Czarny!!
Biały!!
no i taki kolorek co na fotce tez moze byc!
rifresz
Mój samochód:: Zapowiada sę BMW E30 COUPE 2.5
Wysłany: 7 Styczeń 07, 20:07
BIALY ODPADA NA PEWNO ! Czarny pospolity.. A ta wisnia podoba mi sie taka ciemna wisnia przydymione wszystkie szybki nie za mocno nie za slabo do tego alu w stulu tych na fotce na samej gorze i moze to wygladac slicznie szkoda ze nie moge znalec foty z wisnią na calym aucie
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 361 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 7 Styczeń 07, 20:14
Witam , temat kolorów przerobiłem ostatnio z 1000 razy. Przemalowałem swoją E38 własnie z zielonego na czarny.
Czarny to pospolity ale BMW ładnie siedzi w tym kolorze. Oczywiście ja jestem zwolennikiem czystej czerni czyli bez dodatków metaliku czy perły polecam "Schwarz II" 2 wartstwowo z dobrym świecącym klarem >>> zobaczysz latem jak daje rady.
O ta cabrio z festynem z przodu ma ladny kolorek
a co do zieleni to niee brzydko wyglada
rifresz
Wysłany: 7 Styczeń 07, 20:34
I wez sie tu teraz zdecyduj muusial bym miec foto calej wisniowej;/ a ta canrio to jakis ciemny granacik chyba tez sliczna A i festyn jak na odpust niczego sobie nawet
Wysłany: 7 Styczeń 07, 20:43
Za zmianę koloru dałem 3.000 zł (ale był rozpruty do gołej blachy) jak coś mogę na priva ci podac namiery kolesia.
Odnośnie kolorów:
wszystkie te zdjęcia które wklejacie są optymalne lub optymalnie wyrasowane. Nie ma jeszcze takiego koloru który w słoneczny dzień i pochmunry przymrok był ładny.
Ja np. przed zmianą koloru nabiegałem się po salonach Skoda, Jaguar , Mercedes i Toyota(gdzie miałem nawet próbną jazdę) i przyglądałem się kolorystyce aut. Teraz wiem , że wybrałem dobry kolor "schwarz ii" bmw , który ma głębie czerni.
Zielony jest ładny ale jak robi się ciemno. Biały w nocy itd. itd.
Wysłany: 8 Styczeń 07, 12:05
E38 można już kupić od 18.000 zł bo znajomy właśnie na taką poluje. Oglądaliśmy w Legnicy za 21 tyś i porażka bo trzeba wsadzić z 8.000 troszke rozgracona. W Kępnie była za 32.000 rok (2.000 na zejście z ceny) 96r. ale w mocnym dobrym stanie i w ładnym kolorze schwarz.
Mój samochód:: BMW e30 318i coupe
Wysłany: 8 Styczeń 07, 12:28
Sobek nie wiem gdzie Ty festyn widzisz w tym Cabrio...
Moim zdaniem BMW to tylko na czarno malowac,
ale sa tez wyjatki ze ladnie w innym kolorze wyglada.
Tak jak to wisniowe Cabrio
Ale nie ma jak CZARNE BMW
67qj.jpg
Plik ściągnięto 69 raz(y) 207,42 KB
Ostatnio zmieniony przez Toots 8 Styczeń 07, 13:42, w całości zmieniany 1 raz
Ja pomalowałbym na biało lub ciekawy odcień srebrnego -- choć ta wiśnia jest b.ładna.
Czarny jest wg. mnie mocno przereklamowany
_________________ Tylko BMW - reszta to namiastka samochodu...
rifresz
Wysłany: 8 Styczeń 07, 15:53
zgadza sie czarny pzrereklamowany Wisnia jest pzrepiakna ale problem w tym olejus ze wsyztskie foty wisniowe sa w cabrio nie mogeznalesc jakby tka wisnia ygladala w coupe:(
rifresz
Wysłany: 8 Styczeń 07, 17:31
Zlotawy i bordo wymiata ale to bordo to jeszcze nie ta wisnia wielkie mega dzieki olejus, moze jeszcz ektos zapoda jakies kolorki i moze znajdzie sie przy okazji moje wymarzona wisnia mmmmm
rifresz
Wysłany: 8 Styczeń 07, 18:11
wow kazacka galeria co prawda niema wisni ale bomba Widze z emoja wisnia bedzie wrazie czego bardzo zadko spotykana olejus, masz browarka:) powiedz mi jak lakiernik ci polozyl kolorek jak to bylo i jaki efekt?
Wysłany: 8 Styczeń 07, 18:54
U mnie zmiana koloru odbyła się na zasadzie usunięcia z auta koloru zielonego. Potem był wypryskany substancją antykorozyjną i pamiętam , że 2 dni trzeba było czekać aż będzie całkiem suchy. Następnie położona kontrolka - obejrzałem auto bo połowa auta miała kolor schwarzII a połowa schwarz mercedesa (bez metaliku). Wybrałem kolor BMW bo bardziej się świecił ale nie był tak ciemny jak mercedesa. Potem kontrolka była lekko zmatowiona i położone 3 warstwy klaru. Po 3 dniach był montaż auta. W sumie trwało to wszystko miesiąc. Za pół roku czyli w kwietniu mam jechać na polerkę i ściągnięcie teflonu który mnie już zaczyna wkurzać bo auto jest non toper tłuste i wydaje się mokre. Nawet myjnia nie pomaga ale tak mówił sam lakiernik , że tylko maszynowo uda mi się go ściągnąć. Teflon ma mi pomóc przy zimowej soli (jeszcze chyba długo do zimy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum