Miało to miejsce dzisiaj ok. 12,50, z fotela zrzucił mnie niesamowity huk, patrze przez okno a tu "rozpalone" E30 stoi przed blokiem i zadymia cala okolice.
Niestety za czym sie zebrałem i zbiegłem przed blok przyjechali sikawkowi i zgasili rozpalona E30.
ja przeżyłem porządnego szczała z gazu i fart ze iskra żadna nie przeszła bo bym miła to samo. Spod maski wyleciała wieka chmura gazu a komora silnika był a cała biała i zmrożona od gazu. I wtedy wywaliłem LPG z auta. Siła była tak duża ze pomimo anty wybuchu rozerwało mi wszystkie gumy w dolocie, puszka od filtra powietrza była w 3 kawałkach, rozwaliło sterowanie od lampy i pękł kierunkowskaz.
_________________ BMW 318 E36
Ostatnio zmieniony przez Dzussmen 13 Sierpień 07, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
ja przeżyłem porządnego szczała z gazu i fart ze iskra żadna nie przeszła bo bym miła to samo. Spod maski wyleciała wieka chmura gazu a komora silnika był a cała biała i zmrożona od gazu. I wtedy wywaliłem LPG z auta. Siła była tak duża ze pomimo anty wybuchu rozerwało mi wszystkie gumy w dolocie, puszka od filtra powietrza była w 3 kawałkach, rozwaliło sterowanie od lampy i pękł kierunkowskaz.
wina leżała po stronie zapłonu. jechałem i postanowiłem wyprzedzić TIRa z 5 redukcja na 4 zmiana pasa gaz w podłodze i silnik zaczyna latać na 3 gary to zredukowałem na 3 gaz w podłogę i strzał z gazu fart ze nic nie jechało z naprzeciwka bo silnik momentalnie zgasł a ja byłem w połowie wyprzedzanego TIRa. Z tego co mi tłumaczyli to silnik na 3 garach nie był wstanie spalić takiej dawki gazu ale mimo to ją pompował, a po redukcji na 3 nagle złapał iskrę i zapalił wszystko nawet to co było w dolocie. I stad moja eksplozja.
Dla wszystkich z LPG dbajcie o układ zapłonowy. A anty wybuchy to wielka ściema.
Mój samochód:: Była e30 2.0 była e34 2.0 jest e34 2.5 12v swapowane na 3.5
Wysłany: 13 Sierpień 07, 20:09
ostatnio co miałem e30 to pare razy mi strzeliła a e34 ani razu nie miałem strzału a mam ten sam silnik i ten sam styl jazdy! ale świece przewody są nowe włożone!
[ Dodano: 13 Sierpień 07, 20:10 ]
ale napewno od strzału gazu nie zapali sie samochód
[ Dodano: 13 Sierpień 07, 20:10 ]
ale napewno od strzału gazu nie zapali sie samochód
Zapali się, zapali....
Kumplowi E30 1.8iS zapaliła się od strzału.
Palili ja na gazie bo coś nie chciała na benzynie i przy zapalaniu pier....nęła, bo o strzale to nie można mówić.
I poszedł ogień tak że zaczął palić się filtr powierza i obudowa. To tylko miał szczęścia że auto stało w garażu, było ich trzech wokół, jeden trzeźwo myślący że jak zobaczył że coś spod maski zaczyna się dymi to szybko gaśnica i być może wąż ogrodowy z wodą i zagasili.
Straty to przepływka i obudowa filtra, ale gdyby nie było dogodnych warunków do gaszeni to mogłaby skończyć jak ta ze zdjęć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum