A dokładniej subwoofer , montował ktos juz ? Mam u siebie taki problem , mianowicie bagażnik w E30 to konstrukcja zamknięta , na dodatek bardzo dobrze wygłuszona i jeśli mieć suba w bagażniku to praktycznie wewnątrz auta w ogole go nie słychać. Treaz woże skrzynkę na tylnym siedzeniu ale tam nieraz ktos musi wsiąść. Ma ktos jakiś pomysł jak zrobić żeby przenieść suba spowrotem do bagażnika , ale żeby było go słychać w środku ?
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
wiem, że niektóre E30 mają dziure za tylnum siedzeniem na narty. Widzałem że niektórzy tam montujągłośnik niskotonowy. Poza tym znajomy ma skrzynie na dobrym wzmacniaczu i efekt jest niezly
wlasnego pomysłu i wykonania skrzynia pod wymiar do E30
z całkiem mocnymi głoscniczkami , powiem tylko tyle ze
magnat 460 sie skonczył ale w srodku na 3/4 mocy
nie dało sie usiedziec
ja chyba miałem badziewny głośnik i wzmacniacz skoro u Mordulca nie dało się wysiedzieć , pokombinuje jeszcze. Mordulec , a Ty nie masz tego otworu na narty czy jakiejś ichnej dziury do bagażnika ???
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Nie wiem jakiej mocy miales tego woofera , ten co ja zrobilem ma
400W ale RMSa nie jakiejs tam pseudo-mocy-muzycznej
i dla ciekawostki dodam ze jeden głosnik wazy 6,5kg
UPDATE : u mnie jest oparcie tylnej kanapy pełne tzn nie ma tego
bajeru do transportu nart , ale za to jest dziura w tej blasze oddzielajacej
bagaznik od wnetrza auta , no i w tym miejscu gdzie nie ma blachy
wycieta jest cala gąbka z fotela i naprawde niezle podaje bas z
bagaznika
Szczerze to nie mam pojecia czemu akurat u mnie jest cos takiego mimo
ze tylna kanapa nie ma miejsca przez ktore mozna przełozyc narty , ale
moze pokombinuj cos ze zdjeciem oparcia i moze akurat ta czesc
srodkową sie jakos demontuje
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 22 Październik 05, 13:24
a próbowaliście wyciąc dzóre po środku tylnej kanapy(tzn. od wewnątrz, ze tego nie widać) za podlokietnikiem tam wstawic głosnik(ustawić w strone kabiny) i zrobić skrzynke niedużą.
Myśle ze wytlumaczyłem o co mi chodzi
Mój sąsiad miał tak zrobione w E39 w Autofilu i grało super, cały bas szedl na kabine i wewnątrz było głosno, a w bagażniku cisza i spokój
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
ja osobiście w E-30 nie miałem żadnych dziur na narty głośniki itp u mnie był woofer z 30 cm głośnikiem bodajże to magnat i całkiem nieźle się basem niosło mam ten jeszcze woofer wcale tak źle nie było ....:) a co do nagłośnienia to bym zainstalowałw aucie 4 gwizdki z 4 średniortonowe żeby nadawały tak zwany Mid Bass i woofer z 30 cm do bagażnika i będziesz miał filharmonie w samochodzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum