Mój samochód:: e30 325
Wysłany: 28 Marzec 06, 23:42 Problem z predkosciomieżem.
Co może być przyczyna ze licznik nie pokazuje predkosci jazdy samochodu?
Po lekkim udeżeniu licznik przy gwałtownym przyśpieszeniu predkoś pokazywana na ilczniku spadal na 0km/h.Po jakims czasie podczas jazdy juz nic sie nie dziej wskazówka jest casly czas na 0.Czy ktos wie co takiego mogło sie stac i w jaki sposu zaczac szukac usterki?
Pozdrawiam i z góry dziekuje!
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 28 Marzec 06, 23:47
Mialem to samo , zmienilem sam predkosciomiez i wszystko dziala
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 29 Marzec 06, 11:44
Mały 325 napisał/a:
Wszyscy mi mowili ze to cos z czujnikiem w skrzyni!ale niechcialo mi sie w to wieżyć!dzieki za wskazóke!
Polecasz wymienic cały licznik?
pozdro
Nie widze sensu , wogole najpierw to bym sobie przelozyl od kogos znajomego licznik i sprawdzil czy dziala , jak dalej nie bedzie dzialac no to szukamy dalej przyczyny , u mnie akurat byl trafiony wskaznik sam ...
Wysłany: 29 Marzec 06, 17:12
Dzieki dzieki!!!jak bym juz to robil to przy okazji zmienił kolor podswietlenia,co naj lepiej zastosowac zarówki,diody itp?
pozdrawiam
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 29 Marzec 06, 21:33
Mały 325 napisał/a:
Dzieki dzieki!!!jak bym juz to robil to przy okazji zmienił kolor podswietlenia,co naj lepiej zastosowac zarówki,diody itp?
pozdrawiam
Ja osobiscie bym nie zmienial podswietlenia ...
Przy okazji jak juz bardzo chcesz oszpecic wnetrze ( moje zdanie )
To nie bedzie takie latwe z tego wzgledu ze w licznikach sa pomaranczowe odblysniki przy ktorych 2 zarowki ( takie jak postojowki ) oswietlaja wszystko , gdy wlozysz diody lub inne zarowki bez odblysnikow nie bedziesz nic widziec ...
Wysłany: 29 Marzec 06, 21:52
w takim razie ryzygnuje z tego bo jak ma wyjść lipa to nawet nie zaczynam!
Dzieki za pomoc! pozdro
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 29 Marzec 06, 21:58
Mały 325 napisał/a:
Dzieki za pomoc! pozdro
I to jest bardzo dobre podejscie
Mozesz jak bardzo chcesz wzmocnic podswietlenie zamieniajac zaroweczki 3W na 5W ... wyglada efektownie , a nic sie nie dzieje bynajmniej u mnie ... :- ))
Kup sobie alu ramki wyglad jest kozacki i wcale nie potrzeba zmieniac tarcz nia podswietlenia ..
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 29 Marzec 06, 22:03
Mały 325 napisał/a:
Dzieki za pomoc! pozdro
I to jest bardzo dobre podejscie
Mozesz jak bardzo chcesz wzmocnic podswietlenie zamieniajac zaroweczki 3W na 5W ... wyglada efektownie , a nic sie nie dzieje bynajmniej u mnie ... :- ))
Kup sobie alu ramki wyglad jest kozacki i wcale nie potrzeba zmieniac tarcz nia podswietlenia ..
kolega ma biale zegary w e 30 podswietlane na fioletowo od przodu nawet to wyglada ale niepasuje do bmw auta te ladnie sie prezentuja w oryginalnym pomaranczu zrob jak oxtylE! ci radzi lepszy efekt pasujacy do bmw
oxstylE! napisał/a:
zaroweczki 3W na 5W ...
_________________ (OO=[][]=OO)
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 29 Marzec 06, 22:14
rumunm5 napisał/a:
kolega ma biale zegary w e 30 podswietlane na fioletowo od przodu nawet to wyglada ale niepasuje do bmw auta te ladnie sie prezentuja w oryginalnym pomaranczu zrob jak oxtylE! ci radzi lepszy efekt pasujacy do bmw
dokladnie..heh wykonanie tego fioletu wyglada naprawde ladnie ale ten kolor sie nienadaje jakos sie gryzie z wnetrzem auta takie cos to mozna zrobic w golfach itp samochodach ale w BMW taki festyn kolorow jest zbedny(to cos w tym rodzaju jakbys zalozyl do hondy kolpaki z logo bmki)pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum