krzysieksopot
Mój samochód:: Opel vectra b
Wysłany: 26 Marzec 08, 17:07 kupuje BMW
siemka jak w temacie rozważam kupno coupe (rocznik kolo 93 -96 silnik !,6 lub 1,8 is ) . obecnie mam vectre b z silniczkiem 1,6 . I tu moje pytanie czy w BMW silniczek 1,6 to też mul ,samochodu używam raczej rzadko (zakupy, wypady lub od czasu do czasu do pracy)
Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wiek: 29 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 302 Skąd: Zawidów (DZG)
Wysłany: 26 Marzec 08, 17:20
Miałem e36 coupe 1,6 z 95 roku i nie narzekałem. Na plus, przemawia tutaj totalna bezawaryjność i małe spalanie (jak na BMW ). Jednak z czasem zaczyna dokuczać mała moc. Podsumowując... w porównaniu z Oplem, będzie to pocisk na kółkach .
Druga sprawa: łatwiej jest znaleźć zadbane 1,6 jak chociażby 2,0.
1.6 jest spoko mała pojemnosc ale swoje robi lecz tak jak kolega napisał posmigasz tym silnikiem i bedzie Ci brakowac jeszcze mocy, będziesz szukał czegos wiekszego ale fajna sprawa BMW
_________________ "Nie czyń sekretów ze swoich zamiarów. Niech inni kierowcy dowiedzą się, co zrobisz za chwilę."
o widze planujesz dobry zakup !! posiadam 1,6 sedanika i powiem szczerze ze lata jak oszalaly choc polowi brak mi mocy pod pedalem !! osobiscie radzil bym jednak 1,8is
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 27 Marzec 08, 19:01
Dla mnie najmniejsza ilość cylindrów to 6,ale jeśli nie chcesz płakać na CPN-ie to 1.8is jest dobrym rozwiązaniem. 143kucyki dają sobie radę i wkręca się dużo wcześniej niż sześciocylindrówka. Mam pewne zastrzeżenia co do wytrzymałości tego motoru,ale wielu ludzi sobie chwali,więc jeśli trafisz na zadbany egzemplarz to pewnie będziesz zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum