dzisiaj dostałam namiar od Pawła na Dom Dziecka w Sobótce tzn.adres i tel.
z relacji Pawła,który jakiś czas temu wspólnie z ludżmi ze szkoły udzielał pomocy tej placówce wynika ,że nie jest to dom który wzgardzi pomocą.............
warto zrobić wywiad jak zapatrują sie na przyjazd naszej grupy i czy plan naszej pomocy im odpowiada
mam numer tel. więc zadzwonię i dowiem się troszkę....
moim zdaniem zachowanie pani dyrektor jest karygodne to ona kazala nam przyjechac 10 czerwca i ona powinna tego dopilnowac. z tego co wiem juz tydzien czasu lezy na chorobowym i pewnie w poniedzialek wroci do pracy jakby nie mogla juz w niedziele przyjechac. Niedobra pani dyrektor a dzieci mogly miec tyle radochy z naszej wizyty. Do osowki jedziemy w niedziele a gdyby wypad do domu dziecka zrobic w piatek?
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Witam i jak już coś wiadomo co dalej czy jutro coś sie odbędzie czy 17 po drodze do Osówki , a czy jakieś zakupy zostały już poczynione jakieś decyzje podjęte
Ostatnio zmieniony przez PIT 9 Czerwiec 07, 23:39, w całości zmieniany 1 raz
Witam i jak już coś wiadomo co dalej czy jutro coś sie odbędzie czy 17 po drodze do Osówki , a czy jakieś zakupy zostały już poczynione jakieś decyzje podjęte
decyzja podjeta, czekamy po 13.06 na powrót p. dyrektor i szukamy DD itp chętnych do pomocy
wiec sprawa wygląda tak:
Domu Dziecka w Sobótce już od stycznia tego roku nie ma.Pozostała tylko szkoła specjalna w tej placówce.Rozmawiałam z Panią Dyrektor i raczej nasza akcja tam nie wypali.....
Podpowiedziała tylko że w ich powiecie został DD w Kątach Wrocławskich więc...(?)
KoCureK jeśli masz jakieś propozycje ,gdzie możemy uderzyć z pomocą to napisz ,bo zebraliśmy pieniążki w dobrej wierze i jak na razie same schody
Dzisiaj do 15:00 wykonam parę telefonów i o wszystkim poinformuję.
[ Dodano: 15 Czerwiec 07, 16:37 ]
Słuchajcie,
dzwoniłem do DD w Jedlinie Zdrój. Trochę to trwało, nie mogłem dyrekcji zastać, ale udało się i do rzeczy:
Pani dyrektor, aż zaniemówiła z radości. Zaprasza nas nawet w niedzielę.
Powiedziała, że się ucieszą dzieciaki z każdych prezentów.
Mogą być piłki do kosza i nogi, gry dla chłopaków (mają kompa).
Dla dziewczynek mówiła, że chętnie widziałyby skakanki, badbinkton
I WAŻNA RZECZ!!!
Mają dwie małe dziewczynki, które uciszyłyby się z lal.
Powiedziałem, że grupa chce przyjechać w niedzielę przed południem. Dostałem kontakt do opiekuna dyżurującego w sobotę, żęby podać, ustalić czas przyjazdu. Dyrektorka jak wcześniej mówiłem była w szoku i nie wiedziała co mówić i jak dziękować.
Musimy wykorzystać tą szansę i sprawić dzieciakom i forumowiczom radość.
Mam nadzię że teraz się jakoś zorganizujemy z zakupami. Sobota powinna wystarczyć
Kontakt do opiekuna podam na pw.
Pozdrówka
Ostatnio zmieniony przez KoCureK 15 Czerwiec 07, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj do 15:00 wykonam parę telefonów i o wszystkim poinformuję.
[ Dodano: 15 Czerwiec 07, 16:37 ]
Słuchajcie,
dzwoniłem do DD w Jedlinie Zdrój. Trochę to trwało, nie mogłem dyrekcji zastać, ale udało się i do rzeczy:
Pani dyrektor, aż zaniemówiła z radości. Zaprasza nas nawet w niedzielę.
Powiedziała, że się ucieszą dzieciaki z każdych prezentów.
Mogą być piłki do kosza i nogi, gry dla chłopaków (mają kompa).
Dla dziewczynek mówiła, że chętnie widziałyby skakanki, badbinkton
I WAŻNA RZECZ!!!
Mają dwie małe dziewczynki, które uciszyłyby się z lal.
Powiedziałem, że grupa chce przyjechać w niedzielę przed południem. Dostałem kontakt do opiekuna dyżurującego w sobotę, żęby podać, ustalić czas przyjazdu. Dyrektorka jak wcześniej mówiłem była w szoku i nie wiedziała co mówić i jak dziękować.
Musimy wykorzystać tą szansę i sprawić dzieciakom i forumowiczom radość.
Mam nadzię że teraz się jakoś zorganizujemy z zakupami. Sobota powinna wystarczyć
Kontakt do opiekuna podam na pw.
Pozdrówka
Cytuje bo sie posty połączyły
Ogólnie pomysł bardzo fajny tylko która to ma byc sobota ?? bo chyba ten i nastepny
łikend raczej odpadają
Ten weekend odpada, bo jedziemy do Osówki, jest to wyjazd,który już jakiś czas temu był zaplanowany a i godzina wejścia do podziemnego miasta jest zarezerwowana.
Kolejny weekend to wyjazd do Czech na zlot aut tuningowych, który też już jest maglowany od jakiegoś czasu.
Dlatego na tą wcześniejszą akcje chcieliśmy poświęcić 10.06 bo tylko ten weekend mamy wolny. Ostatecznie zostaje 1 lipca i jeżeli dyrektorka nie miałaby nic przeciwko, to możemy wtedy do nich sie wybrać. Czas na zakupy też byłby odpowiedni.
Swoją drogą cieszę się, że jednak są ludzie dla których liczy się uśmiech dziecka, a nie kasa na kolonie i dziękuję, że zainteresowałeś się tematem, ale tak jak pisałam wyżej- dwa następne weekendy mamy zajęte ...
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem
słuchajcie, z Walimia do Jedliny jest 10 km, wiec jakbysmy z zakupami wyrobili sie jutro, po osowce 14-15 mozna by bylo tam podjecha, tylko wszystko trzeba zoorgnizowac jutro....
jest szanas to trzeba z niej skozystac
Ostatnio zmieniony przez Kosa 15 Czerwiec 07, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
To organizujcie, ja pracuje. Kto jutro wybiera się na zakupy?I jak mam przekazać zebrane pieniądze?
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem
Szczerze? jak na spowiedzi?
jakbym nie organizowała upragnionych urodzin mojej Ani to poswięciłabym cały czas na pomoc w realizacji tego planu
mam nadzieją ,że Klub to nie kilka zliczalnych osób na palcach jednej dłoni............
i znajdzie się ktoś kto zorganizuje zakupy,że tak to nazwę na CITO............
ze spozywki chyba mozna zrezygnowac i nie robic paczek dla kazdego dziecka, tylko nakupowac roznego sprzetu, gier itp. jezeli maja kosze to pilki do kosza, jezeli sa bramki to pilki do nogi, albo zadzwonic jutro do dyr i niech powie co mniej wiec i jakie ilosci
ok:)
czyli potrzebne są:
-piłki do nogi i kosza
-skakanki
-badminton
- i lalki (wiadomo,dziewczynki , są DWIE)
-z grami na kompa bedzie trudno bo na oryginały nie mamy kasy :/
Katarzyłka , Pola i Kosa własnie robią zakupy na bielanach (sprzet sportowy,zabawki,gry,itp)
i jutro po wizycie w Osówce zawieziemy do tego Domu Dziecka z którym skontaktował
sie KOCUREK czyli do Jedliny Zdroju
Ostatnio zmieniony przez Mordulec 16 Czerwiec 07, 09:49, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 16 Czerwiec 07, 10:26
nareszcie ta akcja ruszyła do przodu
mysle ze wypad do Osówki a pózniej do Jedliny Zdroju
w jednym dniu jest jak najbardziej ok.
to jek łaczyc przyjemne z porzytecznym...
dla nas frajda ten wyjazd a dla dzieciaków z DD
radocha z naszego przyjazdu
oby tylko pogoda dopisała
pozdr
_________________ samochód słuzy do przemieszczania sie z punktu A do punktu B a BMW daje jeszcze komfort
Witam wszystkich zainteresowanych ponownie.
Sorki Beatka, że w nocy nie odpisałem, ale już spałem. Tydzień z 4 godz na noc o trochę mało. A od rana robiłem przy aucie.
Super, przeczytałem posty, że się organizujecie. Powiem w skórcie o rozmowie.
Ile jest dzieci??? Nie wiem, nie zapytałem, ale kupując piłki, paletki, skakanki czy lale sprawimy wszystkim dzieciakom prezent.
DD mieści się w Jedlinie Zdroju przy ul. Chojnowskiej 12 (dane z netu).
Tel 074/845 53 30.
Dzisiaj ma dyżur Pan Krystian Machowczyk. Mam do niego komórkę i mogę ją podać na pw. osobie, która jutro na miejscu potwierdziłaby z nim jeszcze dokładniejszą godzinę.
Jeżeli się zdecydujecie na jakąś godzinę odwiedzin to przekręcę do niego i go poinformuję, której będzie grupa fanów beemek.
Z tego co przeczytałem to możecie tam być po południu.
Ja ze swojej strony ( chociaż nie jadę z wami, a szkoda) mam z trochę czasu po południu, jeżeli czegoś nie kupicie to mogę podjechać do korony, coś dokupić i podrzucić komuś. Napiszcie w co się zaopatrzyliście i możemy temat przedyskutować jeszcze.
I jeszcze mam wielką prośbę, na którą wpadłem teraz. Zróbcie trochę fajnych fotek na miejscu z dzieciakami, ich uśmiechy itp, wrzucimy zdjęcia na forum i możemy później druknąć je zapakować w albumik i wysłać do DD na pamiątkę. Zrobię to jak dostanę zdjęcia.
Bardzo szkoda, że mnie tam nie będzie....
A więc finał organizacji odwiedzin w DD w Jedlinie wygląda tak :
-za zebrane pieniążki Kasia,Paulinka i Kosa kupili piłki,badmintona,puzzle,lalki i wiele innych fajnych rzeczy
-dzwoniliśmy do wychowawcy tego Domu i umówiliśmy nasze odwiedziny jutro na godz.16-17 ale o 11 będziemy jeszcze potwierdzać dokładną godzinę naszego przyjazdu
Dzięki zaangażowaniu wielu osób i znalezieniu przez KoCurKa domu, który przyjmie nas z radością, możemy zrealizować Akcję: Dom Dziecka
Wielkie podziękowania za szybką akcje z zakupami dla Paulinki,Kasi i Kosy
Ps.Szkoda ze nie wyszło z pierwszym DD bo plan był doskonały:) wiec mam nadzieję,że wszystko sie uda i naprawdę będziemy mogli zobaczyć UŚMIECHY DZIECIAKÓW
Plan był doskonały, ale trochę nędza prosić się żeby komuś zrobić jakiś przezent.
Także bardzo fajnie wyszło z tym DD w Jedlinie, super że Kosa, Kasia i Paulina byli w stanie zrobić zakupy i naprawdę fajnie że komuś sprawimy radość, a nie jak pryz pierwszym podejściu wszystko jakby na siłę.
także
To dzis do domu dziecka ta pania z DD z wrocka dzieci powinny powiesic za taka powage do sytuacji moze to i nie jej wina ale nie wierze ze opiekunki nie mogly miec kontaktu z dyrektorka a ona sama nie mogla poswiecic 4 godzin dla usmiechu i radosci dzieci
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum