Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Dlaczego tak jest , skąd te zachwania ?
Autor Wiadomość
Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: BMW E34 525i & E36 320i & Honda CB 750
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 21:10   Dlaczego tak jest , skąd te zachwania ?

Dla odmiany coś z życia Wrocławskiego motocyklisty. dziś jadę na dwóch kółkach ulicą trzebnicką w stronę pl. Wielkopolskiego , krzyżówka na wysokości ulicy Dębickiego , zielone światło , prędkość ok. 55 km/h. Wjeżdzam na skrzyżowanie z ulicy Dębickiego wyjeżdża facet Toyotą Starlet , zatrzymał się , popatrzył , byłem ok 15m od niego i miałem zielone , jechałem drogą główną , więc chcąc niechcąc miałem pierwszeństwo. Pan w Toyocie popatrzył w moją stronę , musiał mnie widzieć , jechałem oczywiście z zapalonym światłem mijania i co zrobił ? WYJECHAŁ MI PROSTO POD KOŁO !!!!!!!! Ratując się położyłem motocykl na boku , poobijałem się zdrowo , połamałem lusterko i kierunkowskazy. Dwóch przechodniów pomogło mi się pozbierać z jezdni , a facet w samochodzie ?? POPROSTU ODJECHAŁ !!! Mówią , że to motocykliści mają nie pokolei w głowach , ale widzę , że chyba jest odwrotnie , jak długo w Polsce MATOLSTWO będzie dostawać prawo jazdy i wsiadać za kółko , tak długo powiedzenie , że
jazda na motorze jest bardzo niebezpieczna będzie znajdować zastosowanie. Po dzisiejszym zdarzeniu , jestem za nowymi przepisami (badania , testy psychotechniczne , rozmowy z psychologami) może takie zaostrzenia , wyeliminują chociaż część idiotów dostających prawo jazdy. Teraz w okresie kiedy robi się ciepło , dużo jednośladów wyjeżdza na drogi , ilu z nich dożyje końca sezonu ? I czy aby z własnej głupoty ?

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 21:59   

odnoszę podobne wrażenia przemieszczając się jednośladem :roll:

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 22:06   

Dziwna sprawa , nie mam pojecia co lezy u podstaw takich zachowan ze strony kierowców
aut , nawet głupie przepuszczenie motoru miedzy autami w korku czesto zdarza sie tak
ze mimo iz pas jezdni jest szeroki to pajace stojacy na sasiednich pasach na czerwonym
specjalnie zajezdzaja droge uniemozliwiajac motorkowi przejechanie pomiedzy nimi zeby
ustawił sie na poczatku kolejki na skrzyzowaniu , ogolnie parodia i pewnie sporo czasu
musi upłynac zanim to sie zmieni i co niektórzy pomysla ze nie sa sami na drodze
a podstawową zasadą jest nie utrudnianie jazdy innym .

scraby81 
Boska Moc Wolności

Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wysłany: 27 Kwiecień 07, 05:53   

Sa chamy na drodze i to wszedzie.... co dzien sie z tym spotykamy..... :D

dj_drops 

Mój samochód:: E30 316
Wysłany: 8 Czerwiec 07, 07:42   

Poprostu polska nie jest przyzwyczajona do motorów, osobiście nie jeżdże jednośladem ale znam parę osób które jeżdżą. Na zachodzie (bo nam najczęście bywam) motor jech chyba tak popularny jak auto - a u nas: motor to jakaś abstrakcja.

Przynajmniej to moje zdanie

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: BMW E34 525i & E36 320i & Honda CB 750
Wysłany: 9 Czerwiec 07, 13:33   

Nawet w polsce chyba powinniśmy się juz przyzwyczajać do widoku jednośladów na drogach. Z roku na rok jest ich coraz więcej , a chyba najwięcej u nas sprzedaje się nowych skuterów 50cm3. Benzyna drożeje , za te 4 tyś nie kupi dobrego samochodu , a tu 2,2 l na 100 , gwarancja i po korkach nie stoisz. Zdarza się i wśród kierowców jednośladów wielu stereotypowych "dawców" co to mają motor bo toto ma 3,5s do 100 a 200 po jakiś 6 -7 i poprostu jest czym zaszaleć , to kusi. Zachowanie wielu "katamarianiarzy" jest takie jak w 1 poście tego tematu. Fajnie by było , gdyby troche uważać na siebie nawzajem , taki sam post umieściłem na forum motocyklowym ZROBIłO BY SIE BEZPIECZNIEJ

pozdro

Wojtek 
PASJONAT

Mój samochód:: E36 coupe 181/9
Wysłany: 9 Czerwiec 07, 20:00   

trzeba było numery rejestracyjne zapamiętać, i gdybyś przypadkiem go odnalazł to jakimś gwoździem napisać mu na masce co sądzisz o jego zachowaniu na drodze

BatonMW 

Mój samochód:: e34 525
Wysłany: 7 Październik 07, 14:06   

Dodam:jak bedziesz chcial wyprzedzic golfa z czarnymi szybami rob to bez kierunkow i szybko,kolesie potrafia zajezdzac droge-do nich jeszcze nie dotarlo ze ktos moze miec lepsze przyspieszenie.

Odpowiedz do tematu