lapa
Mój samochód:: BMW 316 Compact E 36
Wysłany: 23 Wrzesień 07, 21:15 tapicerka
Nie wiem czy zapodaje w dobrym dziale ?
Z uwagi, że poprzedni właściciel mojgo autka (czytaj szwagier) był strasznym fleją mam pytanie czy ktoś z Wrocławia może polecić mi jakiegoś dobrego tapicera który "dorobi" mi kilka elementów tapicerki. Fajnie jakby tapicer był z Wrocławia lub bliskich okolic
_________________ trochę zaniedbana ale cały czas inwestuje
na pewno nie zadne "extremecaraudio.pl", bo zedra z Ciebie mase kasy...
poszukaj jakiegos "rzemislnika", bo obszycie foteli to raczej zadna filozofia,
jesli obszywasz materialem a nie skora.
ewentualnie poszukaj kompletu siedzen - bo to tez moze Cie wyjsc taniej niz obijanie
(oczywiscie jesli kupujesz welur a nie skore)
pozdro
Wysłany: 24 Wrzesień 07, 13:34
fotele to są w dobrym stanie, chodzi mi o takie pierdułki jak słupki pomiędzy szyba przednia a drzwiami - jasny welur. Poprzedni własciciel podkleił to budaprenem i klej wyłazi - brzydko to wygląda
byłem dziś w serwisie i powiedzieli mi, że może to być podyktowane zatkanymi odpływami z szyberdachu - czy jest to możliwe. Powiedzieli, że nie jest możliwe aby tapicerka w tym miejscu tak odchodziła
kierownicę robiłem w kkt-skóry. Facet robi to po prostu dobrze, nie daje bylejakich materiałów itp.
Podejrzewam, że zrobi nie tylko skóry ale też normalne szmaciane tapicerki...
Ostatnio zmieniony przez borsuk 24 Wrzesień 07, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
lapa
Wysłany: 1 Październik 07, 22:19
jako że jestem laikiem powcając do tematu - orientuje sie ktoś jak "rozebrać" tapicereczke na słupkach pomiędzy szybą przednią a drzwiami - chodzi mi czy są one na jakiś zatrzaskach a może śrubeczkach. Chcę je wymontować i dać do zrobienia nowej. A nie chce czegoś urwać
Tylne słupki w coupe podważałem śruobkrętem - są na zatrzaskach, i to nie jednorazowych :]
Jak się nie uda podważyć szukaj ukrytych śrubek. Gdzie robisz?
lapa
Wysłany: 2 Październik 07, 16:39
dzięki za rade spróbuje i zobaczymy jak wyjdzie
a co do robienia to myślę, że na Rychtalskiej jest taki zakładzik tapicerki samochodowej - nie mam pojęcia czy dorze robią ale w rozmowie z właścicielem okazał sie on bardzo konkretny i cena w miare (choć nie wiem może gdzieś jest taniej) za oba słupki 30 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum