Wysłany: 16 Październik 07, 14:43 Pozycja siedzenia w e46 coupe a e36
Witam Was forumowicze i maniacy BMW!
Mam następujące pytanie. Przesiadłem sie z e36 lim do e46 coupe i mam wrażenie jakby inżynierowie przy projektowaniu pozycji siedzenia w e46 spaprali poprostu robote. Siedzi się tam jak w ciężarówce. Na porównanie w e36 siedzi się dużo niżej. I moje pytanie polega na tym, czy wie ktoś jak można jeszcze bardziej obniżyć siedzenia (przednie). W obydwu autach są sportowe siedzenia z elektrycznym sterowaniem. Proszę o jaknajszybszą odpowiedź bo obecnie mógłbym sie tak samo przesiąść do autosanu. Siedzi się poprostu chu***wo. Dzięki
_________________ "Wiele serc, jedno bicie, BMW... ponad Życie!!!"
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 17 Październik 07, 11:59
Czy aby napewno rozpracowales regulacje siedzen?
Powiem ci zabawna historie jaka sie mi przydazyla po kupnie e39 z elektrycznym sterowaniem siedzen.Otoz siedzialem jak w autosanie a wysiadajac wadzilem kolanem o kierownice.Pewnego dnia uczylem moja zonke jezdzic wiec zajmujac fotel pasazera wpadlem do niego jak sliwka w kompot.Spytalem zony "jak ty kurnia ustawilas ten fotel ze jest nizej niz moj.." na to ona odparla.." ten guziczek musil nacisnac w dol..."Rozbroilo mnie to totalnie i po 4 miesiacach jazdy autobusem wkoncu siedze wygodnie.
To by było zbyt łatwe i piękne by mogło być prawdziwe. Sprawdzilem wszystkie z mozliwych opcji ustawiania fotela... i blizej... i oparcie dalej... wte i z powrotem. Wiadome jest ze w coupe dach jest nizej niz w lim czy nawet kompaktach. nie wiem jak to jest w e36 coupe, dach jest na pewno nizej, ale moze za to fotel bardziej siada. Wszystko jest ok, wkreca sie super na obroty, hamulce to ma poprostu jak z bajki, plomby wpadaja do gardla jak depne i w druga strone jak hamuje. Ale to siedzenie jest do bani, tak mnie to denerwuje..... w e36 siedzi sie fantastycznie, zaje****ie jednym slowem w porownaniu do tego autosanu . Jak nic sie nie da z tym zrobic, to ja go sprzedaje. dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
_________________ "Wiele serc, jedno bicie, BMW... ponad Życie!!!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum