Mój samochód:: Bmw E36 318is Coupe
Wysłany: 22 Wrzesień 07, 00:57 Jaki maksymalny mandat zapłaciliście i za co?
Zakładam ten temat ponieważ jestem niezmiernie ciekaw czy komuś udało się zapłacić wyższy mandat niż mi.Otóż wracajac z Norwegii tuż przed promem już na terenie Szwecji miałem wątpliwą przyjemność spotkać się z tamtejszą policją.Otóż panowie w nieoznakowanym Saabie złapali mnie na radar podczas mojego zbyt szybkiego przejazdu przez wioskę.Na ograniczeniu 50 km/h jechałem sobie spokojnie 74 km/h. I jaki mandat zapłaciłem....? 1400zł gotówką.
Ciekaw jestem ile wy musieliście oddać policji za niewinne wykroczenia?
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 22 Wrzesień 07, 14:43
500zł za kręcenie bączków kaszlakiem,obracanie się na ręcznym i takie popisowe numery w wieku 17lat. Ponoć stworzyłem zagrożenie ruchu czy czegoś. Tyle,że szalałem tak po parkingu.
Ja miałem w życiu dwa zarejestrowane wykroczenia
a) wyprzedzanie traktora przed stacją benzynową (podwójna ciągła) 6 pkt i 200 PLN
b) zjazd z obwodnicy Świecia - 100 km/h na ograniczeniu do 60 km/h 6 pkt i 200 PLN
Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 24 Wrzesień 07, 12:13
Jay napisał/a:
No prosze Oskar czyli nie jestem jednak rekordzistą w kwestii wysokości mandatu
to była moja głupota
dzien wczesniej w drodze do PZU spotkałem kolesia z czasów szkolnych
wyciagna mnie na jednego ale na jednym sie nie skonczyło
w nastepny dzien (ten pechowy)
jechałem na bielany troche za szybko i mnie drogówka złapała...
a ja byłem swiecie przekonany ze dzien wczesniej zapłaciłem to OC
i tu jest kolejny przykład co alkochol robi z człowiekiem
pozdrawiam
_________________ samochód słuzy do przemieszczania sie z punktu A do punktu B a BMW daje jeszcze komfort
ja dzięki cb raczej unikam mandatów ale pod Krakowem święta trójca mnie złapała stały trzy w odstępach 700-1000m trzeciego się nie spodziewałem 200zł i chyba 4pkt
Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 30 Wrzesień 07, 16:09
szwedu napisał/a:
co 1700zl za brak oc?? lol ja ostatnie poltora miesiaca bez jezdzilem ehh ;/ fuks..
nie ciesz się kolego za szybko... Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny ma prawo karać wstecz za brak polisy OC. możesz nawet za dwa lata dostać pismo o zapłacenie kary - zazwyczaj jest to ok 2000 zł kary przy sporym opóźnieniu. dokladnie wyglada to tak: Jeżeli z wykupieniem OC spóźniliśmy się do trzech dni, zapłacimy 20 proc. w/w opłaty, gdy 14 dni -50 proc., 100 proc., czyli karę w pełnej wysokości (500 euro) zapłacimy, gdy jeździmy bez ubezpieczenia OC dłużej niż dwa tygodnie.
co 1700zl za brak oc?? lol ja ostatnie poltora miesiaca bez jezdzilem ehh ;/ fuks..
nie ciesz się kolego za szybko... Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny ma prawo karać wstecz za brak polisy OC. możesz nawet za dwa lata dostać pismo o zapłacenie kary - zazwyczaj jest to ok 2000 zł kary przy sporym opóźnieniu. dokladnie wyglada to tak: Jeżeli z wykupieniem OC spóźniliśmy się do trzech dni, zapłacimy 20 proc. w/w opłaty, gdy 14 dni -50 proc., 100 proc., czyli karę w pełnej wysokości (500 euro) zapłacimy, gdy jeździmy bez ubezpieczenia OC dłużej niż dwa tygodnie.
Nie no czekaj czekaj, kare raczej mozna poniesc za JAZDE bez oc, kto powiedzial ze jezdzilem.. nie wierze ze jest mozliwa taka kara...
Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 1 Październik 07, 02:11
i tu się mylisz, karę możesz dostać również za brak OC - nawet jeśli auto stoi na cegłach w stodole to póki jest niewyrejestrowane to musi posiadać OC - takie są przepisy
np mój kuzyn sprzedał jakoś 5 lat temu celice która od dwóch miesięcy nie posiadała ważnego OC i stała na terenie prywatnym. a teraz go fundusz gwarancyjny ściga. on akurat się wyłga , bo sprawa jest przedawniona, ale trzeba mieć świadomość, że mogą Cie dorwać za coś takiego
Dokladnie - nawet jesli samochod nie ma kol i jest buda dla psa - musi byc oplacone OC.
Przyklad: samochod stoi na ogrodzie, sasiad szedl po piwo do sklepu i przypadek chcial ze samochod wlasnie spadl z kolkow prosto na noge sasiada - w takim przypadku koszty leczenia pobierane sa z OC pojazdu, jesli OC nie ma, a sasiad jest upierdliwy - poczujemy po wlasnej kieszeni.
ja jeszcze nie dostalam mandatu bo nie bylo za bardzo okazji ale mialam kiedys praktyki w dziale mandatow w Urzedzie Wojewodzkim we Wroclawiu... jak bym Was wczesniej znala to wrzucilabym wasze mandaty do niszczarki hehe... a tak pozatym to najwiekszy mandat przez cale moje praktyki byl na kwote 1200zl... wiec nie jest chyba tak zle z kierowcami we Wroclawiu
Wysłany: 24 Listopad 07, 16:11 Re: Jaki maksymalny mandat zapłaciliście i za co?
Jay napisał/a:
Zakładam ten temat ponieważ jestem niezmiernie ciekaw czy komuś udało się zapłacić wyższy mandat niż mi.Otóż wracajac z Norwegii tuż przed promem już na terenie Szwecji miałem wątpliwą przyjemność spotkać się z tamtejszą policją.Otóż panowie w nieoznakowanym Saabie złapali mnie na radar podczas mojego zbyt szybkiego przejazdu przez wioskę.Na ograniczeniu 50 km/h jechałem sobie spokojnie 74 km/h. I jaki mandat zapłaciłem....? 1400zł gotówką.
Ciekaw jestem ile wy musieliście oddać policji za niewinne wykroczenia?
2200 zł w przeliczeniu na PeeLeNy
Gdzie ? Holandia, za co ? Ano za to, że nie wiedziałem, że te śliczne blondynki w porshe 911 z którymi twardo się ścigałem za pomocą puga 605 3.0 V6 - było w co depnąć - to policjantki w radiowozie... minęło parę ładnych lat, pamiętam do dzisiaj
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum