Wysłany: 28 Sierpień 07, 19:13 Co zrobic z silnikiem m20 ?
Siemka mam e34 z silnikiem m20 chcialbym jej dodac pare koni, na dniach leci do mechanika na wywalenia katalizatora i pierwszego tlumika, zamiast kata bedzie strumiennica a tlumika rura. Co mozna zrobic jeszcze? Moze jakis dolocik ze stozkiem ?
jak wstawisz strumienicę i kocowy przelot to będzie WRC - warcy rycy ceszcy - no chyba że tak chcesz, a i moc też się zmniejszy,
a jak ma być cicho i lepiej to środkowy od 323 a wtedy końcowy dowolny,
Zmniejszy ? Dziwne, kumpel w e30 z takim samym silnikiem tak zrobil i fajnie mruczy, nie jest glosno a jak sie przygazuje to becie pokazuje pazurki No i lepiej sie zbiera wiec dziwie sie, ze nic nie daje
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 2 Wrzesień 07, 12:56
Dobre Maximus
A Piotr ma racje. Ostatnio kupiłem E36 2.0,24V. Jak nią przyjechałem miała urwany wydech. Wydawało mi się,że niesamowicie chodzi. Założyłem sportowy wydech(przelotowy),ale dość cichy i od razu stwierdziłem,że jest gorzej,bo...nie ryczy. A naprawdę chodzi podobnie,jeśli nie lepiej. Ja w E34 miałem sportowy filtr powietrza K&N taką wkładkę w miejsce fabrycznego,bez przeróbek. Kup taki,wtedy pokombinuj z wydechem to może coś się zmieni. P.S. jak wywalisz kata i wstawisz w to miejsce strumienice to spodziewaj sie wypalania zaworów i gniazd zaworowych(niekoniecznie od razu).
Wysłany: 3 Wrzesień 07, 16:55 Re: Co zrobic z silnikiem m20 ?
mexyk napisał/a:
Siemka mam e34 z silnikiem m20 chcialbym jej dodac pare koni, na dniach leci do mechanika na wywalenia katalizatora i pierwszego tlumika, zamiast kata bedzie strumiennica a tlumika rura. Co mozna zrobic jeszcze? Moze jakis dolocik ze stozkiem ?
Nie niesty!
Jak nei chcesz swapowac a masz w dobry mstanie to 2.0
t ozaloz dol od ety (ale starej nie superety) glowiec pewne imasz z nr konc. 731!
ospzret od 2.5l
Pzreputsncia, wtryski, koelkor
Wydech kocnowy od 2.5l srodkow yz 323i
Mój samochód:: BMW e30 sedan m20b20
Wysłany: 3 Wrzesień 07, 23:17
dol czyli blok z walem ?? mialem super ete teraz mam m20b20 w stanie 4+ i zastanawiam sie czy nie przerobic opisz enzo co i jak trzeba bylo by dlubnac i jakie tego efekty beda POZDR!!
_________________ W zyciu mam dwie milosci : Vivoncia i BMW ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum