Mój samochód:: BMW e28 520i 1984 rok
Wysłany: 18 Styczeń 06, 17:10
Jakto juz ktos kiedys powiedzial : Gdyby Pan Bog uznawal przedni naped to chodzilibysmy na rekach
Ja jestem 100% za napedem na tyl
_________________ Ja sie bawie w PRL .
A Ty ?
------------------------------------------------------
Chlopaki Sa W Burdelach
------------------------------------------------------
sam jestem zwolennikiem tylnonapedowcow pytam sie dlatego bo chce wiedziec dlaczego tak naprawde uwazacie ze tylni naped to jest to czy tylko dlatego ze siedzi w bmw? no wlasnie prosilbym o jakies spostrzezenia i konkretne uzasadnienia;) btw podobne pytanie tyle ze o przedni naped zadalem na forum na ktorym siedza przednionapedowcy;) ciekawe co to z tego wyjdzie pozdrawiam!!
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 18 Styczeń 06, 21:14
jak ktoś już wspomniał: Gdyby napęd na przód był leprzy, to ludzie chodzili by na rękach.
Krążą też pogłoski że bóg uważa przedni napęd to wytwór szatana.
RWD jest leprze bo daje przyjemność z jazdy, FWD zaciagniesz ręczny lekko dupą rzuci i nic fajnego w tym. A RWD na zakręcie depniesz w gaz i lecisz bokiem(jeśli zdołasz kontrolować poślizg)
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem napędu na tył. Szczególnie teraz w zimę Nie ma nic piękniejszego.
Gorzej jest w górach, jeśli ma się podjechac pod większą górkę.... (bez dobrego dociążenia tylnego napędu lub łańcuchów - padaka).
Niemniej jednak reasumującą wszystko - napęd na tył TO JEST TO!
Juz bardzo chcialem meic tyl naped, w przodzie jest tak, ze zaciagasz renate (kocham to okreslenie ), dodajesz gazu i wychodzisz z poslizgu. Tak sobei myslalem, ze jak bede mia lw koncu te ukochane BMW (juz mam ) to bede musial sie duzo uczyc zeby go panowac, wogule myslale mz e bedzie masakra w jezdzie.
BMW mam od chyba listopada, i uwazam ze tyl naped jest o wiele mzoe nei latwiej, ale bardzie jrpecyzyjnei kontrolowac, jest bardziej przewidywalny.
Duzo sie nieuczyelm a juz latam bokiem
Na suchym asfalcie to juz wyzsza szkola akcji, ale zaczynam trenowac
ostatni owzialem od ojca FWD, i o malo bym auta nie rozwalil, juz odzwyzcaile msie FWd, RWd jest dla mnie stworzony
Ja uwazam ze RWD jest super A szcegulnie zw miescie mozna szybko nawrucic w malo dogodnych miejscach Pozdro
_________________ Nie pij wodki
Nie pij wina
Kup se rower Ukraina
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 15 Luty 06, 20:51
Tylko i wylacznie tylni naped , ostatnio jezdzilem toyota na przedni naped i tym zawrocic musialem na 3 razy @_@ itd itp , poza tym jakies baczki bawic sie z recznym , paaanie daj pan spokoj ... tutaj dajesz gaziorka i d***** lata jak chcesz i za to kocham tyl
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 16 Luty 06, 19:08
KONRAD napisał/a:
Taaak przychylam sie do wypowiedzi klegów RWD to jest coś a'propos KOSA mnie bardzo dobrze jezdziło sie 125p.Póżnij miąłem golfa (ale nie che o tym mówić )heheheheh Pozdrawiam
P.S
BMW E 30 samochodem roku!?!
jeśli E30 samochodem roku...
to BMW marką stulecia
co do RWD to najleprzy wynalazek wszechczasów
miałem okazje jeździć też fiatem 125p ale wtedy moja wiedza o motoryzacji była znikoma więc nie szalałem... w te ferie troche śmigałem ładą 2107 i też nieźle się chodziło bokami
E30stką jechałem raz w życiu ( dziękuję serdecznie Piotrowi ) i same pozytywne wrażenia
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Ostatnio zmieniony przez maltarn 17 Luty 06, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
pi3s [Usunięty]
Wysłany: 17 Luty 06, 09:17
Kiedys Clarkson to dobrze ujal:
..wymagac od przednich kol zeby jednoczesnie sterowaly i napedzaly samochod to idiotyzm.. owszem nadaje sie do malych aut miejskich, ale nigdzie poza tym.. zreszta -> nie zrobisz samochodu, ktory ma przedni naped i duza moc -> najwiecej ma chyba Alfa 147 GT - chyba cos kolo 250 koni i to juz jest absolutny max.. w M5 jest tylny naped i mozna wycisnac 507 koni - roznica jest duza.
pozdrawiam
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 17 Luty 06, 16:29
chyba max 250KM w seryjnym aucie FWD bo nawet w polsce jezdzi kilka FWD baaaardzo mocnych grubo ponad 250KM.
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 17 Luty 06, 16:36
Bob napisał/a:
chyba max 250KM w seryjnym aucie FWD bo nawet w polsce jezdzi kilka FWD baaaardzo mocnych grubo ponad 250KM.
"
Dokladnie chociazby Honda CRX 565@7750 obr\min
Prawie 600 koni ... Wiec wszystko jest realne w swiecie tuningu i modyfikacji !
no to trza zauwazyc ze to autko...jezdzi tylko po prostej...i gdybys probowal jezdzic nim po zakretach na maxa to sorka hehe...pozdrowka
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
RWD jest dla ludzi którzy mysla za kółkiem (zwłaszcza gdy nie ma kontroli trakcji) nie
jedna buma marnie skonczyła bo własciciel przecenił swoje umiejetnosci i np w zakrecie
dodał troche gazu itp , trzeba poprostu sie pilnowac a długo bedzie sie mozna cieszyc ze
swojego tylnonapędowego auta
RWD jest dla ludzi którzy mysla za kółkiem (zwłaszcza gdy nie ma kontroli trakcji) nie
jedna buma marnie skonczyła bo własciciel przecenił swoje umiejetnosci i np w zakrecie
dodał troche gazu itp , trzeba poprostu sie pilnowac a długo bedzie sie mozna cieszyc ze
oj tak, RWD uczy pokory
Zdecydowanie się zgadza, ja na początku użytkowania bumy prawie pozbyłem się tylnego koła....
Oj uczy pokory uczy.......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum