Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampy do e-36
Autor Wiadomość
Importer 

Mój samochód:: E-36 325 TD
Wysłany: 31 Grudzień 07, 19:32   Lampy do e-36

Co myslicie o takich lampach? A moze ktos juz ma takie? Prosze o opinie, glownie jak to wyglada w rzeczywistosci.

http://moto.allegro.pl/it...lackchrome.html

lapa 

Mój samochód:: BMW 316 Compact E 36
Wysłany: 31 Grudzień 07, 21:36   

mam założone od jakiś trzech miesięcy - póki co nienarzekam :) działaja dobrze i ładnie wyglądają :)

sulek 

Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is
Wysłany: 3 Styczeń 08, 12:08   

Ja miałem takie, totalna kaszana, być może trafiłem na limpy komplet, ale totalna lipa. Soczewka sie obluzowała i latała jak chciała, wykonanie w skali od 1 do 10 to -100. Chociaż mój znajomy je kupił i jest zadowolony. Oczywiście jest sprzedałem, ringów w dzień w ogóle nie widać. Moim zdaniem lepsze te IN.PRO czy FK AUTOMOTIVE, droższe ale wykonanie lepsze i ringi w dzień pewnie lepiej świecą

TDSerek 
ALLEGRO MASTER

Mój samochód:: BMW 325TDS
Wysłany: 3 Styczeń 08, 19:13   

Witka sam posiadam takie lampy z czarnym wkladem..wlasnie bede montowal do nich xenon... koles ktory je sprzedaje jest moim znajomym...jest to tania alternatywa... no i nie trzeba dokupywac kierunkow... sonar ogolnie dobrze jest wykonany... fk jezeli ktos wie to robiony jest przez depo.... a hellla heheh kosztuje ponad tysiaka...

ogolnie posiadam i jestem zadowolony mialem miec eagle eyes -to firma lamp ale 3 razy przeslali mi lampy z defektem i zdecydowalem sie na sonara...jedyny mankament to luz na kostkach reszta graa:D

Importer 

Mój samochód:: E-36 325 TD
Wysłany: 3 Styczeń 08, 21:17   

Dziekuje za opinie <bmw_2> Wlasnie takie mi sie podobaja- z ringami, z kierunkowskazami i ciemny srodek. Moze narazie sie wstrzymam,bo moze sprzedam auto i kupie takie samo, ale inny kolor,( teraz mam srebrne) mysle, ze poszukam tych z IN.PRO, bo duzo dobrego o nich slyszalem, ale jesli znajde takie same.

rafałs 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw e36 compact m43b16
Wysłany: 14 Luty 08, 16:43   

ja mam te lampy i nie jestem zadowolony.... (mam je dwa lata)
Cała soczewka lata bo te lampy nie są przystosowane do jazdzenia na światłach przez cały rok i się topią wkłady...
ODRADZAM :!:
http://www.forum.maxbimme...81ec16182#55162
CAR AUDIO:
http://www.forum.maxbimme...t6860.htm#55901

E-36 Paweł 

Mój samochód:: E36 325TDS
Wysłany: 20 Luty 08, 19:14   

Moim zdaniem te reflektorki w e36 psują trochę jej agresywny wygląd. Sam ostatnio wymieniałem reflektory i kupiłem in-pro, ponieważ najbardziej przypominają oryginały tylko z ringami.Był problem z ustawieniem tych światełek, ale jest to do wykonania.Komplet Helli kosztuje ok 1400zł, ale osobiście nie bardzo mi się podobają. Najlepsze wyjście to kupić oryginalne BOSH i zamontować ringi :)

sulek 

Wysłany: 20 Luty 08, 20:55   

Zgadzam się, lampy Helli mają kiepskie ringi z wyglądu, ponieważ przerwa jest na dole a nie jak w starszych BMW u góry. Co do montażu ringów, podobno te na allegro są lipne i lipnej jakości, skąd wziąć podobne do tych w IN.PRO, żeby tak dobrze świeciły. Możesz coś dokładniej powiedzieć o tym problemie z ustawieniem reflektorów IN.PRO?? Co konkretnie uniemożliwiało ustawienie lampek, oczywiście miałeś ustawianie lamp przy pomocy silniczków?

E-36 Paweł 

Wysłany: 20 Luty 08, 21:10   

Tak ustawienie było za pomocą silniczków, jednak był problem z ustawieniem reflektorów aby świeciły we właściwym kierunku i nie oślepiały. Problem polegał na tym że pękły mi te plastiki od trzymania silniczka i reflektor sie kołysał. Ten problem jednak rozwiązałem wstawiając plastiki ze starych lamp. Jak rozebrałem lampy to okazało się dlaczego nie mogę ustawić kierunków, otóż przy śrubach które trzymają odbłyśnik są takie kapturki które były źle spasowane i kręcąc śrubą nie ruszał się odbłyśnik. Ogólnie to lampy są ok, nie parują i ładnie świecą, ale jakość wykonania regulacji typu "ustaw i nie dotykaj". Jutro mogę zrobić fotki jak w dzień wyglądają ringi.
Ostatnio zmieniony przez E-36 Paweł 20 Luty 08, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  

sulek 

Wysłany: 20 Luty 08, 21:20   

A skąd wziąć dobre ringi, bo te na Allegro to lipa jest podobno, wiesz może?? Albo czy w ogóle są jakieś porządne ringi

E-36 Paweł 

Wysłany: 20 Luty 08, 23:28   

Ja gdzieś czytałem że ludzie chwalą sobie ringi ccfl (zimna katoda) na allegro od 35 do 370zł
Tylko pytanie czy warto? To połowa ceny za lampy in.pro i nie trzeba nic kombinować. Z tymi podróbkami tak już jest jak trafisz to super, a jak nie no to kombinujesz... Wybór należy do ciebie, ja 2 tyg się zastanawiałem i kupiłem in.pro. Jak chcesz mogę ci jutro przesłać fotki jak one wyglądają na buni.

sulek 

Wysłany: 21 Luty 08, 00:14   

Pewnie, że chce fotki, jak możesz to za dnia jak świecą same ringi, tak może troszkę z dalszej odległości, czy je w ogóle widać. No i z bliska jak autko się prezentuje. Mail sulek@o2.pl Powiedz mi jeszcze jak świecą, oświetlają drogę nocą, lepiej niż oryginalne lampy czy gorzej?

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 535i
Wysłany: 24 Luty 08, 14:42   

popieram niektorych kicha na maxa pekaja srodki tzn ta czesc z soczewka wpada do srodka przy zmianie zarowki kolega ma takie lampy co z tego ze sa ladne jak niepraktyczne niepolecam

Areek 
Areek

Mój samochód:: BMW E36 Compact
Wysłany: 2 Marzec 08, 15:00   

Przeszło 2 lata mam te lampy i nic się nie dzieje. Może mieliście jakies trefne sztuki?

Rybka318is 
Rybka318is coupe

Mój samochód:: BMW E36 318is coupe
Wysłany: 10 Marzec 08, 20:33   

E-36 Paweł wrzuć jutro te fotki do tego tematu albo poślij mi je też Rybka4@vp.pl. Też zastanawiam się nad tymi lampami ale po tym temacie zaczynam wątpić. A ma ktoś może u siebie te ringi z Allegro (same ringi) ? Jaki one dają efekt i jak wygląda sprawa montażu?

E-36 Paweł 

Wysłany: 11 Marzec 08, 07:04   

Zamieszczam kilka fotek:
1 blisko:

2 blisko z kąta:

3 z daleka:

4 w nocy:

Rybka318is jak masz zacięcie do majsterkowania, to spokojnie kupuj te in.pro. W razie jak trafisz na wadliwe to spokojnie dasz sobie radę, w razie czego służę pomocą.

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 20 Marzec 08, 00:19   

E-36 Paweł napisał/a:
Zamieszczam kilka fotek:
1 blisko:
[url=http://img354.images...pl9.jpg]Obrazek[/URL]

2 blisko z kąta:
[url=http://img354.images...nk0.jpg]Obrazek[/URL]

3 z daleka:
[url=http://img354.images...ic3.jpg]Obrazek[/URL]

4 w nocy:
[url=http://img360.images...cq0.jpg]Obrazek[/URL]

Rybka318is jak masz zacięcie do majsterkowania, to spokojnie kupuj te in.pro. W razie jak trafisz na wadliwe to spokojnie dasz sobie radę, w razie czego służę pomocą.

wymień jeszcze kierunki na czarne dymione i będzie ślicznie, lapki super

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

E-36 Paweł 

Wysłany: 20 Marzec 08, 05:59   

Dzięki, właśnie się zastanawiałem nad zmianą kierunków na dymione, ale nie byłem zdecydowany, teraz napewno wymienię. bmw_beer

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 22 Marzec 08, 12:18   

E-36 Paweł napisał/a:
Dzięki, właśnie się zastanawiałem nad zmianą kierunków na dymione, ale nie byłem zdecydowany, teraz napewno wymienię. bmw_beer

Ja u siebie mam dymione, wygląda to naprawdę fajnie, bo te pomarańczowe pasują jak p.....a do oka, szczególnie w ciemnym aucie :)

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

Odpowiedz do tematu