Witam.
Mam pytanie- czy ktoś wie, lub widział E34 z Lambo doors (jak kto woli LSD). Jeśli tak prosiłbym o fotki, ponieważ przymieżam się do takiej przeróbki, choć nie znalazłem jeszcze firmy która oferuje zawiasy Lambo do E34. Pozostaje mi własna konstrukcja. Muszę tylko wiedzieć czy ktoś już tego próbował i czy to możliwe (podobno niektóre auta tego nieprzyjmują).
Liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam.
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 26 Marzec 06, 19:52
wydaje mi sie ze mozna zrobić do kazdego auta lambo doorsy. Podobno Mapet robi na zamówienie.
Skoro do E36 sa moze do E34 tez będą gotowe zestawy.
Pozdro.
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Pershing wejdź na www.chromy.pl. Tam jest srebrne A4 z Lambo które stoi pod moim blokiem. W zeszłym roku podbiło polskie zloty tuningowe, oraz wizytowało w Paryżu. Pooglądaj, pogadamy.
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 27 Marzec 06, 19:57 Re: Lambo
Maciej napisał/a:
Pershing wejdź na www.chromy.pl. Tam jest srebrne A4 z Lambo które stoi pod moim blokiem. W zeszłym roku podbiło polskie zloty tuningowe, oraz wizytowało w Paryżu. Pooglądaj, pogadamy.
Kręciłem jej spinnerami na felgach, więc jak rozumiem moge coś powiedzieć. LSD jest fajne, ale raczej zbędne.... dodaje szpanu itd. itd. ale otwórz te drzwi w garażu..... Ale każdemu podoba się co innego
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Mam już chyba wszystko - ogólny schemat, dostęp do części. Czas na wstępny projekt. Założeniem jest by po nieudanych próbach można było powrócić do stanu pierwotnego (jestem w stanie temu sprostać), oraz by po zamknięciu, drzwi wyglądały jak ze zwykłymi zawiasami.
Czas pokaże.
Liczę na waszą pomoc i doradztwo techniczne w sprawach konstrukcji BMW. Nie wiem wszystkiego, więc wasza wiedza bardzo się przyda.
Pozdrawiam M.
Wysłany: 29 Marzec 06, 21:12 Re: Lambo
Maciej napisał/a:
Mam już chyba wszystko - ogólny schemat, dostęp do części. Czas na wstępny projekt. Założeniem jest by po nieudanych próbach można było powrócić do stanu pierwotnego (jestem w stanie temu sprostać), oraz by po zamknięciu, drzwi wyglądały jak ze zwykłymi zawiasami.
Czas pokaże.
Liczę na waszą pomoc i doradztwo techniczne w sprawach konstrukcji BMW. Nie wiem wszystkiego, więc wasza wiedza bardzo się przyda.
Pozdrawiam M.
Witam imiennika pomysł całkiem ciekawy podpowiedzieć moge tyle żebyś dobrze dobierął materiały do budowy tego zawiasu, i odpowiednio silny siłownik(teleskop, jak kto woli) żeby drzwi po otwarciu trzymały się w górze i nie opadały, a zarazem żeby dały się opuszczać używając niewielkiej siły Powodzenia w pracach życzę, i chętnie zobaczymy jak Ci to wyszło
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Jeśli chodzi o "siłownik czy teleskop" to jest to sprężyna gazowa jednostronnego działania, o sile 2500N (ok. 250kg), A materiał to napewno nie będzie St6.
A i nawet zdjęcia się znalazły : http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod01Oen.html .
Znalazłem trzy rodzaje zawiasów do LAMBO DOORS (tj. LSD). Niewiem jeszcze od czego jest uzależnione użycie któregoś z nich, ale dowiem się.
Dzięki za wsparcie.
Wysłany: 29 Marzec 06, 22:15
kiedyś bodajże na stronie mapeta, czytąłem też o jego robocie. Mianowicie, przerobił zawiasy tak, żeby dąły się otwierać pod tkaim samym kątem jak normalne drzwi, przydetna np. w niskich garażach, gdzie drzwi do góry raczej nie podniesiesz
Byłem na stronie , jedyne co tam jest fajnego to felgi na niektórych samochodach. Całość jakos przypomina "Pimp my ride" nie najlepiej mi sie to kojarzy i dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 30 Marzec 06, 14:18 Re: Lambo
Pershing napisał/a:
dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle
dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle
I ja sie z toba zgadzam przyjacielu drogi : ))
moje zdanie nie zmienione, coupe oki jeszcze jakos przelkne, E34 ??
jezeli cos bym robil z drzwiami na sile to cos w ten sposob ze przod otwera sie normalnie,
a tyl jak w starych syrenach tzw. scissor doors czy cos takiego;)
A co powiecie na bagażnik FLIP FLOP?
Ciężko będzie się dostać do trójkąta, ale już jest nietypowo.
W końcu chyba o to chodzi, jeśli ktoś chce mieć nietypowe auto, wyróżniające się z tłumu fabrykantów. Jedyne i niepowtarzalne. A największą satysfakcję sprawi mi to że zrobię to sam i dla siebie. Bo to ma się mi podobać i nie robię tego dla innych - gapiów.
Wasze oceny - pozytywne bądź negatywne - świadczą tylko o jednym "Maciek brnij dalej. Przyszłość pokaże co z tego wyjdzie."
Niezaprzeczam że może powinie mi się noga i zrezygnuje. Wiem jedno, spróbować trzeba.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za opinie.
Oczywiście pójdziesz w takim kierunku jak ci się będzie podobać , ważne żeby wlasciciel był zadowolony , reszcie jak sie nie podoba to niech sie nie patrzą , ja juz nie komentuje RESPECT dla ciebie bo to nie łatwe ani nie tanie do zrobienia
pozdro
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum