Wysłany: 1 Listopad 07, 21:29 zamiana kolektora ssacego z m52 na m50
Jestem nowym czlonkiem klubu maxbimmer, a wiec witam wszystkich
Posiadam bmw e36 328i coupe z 97 roku. Czytalem ostatnio o dosc popularnej modyfikacji za granica, jakim jest zamiana kolektora ssacego m52 na starsze (bardziej oplywowe, mniej oporu dla powietrza) m50. Czy ktokolwiek slyszal o tej zamianie? Za jakakolwiek info bede wdzieczny.
Tak. Jka najbardzie jpolecam, uzskasz podobn yfeekt ja kzmienaijac w ecie na ten z 325i...
Pzreputsnice tez musisz zmienic.
A czy trace duzo na momencie obrotowym? Orientujesz sie moze gdzie we wrocku mozna to przelozyc? Nie mam za bardzo dostepu do garazu itd. A jest to wogole ciezka operacja czy kazdy bolek i lolek znajacy sie na srubokrecie da sobie rade?
Wysłany: 12 Grudzień 07, 07:22 Re: zamiana kolektora ssacego z m52 na m50
woz napisał/a:
Jestem nowym czlonkiem klubu maxbimmer, a wiec witam wszystkich
Posiadam bmw e36 328i coupe z 97 roku. Czytalem ostatnio o dosc popularnej modyfikacji za granica, jakim jest zamiana kolektora ssacego m52 na starsze (bardziej oplywowe, mniej oporu dla powietrza) m50. Czy ktokolwiek slyszal o tej zamianie? Za jakakolwiek info bede wdzieczny.
Dzieki z gory,
woz
oooo.. myślałem nad podobnym zabiegiem, ale dokładniej nad założeniem kolektorów z m50, wypolerowaniem ich tak solidnie, co by im jeszcze dopomóc, no i założeniu kolektorów wydechowych też polerowanych.... odradzili mi zostałem przy swoich (też 328i m52)
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Hmmm <drapiesie po glowie>. A czemu odradzili? Mi kuzyn,ktory ma absolutnego swira na punkcie beemek, mowil, ze bardzo dobry manewr do zrobienia pod maska.. Wiec sam juz nie wiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum