Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Chromowanie felg
Autor Wiadomość
maximus 
BAD LOOK BMW

Mój samochód:: BMW E36 318i
Wysłany: 29 Maj 07, 21:34   Chromowanie felg

Witam gdzie mozna chromowac felgi znacie kogos takiego? i ile moze to mniej wiecej kosztowac?

-------

KONKURS NA BMW LATO 2007

-------

Dzussmen 
BMW

Mój samochód:: BMW 318 E36
Wysłany: 30 Maj 07, 15:01   

Proponuje wypolerować w całości jest to bardziej trwałe i tańsze.
Znajomy pochromował za 450PLN komplet i chrom wytrzymał sezon(odpadał kawałkami), poza tym zaraz po chromowaniu wyglądały tragicznie bo kanty zrobiły sie okrągłe co jest nie nieuniknione podczas nakładania chromu.
Proponuje polerkę elektryczną, dobra pastę i samemu sie pomęczyć zaznaczam ze jest to strasznie meczące. <bmw>

Wojtek 
PASJONAT

Mój samochód:: E36 coupe 181/9
Wysłany: 30 Maj 07, 17:34   

chrom ma tą zaletę że nie trzeba o niego dbać tak jak o polerowaną felgę, że prawie co tydzień musisz je odświeżać automaxem czy inna pastą, trochę inaczej(ładniej) się świecą chromowane felgi. A chromowanie to jest koszt grubo ponad tysiąc.Na cultstyle.pl jest koleś który ma takie BBSy jak moje i za chromowanie rantów, bez środków zapłacił 2tyś
http://www.cultstyle.pl/f...ght=bbs&start=0
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 30 Maj 07, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

Dzussmen 
BMW

Wysłany: 30 Maj 07, 19:35   

Nie dał bym za to 100PLn tragedia :shock: jakieś bąble, chropowata powierzchnia itp tragicznie jest to zrobione. chrom ma być na gładko nakładany. Wgląda jak by było srebrzanką pomalowane.

Wojtek 
PASJONAT

Wysłany: 31 Maj 07, 00:09   

Wg. mnie fele tamtego kolesia wyglądają extra. Co do tej powierzchni o której mówisz, to wszystko zależy od tego jak materiał został przygotowany. Ostatnio chromowałem śruby do felg i te które były gładziutkie to wyszły idealnie, natomiast kilka które miały wżery, i nie zostały dobrze poszlifowane, wygładzone to wyglądają tak sobie, i mają taką porowatą strukturę o której mówisz

Dzussmen 
BMW

Wysłany: 31 Maj 07, 13:36   

Ale za 2tys PLN powinni to wypolerować przed nakładaniem chromu, poza tym za 2tys. PLN bym już kupił jakieś 17 w chromie bez problemu i przynajmniej by wyglądały, a nie jak malowane srebrzanką w stodole bez przygotowania powierzchni.

[ Dodano: 31 Maj 07, 14:50 ]
maximus napisał/a:
Witam gdzie mozna chromowac felgi znacie kogos takiego? i ile moze to mniej wiecej kosztowac?

Poszukaj gdzieś w panoramie firm, firmy galwanizacyjne z tego co wiem to we Wrocku jest kilka takich. I będzie to przynajmniej chromowane a nie malowane na efekt chromu.

[ Dodano: 31 Maj 07, 14:51 ]
Tutaj sie troszkę pojęcia pomyliły te felgi nie są chromowane tylko malowane tak jak przypuszczałem farbą dokładnie FANTACHROME dającą efekt chromu, naddatek źle do tego przygotowane wiec jeżeli dał 2 tys. PLN to pozostawię to bez komentarza.

Wojtek 
PASJONAT

Wysłany: 31 Maj 07, 14:16   

Ale przecież koleś napisał wyraźnie że to nie jest fantachrom, a na którym ty zdjęciu widzisz źle zrobione felgi, bo jak dla mnie to one wyglądają naprawdę nieźle, chociażte 2k wolałbym wydać na inne rzeczy

Dzussmen 
BMW

Wysłany: 31 Maj 07, 20:18   

Racja źle doczytałem za fanta chromem ale na 100% było by taniej źle wyglądają na fotce gdzie są ranty z bliska. Po drugie te 2 tys PLN uklon_bmw

Odpowiedz do tematu