Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Kupno E46 pomózcie chłopaki
Autor Wiadomość
Grzechusk 

Mój samochód:: bedzie moje pierwsze
Wysłany: 24 Luty 08, 00:56   Kupno E46 pomózcie chłopaki

witam, na wstepie chciałem powiedziec ze korzystajac z wyszukiwarki nie znalazłem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi stad moje pytanie, zaniedługo przymierzam sie do kupna e46 przegladałem ceny na allero otomoto gratce i moje pytanie brzmi ile potrzebne jest kasy na kupienie 46 z rocznika 98, 99 silnik 1800 ew 1900? w miare dobrym stanie, nie mówie tu zeby była jak z salonu bo to zadkosc tylko zeby znow nie miala pol mil pzebiegu i dzwoniła 3 razy w drzewo, czy suma od 23 do 25 starczy czy w takim przedziale cenowym lepiej dac sobie spokój i poszukac czegos innego? ile kosztuje wymiana rozrzadu czy w tym modelu jes to pasek czy łancuch?

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 24 Luty 08, 14:49   Re: Kupno E46 pomózcie chłopaki

Grzechusk napisał/a:
witam, na wstepie chciałem powiedziec ze korzystajac z wyszukiwarki nie znalazłem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi stad moje pytanie, zaniedługo przymierzam sie do kupna e46 przegladałem ceny na allero otomoto gratce i moje pytanie brzmi ile potrzebne jest kasy na kupienie 46 z rocznika 98, 99 silnik 1800 ew 1900? w miare dobrym stanie, nie mówie tu zeby była jak z salonu bo to zadkosc tylko zeby znow nie miala pol mil pzebiegu i dzwoniła 3 razy w drzewo, czy suma od 23 do 25 starczy czy w takim przedziale cenowym lepiej dac sobie spokój i poszukac czegos innego? ile kosztuje wymiana rozrzadu czy w tym modelu jes to pasek czy łancuch?

ta kwota powinna wystarczyć, co do paska/łańcucha... pasek można wymienić, łańcuch można tylko sprawdzić i wymienić w razie potrzeby dopiero :)

Ostatnio wpadło mi w oko e46 z 98 w full wypasie, 2.8, 22 tys + opłaty, ale autko prezentowało się naprawdę świetnie :)

Z tym, że.... e46.... jakieś takie... no nie leży mi :)

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 24 Luty 08, 21:16   

temat e46 przerabiałem...
dysponowałem podobną kwotą...
jeździłem sporo, nakręciłem kilometrów i dopiero po paru tygodniach zauważyłem, że oczekuje cudów...

więc radze Ci dobrze, przyglądaj się dobrze samochodom, szukaj "dziury w całym", bo "prezentujących się ładnie samochodów" jest pół Allegro, Mobile.de i innych komisów...
w dzisiejszych czasach samochód kupić jest łatwo i często taki zakup staje się studnią bez dna...
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

Grzechusk 

Wysłany: 25 Luty 08, 00:10   

czyli dac sobie spokój? i szukac co inneo?

tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 25 Luty 08, 06:14   

dacyzja nalezy do Ciebie, bo jak to ktos ladnie powiedzial "szukaj a znajdziesz" ;) ...
pozdro
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

SataN 
dark side

Wysłany: 28 Luty 08, 04:59   

tazunio napisał/a:
temat e46 przerabiałem...
dysponowałem podobną kwotą...
jeździłem sporo, nakręciłem kilometrów i dopiero po paru tygodniach zauważyłem, że oczekuje cudów...

więc radze Ci dobrze, przyglądaj się dobrze samochodom, szukaj "dziury w całym", bo "prezentujących się ładnie samochodów" jest pół Allegro, Mobile.de i innych komisów...
w dzisiejszych czasach samochód kupić jest łatwo i często taki zakup staje się studnią bez dna...

No nie koniecznie oczekujesz cudów, po prostu masz podobne podejście do auta jak ja. Jak dla mnie ma tam chodzić wszystko jak w zegarku, w drugiej kolejności wyglądać ładnie.

Ja zdecydowałem się na drugą opcję kupując E36 - kupiłem auto zaniedbane i robiłem po kolei wszystko, w sumie.... przejechałem się lekko, bo pojawiło się kilka nieoczekiwanych niespodzianek, w tym zdecydowanie nie należące do tanich koło 2-masowe :twisted:

No ale mniejsza z tym, auto już jeździ i wygląda.... poza bieżącymi - czekająca mnie wymiana oleju, świec, tulejek.... to za jakiś czas czeka mnie wymiana amorów i w sumie... tyle, jeździ, ma się dobrze, co w pakowałem w auto to moje ;) Ile czasu i nerwów mnie to kosztowało to też moje... no ale mam co mam, jeździ, ma się dobrze, jestem go pewny, nie boję się w niego wsiąść i jechać na drugi koniec świata, bo wiem, że da sobie z tym radę.

Patrząc z perspektywy czasu... warto było. Mam to co chciałem i w końcu w takim stanie jak oczekiwałem.

I szczerze wątpię, żebym kupił auto od drugiego takiego człowieka kiedykolwiek. Najchętniej kupiłbym auto od takiego zboka jak ja, któremu przeszkadza wystający kabelek, spalona żarówka czy mała ryska na lakierze ;) Ale tacy po pierwsze się cenią a po drugie nie chcą prędko pozbywać się aut ;)

Zastanawiałem się jakiś czas temu nad E46, bo za swojego mogłem wziąć z palcem w d.... 25 tys zł, chętny był... ale jak sobie pomyślałem, że znowu czeka mnie pół roku walki z autem zanim będzie takie jakie chcę żeby było........ i w dodatku nie będzie miało tego czegoś co ma w sobie E36.... to mi przeszła ochota na E46 jak ręką odjął ;)

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

Donner 

Mój samochód:: E-46
Wysłany: 29 Luty 08, 23:16   

Zdecydowanie polecam Ci to autko...a za tą kwotę powinieneś znaleźć coś interesującego. Na Twoim miejscu nie korzystałbym z allegro i otomoto tylko sam pojechał na wycieczkę na zachód. W ten sposób będziesz lepiej wiedział co kupujesz, bo na ww. portalach roi się od odszykowanych fur.
Zwróć szczególną uwagę na stan zawieszenia (aluminiowe wahacze-drogie w razie wymiany).Ponadto jeśli przednie drzwi będą się ciężko zamykały lub wymagały trzaśnięcia, to na pewno były jakieś historie...Reszta standardowo jak przy innych autach.
Jak uda się znaleźć zadbany egzemplarz na pewno będziesz zadowolony.Powodzenia <bmw>

Grzechusk 

Wysłany: 1 Marzec 08, 20:42   

Tzn tak jesli chodzi o allegro otomoto gratke auto tradery itp to ogladałem tylko orientacyjnie cenowo.. Dzisiaj byłem ogladac e46 czarna full wypas tylko ze :
- automat :/
-27.900 dla mnie za duzo jak na model z silnikiem 1.8..
- przednie reflektory były zaparowane i to dosc mocno!
- ogladałem tylna klape z jednej strony była szersza szpara a z drugiej wezsza... wiec jak dla mnie odpada...
AA!! i bym zapomniał powiedzcie mi czy dobrze rozszyfrowałem... ogladałem lewe drzwi od pasazera zaraz obok kierowcy tzn w przednim przedziale i za krawedziach był taki biały a moze nawet kremowy polot.. i to samo zaywazyłem na listwie niewiem czy to optarcie czy niedbalstwo lakiernika (nie wyczyscił dokładnie)

SataN 
dark side

Wysłany: 1 Marzec 08, 21:36   

Grzechusk napisał/a:
Tzn tak jesli chodzi o allegro otomoto gratke auto tradery itp to ogladałem tylko orientacyjnie cenowo.. Dzisiaj byłem ogladac e46 czarna full wypas tylko ze :
- automat :/
-27.900 dla mnie za duzo jak na model z silnikiem 1.8..
- przednie reflektory były zaparowane i to dosc mocno!
- ogladałem tylna klape z jednej strony była szersza szpara a z drugiej wezsza... wiec jak dla mnie odpada...
AA!! i bym zapomniał powiedzcie mi czy dobrze rozszyfrowałem... ogladałem lewe drzwi od pasazera zaraz obok kierowcy tzn w przednim przedziale i za krawedziach był taki biały a moze nawet kremowy polot.. i to samo zaywazyłem na listwie niewiem czy to optarcie czy niedbalstwo lakiernika (nie wyczyscił dokładnie)

no to o czym mówisz, to może być mleczko kosmetyczne... pasta czy inna cholera ;) to na czarnym zawsze wyłazi i przez to mnie szlag trafia jak sobie chcę ładnie autko zrobić.... potem ze wszystkich szczelin to trzeba czyścić

co do 1.8 w automacie..... to faktycznie nie ma większego sensu ;)

Odpowiedz do tematu