cena niby jest napisana do targowania, ale Waszym zdaniem czy warto to kupić ?
Jeżeli nie to dlaczego i oczywiście jeżeli ktoś posiada jakieś fajne ogłoszenie to jestem skory do rozmów.
hmmmmmm powiem tak:
jeśli nadwozie ci sie podoba ( wiele osób uważa za compact-a za najbrzydsze E36) i nie możesz wydać więcej niż 10 000 a chcesz w miarę nie stare BMW to raczej nie masz innego wyjścia.............
zresztą i tak E30 jest najlepsze yhyhy
Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wiek: 29 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 302 Skąd: Zawidów (DZG)
Wysłany: 7 Maj 07, 22:40
Nie znam stanu technicznego, ale... osobiście nie interesował bym się tym ogłoszniem.
Jak dla mnie cena jest wysoka, zważywszy na to , że w auto trzeba włożyć jeszcze troszkę pieniędzy. Poza tym przebieg jest zbyt piękny, a właściciel nie stara się go udokumentować. Mnie to mocno razi... ale to Ty Kolego decydujesz.
Roczniki 95-96 chodzą w cenach ponad 10 tys. Compacty są zwykle tańsze, bo rzeczywiście są małe Ma lepszy dostęp do bagażnika (klapa) i jeśli nie potrzebujesz dużego bagażnkia to Ci wystarczy. Miejsca w Compact'cie też jest mniej i ma troszkę inaczej ułożoną deskę rozdzielczą.
Ale to dalej BMW Uroda jaka jest każdy widzi. Komuś może się podobać, innemu nie. Widziałem kilka naprawdę elegancko zrobionych Compactów dlatego uważam, że to następna generacja Compacta była tym "brzydkim kaczątkiem".
Co do silnika - 1.6 M43 to już sprawdzony silnik na łańcuszku rozrządu. 102 KM dla Compact'a wystarczą dla spokojnej lub dość dynamicznej jazdy (najlepiej zbiera się pow. 4tys. obr / min)
Ja mam silnik o generację starszy (1.6 M40) ze stalowym kolektorem (idealnie nadaje się do LPG) i nie pamiętam jak jest z M43.
Spalanie w granicach 7-8 L jest do przyjęcia. Własności jezdnych Compacta niestety nie znam, ale i tu marka broni się sama
Jak już wielokrotnie pisałem wszystkim kupującym - podstawa to dokładne sprawdzenie auta na kanale/trasie/stacji kontroli. Jeśli sprzedający niczego nie ukrywa, nie może się wzbraniać.
Powodzenia,
Pozdr.
autko kupilem miesiac temu i ma przejechane 180 tys km (nie cofane udokumentowane w aso) dalem za nie 8 tys za 93 rocznik cena byla warta ma zalozone gazowe amory oryginalne ospojlerowanie z m3 i jeszce duzo bajerow. Cena tego auta co linka dales jest wysoka!! poszukaj lepiej a napewno trafisz na cos o wiele lepszego. Aha autko kupielm w bardzo dobrym stanie
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Mój samochód:: BMW e36 Cabrio
Wiek: 26 Dołączył: 22 Maj 2006 Posty: 83 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 8 Maj 07, 14:22
Przede wszystkim szukałbym 1,8. Kupisz 1,6 i za 2 tygodnie będziesz żałował. Do 10 tys wolałbym osobiście e30 coupe w super stanie, ale to już kwestia gustu.
10.000 to troche drogo jak za tego compacta , zwłaszcza , że jeszcze te drzwi do malowania. Ja bym celował w auto z M50-M52 pod maską. Do dyszki spokojnie znajdziesz E36 w ładnym stanie.
skoh85 napisał/a:
Do 10 tys wolałbym osobiście e30
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Jeśli masz możliwość wyboru jeszcze samochodu, to najlepiej szukaj egzemplarza z klimatyzacją.Co do wyglądu compacta, to mi sie wybitnie nie podoba, ale to ty będziesz jeżdził tym autem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum