e-36 320i 13l na miescie moim zdaniem to bardzo malo jak na ten silnik i korki w jakich sie stoi teraz we Wroclawiu. A jazda nie byla emerycka jak mozna bylo to i zdazalo sie odwiedzic czerwone pole na obrotce Myslalem ze wiecej spali przynajmniej 14-15.
moja w miescie przy naciskaniu na klimie 20-25,
a w trasie 12,5 nie przekraczajac 120,
jak do 150 w trasie to pali 13,5 a jak 170-180 to 15.wszystkie wartosci lpg
Mi w miescie to pali ze 11l ale na tracie jadac z predkoscia 100-130 to 4,5l ale mi pali ze 6,7l ale jak moj ojciec jedzie to mu wyswietla 5,6 srednia mi kiedys w miescie jak zresetowalem komputer i dalem gazu przy ruszaniu to wyskoczyli 45 litrow na setke troche sie przestraszylem hehehe
Na trasie przy prędkości 110-120 pali między 7,5 - 8,5 litra.
W cyklu miejskim ale jazda na emeryta między 12 - 13 litrów, jak mam czasem zły dzien i wciskam pedał to wychodzi i 18 - 20 litrów.
Ostatnio trasa SZCZECIN - KONIN około 350 km przejechałem za 100 zł
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 13 Październik 06, 15:28
E30 325i = miasto minimum 18litrow
E30 320i = miasto 16 Minimum
E38 - Miasto 22 minimum
Trasa taka sama kolejnosc
12litrow
10litrow
12-15litrow
mowie oczywiscie o benzynie , gazownika nigdy nie bylo nie bedzie ...
Oczywiscie nie mowie o ekonomicznej jezdzie chodzi o duze spalanie , wiec podaje przy butowaniu spalanko
Ostatnio zmieniony przez skasuj 13 Październik 06, 17:41, w całości zmieniany 1 raz
Witka...wiec ...hhmmm moja bmw e36 2,5 tds manual... pali po miescie 10 litrow przy normalnej sredniej jezdzie...przy wolnej jeszcze nie wiem natomiast gdy sie cisnie po miescie to 16 jest w stanie wziasc...oczywiscie wszystko na lakach 17 cali... na trasie pali srednio 7 litrow...
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 15 Październik 06, 20:07
e30 320I 1990r moja w mieście od 13,5 w górę a w trasie: zależy od rozmiaru buta jednak nie udało mi się jeszcze zejść poniżej 11l przy spokojnej (do 130km/h) jeżdzie na sekwencji
Wiecie w czym problem ze tyle pali na gazie macie elektryczne sterowanie gazem i beta bierze ile chce a zamiast tego mozna zalozyc mechaniczne . dokrecamy srobke i pare litrow do przodu, moja baz tego palila nawet ponad 20l/100km!!!mozna to kupic wszedzie gdzie zakladaja gaz a koszt to ok 20 zl.dokladnie nazywa sie to zawor mechaniczny do ustalania ilosci mieszanki.tyle ze do przegladow trzeba zakladac ten elektryczny.
Mój samochód:: BMW e30 318i coupe
Wysłany: 16 Październik 06, 16:19
Ja tam sie na gazie nie znam, ale jakas tam srube do regulacji mam, a nawet dwie
Jedna jest od wolnych obortow na gazie a druga od ilosci gazu Wlsasnie od wczoraj sie zaczalem tymi srubkami bawic i jakos czuc roznice i w jezdzie i w baku
No ale chyba ten temat nie o tym byl tlyko "komu pali najwiecej" Pozdraiwam
no wlasnie ale jesli unas komus pali 10 litrow to w USA jeszcze do niedawna bylo uznawane za oszczedne auta ale szkoda ze unas niema takich cen paliw jak unich , chociarz zgodzilbym sie na te ceny co sa podwarunkiem zeby zarobki byly unas takie jak unich
Mój samochód:: BMW e30 sedan m20b20
Wysłany: 20 Październik 06, 00:40
moja 2.7 eta pali w miescie w granicach 16-20 zaleznie od stylu jazdy w trasie nie sprawdzalem jeszcze dokladnie ale jakos polowe tego mowie o deptanej jezdzie i o LPG
_________________ W zyciu mam dwie milosci : Vivoncia i BMW ;]
Szczerze mówiąc to mnie już nie interesuje ile moja pali, myśle z tego co tak sobie liczyłem że mieści się w dyszcze na sto w mieście. Alr jak tak dłużej otym mysle to nie nie wnikam w to tylko pilnóje żeby jeżdziła. I tak jest to zadziwiające ile one potrafią wciągnąć ale cóż dajmy im się cieszyć życiem.
Pozdro.
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 13 Listopad 06, 17:30
Mój 1.8 (4 biegi na gaźniku) w mieście bierze spokojnie 12 litrów (+ ekstrakt paliwowy), w trasie jeszcze nie sprawdzałem, ale podobnoż pali tam około 8 litrów
Wiecie w czym problem ze tyle pali na gazie macie elektryczne sterowanie gazem i beta bierze ile chce a zamiast tego mozna zalozyc mechaniczne . dokrecamy srobke i pare litrow do przodu, moja baz tego palila nawet ponad 20l/100km!!!mozna to kupic wszedzie gdzie zakladaja gaz a koszt to ok 20 zl.dokladnie nazywa sie to zawor mechaniczny do ustalania ilosci mieszanki.tyle ze do przegladow trzeba zakladac ten elektryczny.
taka oszczednosc nie jest wskazana zbyt uboga mieszanka powoduje wzrost temp. spalin a to wzmaga wypalanie zaworow , gniazd zaworowych i ogolne uszkodzenia w silniku tak wiec mieszanka musi byc ustawiona na analizatorze spalin albo według wskazan sondy i nic tu nie oszuka
moja bunia pali około 13-15l gazu przy spokojnej jeżdzie tak do 2.5-3tys obrotów w zaleznści od pory roku,mysle ,ze jak na 2.5 to nie jest najgorszy wynik
525 tds kombi z klima pali mi w miescie 9 do 11 przy ciezkiej nodze, na trasie nie ma wielkiej roznicy 7,8 przy spokojnej jezdzie, 8,6 przy bardziej dynamicznej
Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 16 Luty 07, 10:16
Widze moje e30 320 pali w normach tj. w miescie 16-17litrow gazoliny,a trasa to niewiem
co do bp.to tez nieokresle gdyz uzywam tylko do rozruchu i troszke zagrzania auta lub w celach czysto rekreacyjno-przyjemnosciowych Kazdy mysle wie o co chodzi.Przy takiej jezdzie wir w baku i napewno pijak sie robi niechudy
hehe cos mi sie zdaje ze moja bunia pali najwiecej silnik 3,5 w dodatku tylko benzyna ale nie potrafie podac dokladnych danych bo wskaznik sie zacia na 30
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum