Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
zamiana kolektora ssacego z m52 na m50
Autor Wiadomość
woz 

Mój samochód:: e36 328i coupe
Wysłany: 1 Listopad 07, 21:29   zamiana kolektora ssacego z m52 na m50

Jestem nowym czlonkiem klubu maxbimmer, a wiec witam wszystkich <bmw_2>

Posiadam bmw e36 328i coupe z 97 roku. Czytalem ostatnio o dosc popularnej modyfikacji za granica, jakim jest zamiana kolektora ssacego m52 na starsze (bardziej oplywowe, mniej oporu dla powietrza) m50. Czy ktokolwiek slyszal o tej zamianie? Za jakakolwiek info bede wdzieczny.

Dzieki z gory,
woz

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 2 Listopad 07, 21:22   

Tak. Jka najbardzie jpolecam, uzskasz podobn yfeekt ja kzmienaijac w ecie na ten z 325i...
Pzreputsnice tez musisz zmienic.

woz 

Wysłany: 2 Listopad 07, 21:35   

Enzo napisał/a:
Tak. Jka najbardzie jpolecam, uzskasz podobn yfeekt ja kzmienaijac w ecie na ten z 325i...
Pzreputsnice tez musisz zmienic.

A czy trace duzo na momencie obrotowym? Orientujesz sie moze gdzie we wrocku mozna to przelozyc? Nie mam za bardzo dostepu do garazu itd. A jest to wogole ciezka operacja czy kazdy bolek i lolek znajacy sie na srubokrecie da sobie rade?

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 4 Listopad 07, 08:02   

Powinie nsobei dac, ja sobei dalem :)
W Ecie starcilem z 230NM 210nm (ale znowu nie wiem czy miala seryjne 230nm), wie mze hamwonia wykazala 210nm)

woz 

Wysłany: 6 Listopad 07, 07:44   

a tak z ciekawosci, na ile kucykow mozna liczyc przy takiej przerobce?? <ciekawski> hehe...

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 12 Grudzień 07, 07:22   Re: zamiana kolektora ssacego z m52 na m50

woz napisał/a:
Jestem nowym czlonkiem klubu maxbimmer, a wiec witam wszystkich <bmw_2>

Posiadam bmw e36 328i coupe z 97 roku. Czytalem ostatnio o dosc popularnej modyfikacji za granica, jakim jest zamiana kolektora ssacego m52 na starsze (bardziej oplywowe, mniej oporu dla powietrza) m50. Czy ktokolwiek slyszal o tej zamianie? Za jakakolwiek info bede wdzieczny.

Dzieki z gory,
woz

oooo.. myślałem nad podobnym zabiegiem, ale dokładniej nad założeniem kolektorów z m50, wypolerowaniem ich tak solidnie, co by im jeszcze dopomóc, no i założeniu kolektorów wydechowych też polerowanych.... odradzili mi <bmw_1> zostałem przy swoich ;) (też 328i m52)

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

woz 

Wysłany: 12 Grudzień 07, 17:06   

Hey!

Hmmm <drapiesie po glowie>. A czemu odradzili? Mi kuzyn,ktory ma absolutnego swira na punkcie beemek, mowil, ze bardzo dobry manewr do zrobienia pod maska.. Wiec sam juz nie wiem...

Odpowiedz do tematu