U mnie pod blokiem koleś w golfie II wymusił pierwszeństwo wyprzedzając ciężarówkę przed samym skrzyżowaniem. W tym momencie na skrzyżowaniu (z jego prawej) wyjechał inny samochód, chyba TOYOTA. Koleś (z golfa) zatrzymał się kilka metrów od skrzyżowania blokując oba pasy (godzina 7.00 rano full aut na drodze) wysiadł z auta i podbiegł do TOYOTY , które wyjechało. Jak z tamtego wysiadło trzech chłopaczków to mu mina zrzedła i wrócił do auta.
Gdyby w tym aucie siedziała kobieta lub starszy koleś to pewnie doszłoby do rękoczynów. Całe zdarzenie widziałem z parkingu tuż przy drodze.
Żenada, wstyd i wściekłośc człowieka biorą jak widzi takich (&(^&*% za kierownicą - i tak jest co dzień. Nic Boksa na to nie poradzimy - albo idziemy na rekrutacje do policji, albo nosimy giwere przy sobie Ty masz jeszcze nogi
Ja staram się byc uprzejmy i kulturalny na drodze. Mam nadzieję, że w ten sposób ten, którego wpuszczę lub ustąpię następnym razem wpuści kogoś innego. I to chyba jedyny sposób, żeby coś zmienic na naszych drogach - albo na masową skalę kraśc samochody i topic w morzu
Ktoś ma inny pomysł
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez bazylfox 18 Czerwiec 07, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Boksa troche nie dobrze ze od razu tego nie zgłosili na policje , jesli by podali
blachy z tego auta + zeznania o zaistniałej sytuacji + przynajmniej 1 swiadek
to w tym samym dniu albo nastepnym patrol by sie zjawił z wizyta u tego
mistrza kierownicy i przewiózł by go na komisariat a dalej to pewnie sad
grodzki.
Podobna sytuacja jest z piratowaniem na drodze / zajezdzaniem drogi
innym uzytkownikom ruchu , czasem mozna sie zdziwic jak po "rajdowej"
jezdzie moze kogos odwiedzic patrol w domku jesli ktos zadzwoni i poda
namiary na kierowce.
Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 19 Czerwiec 07, 12:10
Kosa napisał/a:
kolor model rejestracja czy cos to bedziemy wypatrywac
BOKSA dowiedz sie tego co kosa pisał.
ja mieszkam niedaleko dworca swiebockiego i tam codziennie przejerzdzam
z towarem to moze te wiesniaki zajada mi droge czy wymusza
to napewno spisze numery...
pozdr.
_________________ samochód słuzy do przemieszczania sie z punktu A do punktu B a BMW daje jeszcze komfort
ja sie zastanawiam nad kupnem konkretnego pistoletu na kulki takie metalowe, pistolet pod cienieniem widzialem jak takie kulki wbijaly sie lekko w sciane wiec jakby ktos podskoczyl to dostalby z serri
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Nie no bez przemocy panowie przemocy w BMW nie propagujemy. Zresztą producent marki sam o nas pomyślał i mamy w bagażnikach klucze do kół tak ??
Zamiast gun'a lepiej gaz pieprzowy - za posiadanie nie dostaniesz mandatu
hmmm a ja w bagażniku mam kilka rzeczy niby niepozornych za które również mandatu nie dostanę a skombinować można małą bombkę.
-Rozpałka(benzynka) do grilla+papierowe ręczniki lub szmatki i koktailik na szybko mozna zmontować
:-)
a tak poważnie to fajnie gdybyśmy namieżyli tych piratów i kozaków i się z nimi rozprawili.Wyprostowali.
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum