droga na wysokości Bardo zamknięta bo wypadek jakiś. Wracając do niedzielnego wieczoru... Ford Puma jeszcze na czarnych blachach szalał po prostu - zakręt w lewo - nic nie widac, podwójna ciągła i korowód samochodów - ale szczylek (na oko właśnie 18-19) ma głęboko wszelkie przepisy i ludzi na drodze i wyprzedza. Już w lusterku go wypatrzyłem wcześniej, więc profilaktycznie zrobiłem większy odstęp między samochodem przede mną. I dobrze - bo Puma wjechała - już na zakręcie - tuż przed zderzak auta przede mną, które to hamowało z piskiem opon żeby w niego nie uderzyc. Myślicie, że koleś z Pumy jakoś zareagował ?? Tak - dodał zaraz jeszcze mocniej gazu i znowu wyprzedzał (z przeciwka jadą samochody)... Zniknął z mojego pola widzenia po kilku sekundach ale za chwilę widziałem jak auto z przeciwka wznosi tumany kurzu bo musiało ostro zjechac na pobocze... Kiedyś chyba nie wytrzymam i zajadę takiemu drogę...

Pozdr.

Ostatnio zmieniony przez bazylfox 17 Wrzesień 07, 20:00, w całości zmieniany 1 raz  

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 20:01   

bazylfox napisał/a:
Zniknął z mojego pola widzenia po kilku sekundach ale za chwilę widziałem jak auto z przeciwka wznosi tumany kurzu bo musiało ostro zjechac na pobocze
.... i w takich sytuacjach lubie jazde cieżarówką :lol:

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 20:05   

No tak Mordulec - TiR-em nie zjedziesz na bok - ale co zabijesz gościa (zazwyczaj jedzie z dziewczyną/żoną/dzieckiem) i będziesz musiał z tym życ... kurde strasznie to frustrujące - jechałem zupełnie spokojnie (jak większośc na szczęscie) drogą bo duży ruch - a i tak o mało co brałbym udział w wypadku... i to nie pierwszy raz zresztą :evil:
Nie mam pomysła na taką postawę... <bmw_4>
Pozdr.

Mordulec 
Klubowicz

Wysłany: 17 Wrzesień 07, 20:15   

bazylfox napisał/a:
ale co zabijesz gościa (zazwyczaj jedzie z dziewczyną/żoną/dzieckiem) i będziesz musiał z tym życ

Bazyl wchodzimy na troche głębsze rozważania psychologiczno-etyczne :wink:
temat mozna rozpatrywac na wiele przypadków ....

ale sory w tej konkretnej sytuacji odpowiedz była by jedna gosc sam by sie zabił <bmw_4>

Swoją drogą nie bardzo rozumiem w pierwszym poscie okreslasz typa jako buraka
a z posta nizej wynika ze jest Ci go szkoda ze sie zabije albo zabije jeszcze
kilka innych osób itp heh troche to niekonsekwentne podejscie do tematu <bmw_4>

No offence :gril: bmw_beer <bmw_2>

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 20:32   

Bazyl trzeba było ostro hamować jak był za Toba i wtedy wyskoczyć,nastukać mu i odszkodowanie odebrać :mrgreen: . Często jeździsz w moje strony? Jak jechałeś do Kudowy to przejeżdżałeś przez Szczytną. Fajna miejscowość nie? :mrgreen:

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 21:46   

Ja ogólnie lubię pofilozofowac Marcinie :wink: wiadomo, że jak widzę głąba jednego z drugim to mam ochotę coś zrobic niezgodnego z dobrymi obyczajami lub z prawem <bmw_4> ale jest coś takiego jak konsekwencje :wink: Nie wnikajmy w te poważne tematry - lepiej pomyślec jak można temu zapobiec (wiariatom na drogach)

Patryk - Szczytno - wracałem po zmroku i specjalnie nie rozglądałem się na boki (zależało mi na dojechaniu do domu) :wink: Ale skoro o tym wspominasz to następnym razem zwrócę baczniejszą uwagę <bmw_2>
Aha - byłem tam na weselu kumpla - pierwszy raz od kilku lat :? Powinienem częściej ?? bmw_beer bmw_beer

Wojtek 
PASJONAT

Mój samochód:: E36 coupe 181/9
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 21:53   

E34-Patryk napisał/a:
Bazyl trzeba było ostro hamować jak był za Toba i wtedy wyskoczyć,nastukać mu i odszkodowanie odebrać :mrgreen:
0

Niby mógłby tak zrobić, ale raz że później miałby problemy ze sprzedażą auta, dwa, że Bazyl raczej nie byłby szczęśliwy z tego że musiałby dojeżdzać PKS'em do wrocka, i później przesiadać sie pare razy, juź nawet nie wspomne o urazach kręgosłupa które często się zdarzają przy najechaniach. Zresztą nie wiem czy **** by sie czegoś nauczył

Mordulec 
Klubowicz

Wysłany: 17 Wrzesień 07, 22:04   

bazylfox napisał/a:
Ja ogólnie lubię pofilozofowac Marcinie :wink: wiadomo, że jak widzę głąba jednego z drugim to mam ochotę coś zrobic niezgodnego z dobrymi obyczajami lub z prawem <bmw_4> ale jest coś takiego jak konsekwencje :wink: Nie wnikajmy w te poważne tematry - lepiej pomyślec jak można temu zapobiec (wiariatom na drogach)

Heh to sobie poteoretyzujemy :lol:
Nie wiem czy pamietasz ale jakis czas temu we włoszech podniesiono maksymalna
dopuszczalna predkosc na autbanah ze 130 do 150kmh i o dziwo ilosc wypadkow
zmalała .... przenosząc to do tej konkretnej sytuacji według mnie to nie predkośc
jest główna przyczyna wypadków tylko niestosowanie sie do zakazów wyprzedzania ,
przekraczanie linii ciągłych itp (nie mowie o ograniczeniach predkosci) gdyby kierowcy
jezdzili szybciej nawet z predkosciami 120 (poza terenem zabudowanym) za to nie
łamiąc zakazów wyprzedzania wypadków było by mniej a ruch odbywał by sie płynniej
bo ludzie pozostawali by krócej w ruchu , heh ot taka moja teoria :lol:

A wracajac jeszcze do autobanów to ja zawsze miałem cos takiego jezdząc przez niemcy
francje ze jak posmigałem po autostradzie z troche wiekszymi predkosciami to wjezdzajac
do miasta kompletnie mi sie nie spieszyło zwyczajnie jechałem 50-60 bo odpowiednia
ilosc adrenaliny była na autostradzie (dziwna sprawa troche) :wink:

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 22:10   

Myślę, że w tym właśnie złapałeś problem - bo wszędzie się śpieszymy. A gdyby tak dla odmiany w każdym kierunku byłaby autostrada (taka prawdziwa, nie jak w Polsce droga krajowa nazwana autostradą :wink: ) to ilośc wypadków bardzo by zmalała. Owszem - słyszy się o wypadkach na tych drogach, ale sporadycznie (sam bym się zimą zabił - pamiętacie :oops: )
Ale na pewno blacharze zajeli by się stłuczkami na parkingu a nie zmasakrowanymi wrakami :wink:

Ja też mam to zachowanie - po szybkiej jeździe na trasie do miast wjeżdżam zdecydowanie wolniej <bmw_1>

PS. Autostrady będą już w 2012 buehehehehehehehe :mrgreen:
Pozdr. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 17 Wrzesień 07, 22:36   

Właśnie, tak jak jeden komentujący ten artykuł zauważyłem, że przeważnie takie cwaniaczki jeżdżą w białych czapeczkach. Nic nie mam do białych czapeczek lub kolorowych, ale jak widzę w E30, E36, golf III, to jakoś źle mi się kojarzy. Kiedyś dresik ..... dziś czapeczka :wink:

maximus 
BAD LOOK BMW

Mój samochód:: BMW E36 318i
Wysłany: 18 Wrzesień 07, 09:55   

przyznam sie ze jak ja widze cos takiego to specjalnie podjezdzam pod zderzak auta z przodu i kiedy ktos zaczyna wyprzedzac nech sie liczy z tym ze przedemna nie stanie

-------

KONKURS NA BMW LATO 2007

-------

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 18 Wrzesień 07, 21:49   

Znalazłem kolejnego :x

http://www.youtube.com/wa...related&search=

ale żeby oddac sprawiedliwośc - nie tylko kierowcy <bmw> to buraki patrz poniżej:

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Ostatnio zmieniony przez bazylfox 18 Wrzesień 07, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 18 Wrzesień 07, 22:23   

a tak to wygląda ze środka :|

http://www.youtube.com/watch?v=kVw0MUhZuo4

Agnieszka3088 

Mój samochód:: 535 E-34
Wysłany: 18 Wrzesień 07, 23:34   

a chociaz Kudowa ci sie spodobala? o tym wypadku kolo Barda jest strasznie glosno zginely osoby kore byly z mojej miescowosci zostawily rodzine , dzieci. na drogach robi sie co raz niebezpieczniej.
zapraszam ponownie do kudowy :)

mirek 

Mój samochód:: E36 320i Coupe
Wysłany: 18 Wrzesień 07, 23:45   

beryl napisał/a:
a tak to wygląda ze środka

http://www.youtube.com/watch?v=kVw0MUhZuo4

kretyn pasow nie mial zapietych... ale masakra!

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 19 Wrzesień 07, 18:02   

Agnieszka3088 napisał/a:
a chociaz Kudowa ci sie spodobala? o tym wypadku kolo Barda jest strasznie glosno zginely osoby kore byly z mojej miescowosci zostawily rodzine , dzieci. na drogach robi sie co raz niebezpieczniej.
zapraszam ponownie do kudowy :)

Pewnie, że się podobała :mrgreen: Kudowa jest bardzo ładna - byłem nad stawem z mnóstwem rybek i wyspą na środku uklon_bmw cała alejka super się prezentowała - ale wody zdrojowej nie piłem :wink: :?

Będe na pewno ponownie - next year <bmw_1>

Byq 

Mój samochód:: BMW e36 323i 2.5L
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 19 Wrzesień 07, 19:39   

Wiecie, z ta nadmierną prędkością to nie zawsze jest tak niedobrze.
Oczywiście jak ktoś wyprzedza na kretyna to inna sprawa, ale to równie dobrze może zrobić przy małej prędkości, nieprawdaż??

Ostatnio jak wracałem z TDC z Poznania to utkwiła mi właśnie sytuacja kiedy ktoś jechał wolno, koło 70km/h. Droga suchutka, przejrzystość elegancka i wogóle można polecieć więcej.
Problem był w tym że tego golfa jadącego 70km/h chciały i wyprzedzały także ciężarówki, z racji gabarytów trochę im to zajmowało i myślę że nie raz i nie dwa zdarzały się sytuacje podbramkowe kiedy kierowca ciężarówki wyprzedzał takiego zawalidrogę.

Trzeba po prostu jeździć z głową i w zalezności od warunków jakie panują na drodze.
Niekoniecznie szybko znaczy niebezpiecznie i niekoniecznie wono znaczy zawsze bezpiecznie.
Pozdrawiam

oggy 

Mój samochód:: 525 tds
Wysłany: 19 Wrzesień 07, 21:20   

jak juz kiedys pisalem - idiotow nie sieja, sami sie rodza.

Co do braku wyobrazni - nie tylko polakow - wczoraj wyjezdzajac ze Stuttgartu minelo mnie ladniutkie porshe, nic w tym dziwnego, gdyby nie to ze padalo strasznie, a ja mialem 170... minal mnie jakbym stal. ujechalem 30 km dalej... i widok dosc ponury - staranowane bariery na ok 200 m dlugosci, kawalki owego porshe porozrzucane po calej autostradzie, pogotowie i policja... szczesliwie ze nie zrobil krzywdy nikomu wiecej. Tyle ze plus dla niemcow za zorganizowanie ruchu - oznaczenie wypadku ok 1 km przed miejscem zdarzenia itd...

gizbern 

Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 19 Wrzesień 07, 22:25   

oggy napisał/a:
jak juz kiedys pisalem - idiotow nie sieja, sami sie rodza.

Co do braku wyobrazni , padalo strasznie, a ja mialem 170... ...

nic nie mówię :) tak se tylko cytuję :)

oggy 

Wysłany: 20 Wrzesień 07, 08:28   

wiem o czym myslisz, ale: 3 pasy w kazda strone to nie to samo co po 1 w kazdym kierunku, i 170 to nie ponad 200 jak mialo tamto:) poza tym mam wspomaganie elektronika nowe opony i auto swiezo po serwisie:) no wiem wiem, niewiele to tlumaczy

bazylfox 
PASJONAT

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 20 Wrzesień 07, 22:43   

nie brnij oggy :wink:

ważne, że wiesz co było nie tak :wink: do zeszłej zimy ja też nie robiłem różnicy przy różnej pogodzie - teraz nawet lekki deszcz i noga z gazu :wink:

oggy 

Wysłany: 20 Wrzesień 07, 23:12   

ehh no wiem wiem. ogolnie tez zwolnilem po tym jak rowik kiedys zaliczylem. A w ogole to mam humor totalnie do bani dzisiaj:(

gizbern 

Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 21 Wrzesień 07, 10:45   

oggy napisał/a:
wiem o czym myslisz, ale: 3 pasy w kazda strone to nie to samo co po 1 w kazdym kierunku, i 170 to nie ponad 200 jak mialo tamto:) poza tym mam wspomaganie elektronika nowe opony i auto swiezo po serwisie:) no wiem wiem, niewiele to tlumaczy

a "prosiaczek" to pewnie mial łyse opony, zepsute hamulce i tylko jeden pas ruchu a auto w serwisie ostatni raz zostawił 5 lat temu....

oj oggy oggy.....

Odpowiedz do tematu