Jakby ktoś miałl dylemat zakupem tłumika sportowego do swojej betki to zdecydowanie polecam Kat expo. Firma juz chyba nie istnieje ale tłumiki można dostać w sklepach. Sam zakupiłem do swojej e34 i jestem bardzo zadowolony. Poniżej jest link do aukcji tego tłumika
a no i cena jest przytępna z przesyłka dałem 170 zł za nowy tłumik. Daje piekny rasowy dzwiek.
http://allegro.pl/item164...y_a2_100_b.html
Pozdro
Alex
_________________ Dwie MIŁOŚCI na jednym zdjęciu. coś PIĘKNEGO!!!
Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 13 Luty 07, 23:27
Spoko.Mysle o czyms podobnym tylko powiedz mi --ogladajac aukcje wszedzie widze napis " super extra basowy dziek " bas!!!". Jaki jest twoj, bo ja nie zabardzo chcialbym taki buczacy wydech,nie pasuje to do tego auta.Moze lekko mruczec i to wszystko.
Spoko.Mysle o czyms podobnym tylko powiedz mi --ogladajac aukcje wszedzie widze napis " super extra basowy dziek " bas!!!". Jaki jest twoj, bo ja nie zabardzo chcialbym taki buczacy wydech,nie pasuje to do tego auta.Moze lekko mruczec i to wszystko.
Zostaw seryjny a dospawaj rury o srednicy 80 z kwasowki jak m-power
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 14 Luty 07, 08:13
trolu napisał/a:
tomski napisał/a:
Efekt dobry, ale jak końcowy jest przelotowy, jak nie mozna pare dziurek w denku nawiercić, następnie dospawać do krawędzi denko z kwasiaka i do denka końcówki(ę). Efekt wizualny i dźwiękowy bardzo fajny (przerabiałem to dwa razy) Nie rozwiercać przelotu bo na dłuższą metę będzie za głośno [/quote]
Ostatnio zmieniony przez sowa 14 Luty 07, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Mnie bardzo mile zaskoczył ten tłumik dzwiek pasuje do auta tak jak 5 jest taka masywna to dzwiek tez sie tak kojazy . taki ciezki błeboki bas, moizna kojarzyc z buuczeniem. tylko w dobrym tego slowa znaczeniu
pozdro
alex
_________________ Dwie MIŁOŚCI na jednym zdjęciu. coś PIĘKNEGO!!!
Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....
Wysłany: 14 Luty 07, 20:20
trolu napisał/a:
Jak to dospawaj ? dwie, tam wychodzi tylko jedna.Mowisz o jakims wiekszym przerobieniu puszki.Nie wiem czy ktos mi to tu zrobi ,te cwoki sie na niczym nie znaja a jak czegos nie bylo w ksiazce w szkole to juz nie mozna tak zrobic.A poza tym puszka jest schowana pod zderzakiem wiec chcac zamontowac jakikolwiek komin musze obnizyc puszke ? tak?
Jak to dospawaj ? dwie, tam wychodzi tylko jedna.Mowisz o jakims wiekszym przerobieniu puszki.Nie wiem czy ktos mi to tu zrobi ,te cwoki sie na niczym nie znaja a jak czegos nie bylo w ksiazce w szkole to juz nie mozna tak zrobic.A poza tym puszka jest schowana pod zderzakiem wiec chcac zamontowac jakikolwiek komin musze obnizyc puszke ? tak?
No powiedzmy ze o tym tu masz do swojego pojedynczego wydechu koncowke , a mi chodzilo o przerobienie puszki koncowej na 2 rureczki w wydechu ...
No ale jak mowisz ze tam cwoki to tego nie zrobia
Wysłany: 22 Luty 07, 21:08
Zgadza sie,Ja tu nie mam znajomego z garazem.zreszta nikt tu sie tak nie bawi z tego grona co znam,A jak pojade do warsztatut osie nie beda chcieli w to bawic, a jeli juz to na bank cos spartola.
prawde mowiac nie wiem co to sportowy tlumik?dla mnie kazde sportowe auto bezszelestnie pracuje na wolnych obrotach a przy wyzszych zaczyna pieknie grac.jezeli chodzi o strumiennice to zapomnijcie o stosowaniu ich w autach "nowej generacji"gdzie sonda L znajduje sie za katalizatorem.
Mój samochód:: Obecnie E36 316i [atlantisblau]. Była E34 525 TDS Touring 1994
Wiek: 22 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 182 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 8 Marzec 07, 21:19
Fryciu po co kupowac i kase wydawac dwie dziurki niewielkim wiertełkiem --> jedna w pierwszym, a druga w koncowym tlumiku brzmienie a'la WRC hehe u mnie niestety oba tlumiki do wymiany bo wlasnie takie dziurki posiadaja jesli ktos chce full wypas tuning to moge oddac tlumiki do E34 ---> powered by showtime-tv tuning
fajnie brzmi, jak supra w F&F.
zapewne to ty napisałeś komentarz pod tym filmem, możesz się zapytać co to za wydech, moze ktoś odpowie. http://streetracing.pl/fo...ighlight=wydech
Tam jest link do stronki z filmikami wielu m3 z wydechami czołowych firm.Super brzmią niektóre
no, patrząc na ceny z niemieckiego eBay'a to koło 500-600 Euro trzeba wydać na Eisenmanna do IS'a
Chyba że się tym Hamannem zainteresujesz
http://moto.allegro.pl/it...36_hamann_.html
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 23 Marzec 07, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Ja to zrobilem tak w mojej 318i i polecam wszystkim bo dzwiek fajny...wyciagasz puszke rozcinasz wycinasz wszystko co w srodku skladasz ja spowrotem a zamiast tej cienkiej wychodzacej wspawujesz jakas fajna koncowke ja zastosowalem owalna DTM z dyfuzorem jest dobry bas ale nie zaglosny:)
[ Dodano: 1 Kwiecień 07, 21:58 ]
oczywiscie puszke trzeba rozciac a pozniej ladnie zaspawac...koszt nie duzy a efekt jak z wydechu zakupionego w sklepie...a jesli sie nie mioesci za blacha to nie obnizamy puszki bo na dziurach przy wiekszych predkosciach mozemy chaczyc...ja poprostu powiekszylem wyciecie w tej blaszce co jest oryginalnie:)
witam.wstaw stozek "kn" lub "pipercross" i masz basy,a chcesz extreme-polecam wydech"scorpion" albo"rage"-max!!!!wiercenie w tlumiku?panowie-bez wioski-prosze!
zgadzam sie z toba Felix666...jak mozna wiercic dziury w wydechu...jak sie niema kasy to mowie wyciac wszystko co jest w ostatniej puszce i efekt tez jest ciekawwy:0tyle ze cichy i najlepiej rurke koncowa wyciac i wstawic wieksza koncowke:)
Jak się nie ma kasy to się nic nie robi i jeździ się z seryjnym wydechem. Się wcale nie dziwię, że posiadacze E30 są postrzegani tak a nie inaczej skoro rafikone sprzedaje nam takie fajne rewelacje o tuningu wydechu.
Ja się podłaczę bo ciekawi mnie zdanie na temat wydechów firmy Borla i Magnaflow. Ktoś miał już zamontowane? Chodzi mi tylko o delikatną zmianę dźwięku na wyższych obrotach i zachowanie prawie seryjnej głośności na niższych.
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
witam.te wydechy-miodzio,ale sa proste sposoby na takie dzwieki.stozek slusznego wymiaru i odpowiedniej firmy+wydech m3+koncowka dtm=masakra(spalanie tez),albo stozek+standardowy wydech+koncowka omp-fajne pierdniecie przy 4000tys obr!sprawdzone.ja mam swoich faworytow-1scorpion-2devil-3remus.oczywiscie nie przechodza diagnostyki!
Wysłany: 11 Kwiecień 07, 11:02
Witam po dosc dlugiej nieobecnosci.
Zaczne od poczatku. Swego czasu rozlecial mi sie kat. w mojej e30 wiec wywalilem go calkowicie i zastapilem kawalkiem rury (takiej samej srednicy od innego wydechu) ze złaczka elastyczna. Przedwczoraj zakupilem sportowy wydech i zalozylem zamiast seryjnego koncowego. Efekt fajny, basik gleboki ale...baaardzo glosny. Teraz pytanie, jak moge go wyciszyc nie blokujac wylotu spalin. Czy np załozenie strumienicy wyciszy mi cały wydech ?? czy moze mam załozyc jakis srodkowy tlumik. pzdr.
ps. po zalozeniu koncowego sportowego i wywaleniu kat. maszyna zyskala kila konikow, ktorych nie chcialbym utracic.
Meles - ja mam tylko ostatni tłumik - dźwięk do 3-4tyś obr spokojny, mało mnie słychać, potem jest już bardzo przyjemnie, bez wiochy. Zamiast kata i tłumika rurki
maximusE30 - zyskała kilka koników? sprawdziłes konkretniej jakoś, czy to subiektywne odczucia? Pozatym jaki to masz tłumik ostatni sportowy ( firma, cena, dokładny typ, czy dedykowany, itd.....)
Z tego co mi wiadomo w miejsce kata/tłumika pierwszego jednak jakiś przelotowy tłumik ( sportow hehe) ma być , bo spaliny mają za duże rozprężenie zaraz za silnikiem czy coś... ( )
_________________ Kupię rozpórkę aluminiową do E30 przód i tył
meles nie zgadzam sie z Toba moj wydech sam zrobilem i zamieszcze fotki na forum i sam zobaczysz ze wyglada jak kupny,a zapewniam Cie ze dzwiek tez jest spoko bas ale nie za glosny:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum