Wysłany: 29 Styczeń 06, 18:30 Gdzie tankujecie paliwo we Wrocławiu??
Chciałbym tu sie dowiedziec jakie stacje polecacie tzn gdzie jest dobre paliwo a gdzie jest chrzczone Czekam na opinie stacji To tak samo jak człowiek miałby pic cały czas wode a mógłby sie napić soku za 20gr drożej tylko gdzie dobry soczek leją??
_________________ Niech Rajdy będą z Wami !!! 12.03.2006-2miejsce w 2el.Mistrzostw Malczyc -jechałem jako pilot .
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 29 Styczeń 06, 18:54
to ja zaczne
POLECAM bo tam tankuje:
SHELL na ul.Krakowskiej
ORLEN po drodze na Oławe przed Siechnicami chyba ul. Opolska
NESTE na Armii Krajowej
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Hej!
Najczęściej na Oszołomie(AUCHAN).Chociaż raz coś mi się dławić zaczął, ale uszlachetniacz pomógł. Później się już nie powtórzyło, więc myślę że jest OK.
Czasami na shellu przy legnickiej.
Pozdrawiam
polecam ul.Kolejowa stacja transportu Poczty , jedna z najtańszych stacji we wrocku,
paliwo dobre- nigdy nie miałem problemu - bo tankują też auta Poczty Polskiej,
jedyny minus to że tylko 95 i dwa dystrybutory więc czasem kolejka jest.
Tak przy okazji.....
Standardowo tankuję właśnie 95tkę, co mi się narobi jak od czasu do czasu zatankowałbym 98??Przestawiłaby się bawara samodzielnie czy trzeba by było ingerować z zewnątrz?Słyszałem że czasami dobrze jest zatankować lepiej oktanowaną benzynkę.
Pozdrawiam
słyszałem że po tankowakniu wyżej oktanowo benzynki, lepiej zresteowac kompa
zeby ustawil sie na nowa mape paliwa na 98Pb , ale ni ewiem ile w tym prawdy
Ja tankuje często na ul. Armii Krajowej w bazie transbudu - mała stacja , paliwo pewne i dośc tanie. Lotos ul. Pełczyńska koło centrostalu - bo mam blisko Czasem zdarza mi się zatankować 98 i nic się nie dzieje , auto jezdzi tak samo
pozdro
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Bob
Wysłany: 31 Styczeń 06, 15:31
nic nie trzeba robic jak sie leje 98.. spokojnie możesz lać V powera nawet...
Bob
Wysłany: 31 Styczeń 06, 15:35
hmm bo lepszy.... ma pewnie taką liczbe oktanów jak powinien miec i nie zabije tak szybko silnika jak paliwo ze stacji NO NAME. BYly nawet tesy na Vpower i silniki były dużo czyściejsze itp. wiec dziala dobrze to paliwo.
chodziło mi tylko o to, że ktoś kiedyś pisał żeby była jakaś róznica w jeździe na 98 od 95
to resetuje sie kompa... z tym że miedzy 95 a 98 to sie tego nie odczuje nawet
a własnie u mnie jest innaczej obecnie prawie cały czas lece na 95 czasami odświętnie leje 98 i jest roznica silnik lepiej pracuje a i czuc lepsze odejscie! bynajmniej u mnie tak silnik to przepala!
_________________ Niech Rajdy będą z Wami !!! 12.03.2006-2miejsce w 2el.Mistrzostw Malczyc -jechałem jako pilot .
Z tego właśnie co słyszałem to po zalaniu 98 przy standardowym laniu 95 powinno poczuć się różnicę.
A pytanie po co........ Jak jesz ciągle zupkę na samej wodzie to i czasami chce się siakiejś tłuściejszej podjeść ;-)
Pozatym widziałem właśnie testy VPower,ultimata z BP i zwykłej, rzeczywiście Vpower jest paliwem lepszej jakości, chociaż przy mojej liczbie koników to przyrostu nie będzie.
W każdym bądź razie następnym razem zatankuję 98 zobaczymy czy jej się coś poprawi
Bob
Wysłany: 31 Styczeń 06, 21:25
z tymi paliwami to róznie bo byl test w "WRC" PB95i PB98 i wyszło na to ze na PB95auto mocniejsze jest.... a chodzi o to ze im wyższa ilośc oktanów to poprawia sie spalanie stukowe czy coś takiego nie znam sie na tym dobrze...
z tymi paliwami to róznie bo byl test w "WRC" PB95i PB98 i wyszło na to ze na PB95auto mocniejsze jest.... a chodzi o to ze im wyższa ilośc oktanów to poprawia sie spalanie stukowe czy coś takiego nie znam sie na tym dobrze...
Dokładnie tak, im wyższa liczba oktanowa tym mniejsze spalanie stukowe.
Pozatym wydaje mi się że 98 tak mocno nie chrzczą, a jeśli nie sprawi to problemów to czasami można zalać lepszej bajurki.Takie moje zdanie.
Pozdrawiam
Bob
Wysłany: 1 Luty 06, 00:14
Na naszych stacjach lepiej lać 98 bo pewnie ma z 94oktany.... bo 95 to pewnie ok 90 zdrowiej dla silnika
kiedys też chyba w Auto Świecie byly badane stacje to własnie po tyle oktanów mialy paliwa....
A tak mala ciekawostka: mojego kolesia rodizce mieli własną mała prywatną
stacje, mówili ze nigdy na niej sie nie zatankuja bo wiedza co tam jest....
Na naszych stacjach lepiej lać 98 bo pewnie ma z 94oktany.... bo 95 to pewnie ok 90 zdrowiej dla silnika
kiedys też chyba w Auto Świecie byly badane stacje to własnie po tyle oktanów mialy paliwa....
A tak mala ciekawostka: mojego kolesia rodizce mieli własną mała prywatną
stacje, mówili ze nigdy na niej sie nie zatankuja bo wiedza co tam jest....
Też gdzieś widziałem taki test, że nie te oktany tankujemy co na rysunku ;-)
A co do rodziców Twojego kolesia, to dziwni ludzie. Wiedzą co mieli u siebie, a innym ufali?? :>
Chyba że na wodzie jeździli, ale to moje niespełnione marzenie ;-)
Bob
Wysłany: 1 Luty 06, 14:14
też nie ufali prywaciarzom i tankują do dzisiaj tylko na dużych znanych stacjach, tam chyba mniej kantują....
Mój samochód:: BMW e28 520i 1984 rok
Wysłany: 1 Luty 06, 21:06
BP - Bardzka / Armi krajowej
LOTOS - Armi krajowej
ORLEN - Krakowska
Omijam stacje z seri NO NAME na ktorych paliwo po przepaleniu smierdzi jak dykta .
Omijam na bank stacje na ul Karwinskiej i na ul Tyskiej . Chyba ze z braku laku i mala ilosc.
_________________ Ja sie bawie w PRL .
A Ty ?
------------------------------------------------------
Chlopaki Sa W Burdelach
Bob
Wysłany: 1 Luty 06, 21:28
REKIN-E28 napisał/a:
Omijam na bank stacje na ul Karwinskiej i na ul Tyskiej .
najgorsze chyba stacje we Wrocławiu po wyjezdzie z Karwińskiej klepią zawory i śmierdzą spaliny jakby ktos nalał denaturatu do baku a na Tyskiej (stara zajezdnia)
obok komisu "Omega" to juz wogole walą zawory i auto nei chce jechać do przodu.
Wiedze ze nie tylko ja si ena tych dwóch stacjach przejechałem
Wysłany: 2 Luty 06, 09:02
Hehehe polew mam bo tez myslalem ze tylko ja sie tam niefartownie tankowalem a zapach dykty to najbardziej charakterystyczna cecha benzyny z Karwinskiej
A Ty ?
Chlopaki Sa W Burdelach
Jeśli chodzi o stacje na których kantują , to gdyby ktos leciał kiedyś na Trzebnicę - Poznań to niech przypadkiem nie tankuje się na małej stacji za miejscowością Kryniczno pod Wrockiem , tam się raz przejechałem
Jeśli chodzi o stacje na których kantują , to gdyby ktos leciał kiedyś na Trzebnicę - Poznań to niech przypadkiem nie tankuje się na małej stacji za miejscowością Kryniczno pod Wrockiem , tam się raz przejechałem
Chyba do tej pory miałem szczęście i tam nie tankowałem, jak lecę na Poznań to najczęściej tankuję na stacji Petrochemi, tak zjeżdża się z górki i po prawej jest, ale za jaką miejscowością to ne pamiętam.
Tak wogóle to zalałem 98ke
Przyrostu mocy nie czuję, ale autko ciszej chodzi i jeszcze nic nie odpadło ;-)
Chyba do tej pory miałem szczęście i tam nie tankowałem, jak lecę na Poznań to najczęściej tankuję na stacji Petrochemi, tak zjeżdża się z górki i po prawej jest, ale za jaką miejscowością to ne pamiętam.
Za Będkowem jak się na obwodnicę wylatuje
Byq napisał/a:
Tak wogóle to zalałem 98ke
Przyrostu mocy nie czuję, ale autko ciszej chodzi i jeszcze nic nie odpadło
Ja tez nie czuję różnicy.
pozdro
Wysłany: 2 Luty 06, 12:39
roznicy nie bedzie czuc ale ciekawe jaki bylby efekt po v-power racing ale tego wole na moim 280.000 przebiegu i 22 letnim silniku nie testowac
A Ty ?
Chlopaki Sa W Burdelach
witam!
Panowie i Panie (o ile takie mamy) - ostatnio tankowałem LPG na wylocie na Poznań na stacji SHELL - booma ładnie jechała i zauważalnie więcej kilometrów zrobiłem na 45 litrach. michał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum