uro
Mój samochód:: jeszcze corsa
Wysłany: 25 Maj 06, 20:11 prosba o pomoc
mam zamiar kupic bmw 3 tzw kwadrat. tylko teraz prosba do was. jaka wersje polecacie, jakie silniki. mam zamiar zalozy gaz do tego wiec jak wyglada montaz i eksploatacja tych aut na gazie. nie smiejcie sie ale czym rozni sie wersja e-30 od innych 3. starszego niz 88 r bym nier chcial bo podobno w 88 byly male zmiany wizualne. z gory dzieki za odp i rozne opinie. no i jesli ktos zyczliwi mi powie w jakich cenach stoja zadbane 3. bo na allegro to roznie, prawie kazda na fotkach wyglada ladnie a w rzeczywistosci.... lepiej nie bede komentowal
1.Szukaj M42 albo jakieś M20 , moim zdaniem to najlepsze dostępne silniki do E30.
2.Z gazem nie mam doswiadczeń wiec sie nie wypowiadam.
3.E 30 od innych 3 różni sie wszystkim.
4.Wlasnie w tych latach były małe zmiany w wygladzie min. soczewki z przodu , szerokie lampy z tyłu i weszły silniki M40.
5.E30 na allegro stoją różnie jak napisałeś , ale jak ktoś ma zadbaną to ceni , nie ma tanio i dobre.
6.Tak wlasnie u nas jest , wiekszość tego co jezdzi to złom.
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
uro
Wysłany: 25 Maj 06, 21:37
co oznacza m20 badz m42. wiem ze to jakas wersja silnika, ale jak mam to sprawdzic.
uro
Wysłany: 25 Maj 06, 22:32
co oznacza m20 badz m42. wiem ze to jakas wersja silnika, ale jak mam to sprawdzic. domyslam sie ze m20 to byly silniki 2,0 i 2,5. a te m42 to co to takiego. jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi
Mój samochód:: BMW 318
Wysłany: 25 Maj 06, 22:44
Jak widze ze auto ma elementy tuningu szczegulnie bawareczka to znaczy ze jej nie oszczedzal:D i byla troche tyrana dlatego zwracaj uwage na poprostu zadbane.Takie jest moje zdanie zaznaczam.Pozdro
uro
Wysłany: 26 Maj 06, 08:31
a o co chodzi z tym M20 badz M42. jak poznanc jaki silnik ma bmw ktore kiedys bede kupowal??
a o co chodzi z tym M20 badz M42. jak poznanc jaki silnik ma bmw ktore kiedys bede kupowal??
najlepiej spisz sobie VIN 7 ostatnich cyfr i zobacz www.realoem.com jaki to model powinien być,
a M20 i M42 to zupełnie inne silniki:L
M20 - 6 cylindrów, dobry dół od 2,0 do 2,5, pasek rozrządu
M42 - 4 cylindry typowo sportowe wykresy momentów i mocy, występowały w wersjach IS, na łańcuchu
to tak z grubsza oczywiście
M42 jest to usportowiona wersja M40 (318i ->318is) silnik ma 4 zaworki na cylinder okolo 135 KM,
chyba jest na łańcuszku rozrządu, is byly chyba tylko w wersji nadwoziowej - coupe,
jak spojzysz na silnik pokrywa zaworow jest szersza (2 wałki) i troszke inny kolektor dolotowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum