Wysłany: 18 Kwiecień 06, 21:22 Wentylator od klimy szlag trafił czy visco..... Pomocy!
Witam wszystkich. Mam problem , może ktoś pomoże:). Załącza mi się wentylator od klimy mimo, że klima nie pracuje (a nie powinien). Dzieje się to przy mocnym nagrzaniu silnika (na zimno nie i lekko ciepło nie ) po jeździe w mieści lub ostro na trasie. Visco się czasem załącza, ale mam wrażenie , ze za rzadko albo za późno bo ten od klimy włącza się wcześniej. Temperatura jest ok na środku, po zagrzaniu silnika wskaźnik ustawia się pionowo i ani drgnie choćbym nie wiem jak kręcił maszynę . Jeden mechanik mi powiedział, że visco jest nawalone dlatego ten od klimy się załącza żeby utrzymać temp silnika, i zaleca jego wymianę (visca). A ten od klimy ponoć jest dobry bo jak klima pracuje to on też, na różnych obrotach w zależności od potrzeb klimy. Ale jakoś nie jestem do tej teorii przekonany. Samochód to 520 E39. Z góry dzięki za rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum