Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie żarówki do soczewek
Autor Wiadomość
Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 13 Grudzień 06, 14:48   Jakie żarówki do soczewek

Hej

Jakei żarówki polecalibyście do soczewek. Jak wiadomo bardzo podatne są na zabrudzenia
i nawet przy najmniejszym g...o widać. Nie chce żadnych z poświatą niebieską tylko może coś +50% ?

Słyszeliście opinie na temat tych:

H1 Hella - Blue Light 55 W

OSRAM SILVERSTAR + 50% model H1

Philips VISIONPLUS H1 +50%

Może macie jakieś inne sprawdzone?

Pozdrawiam

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 13 Grudzień 06, 14:53   Re: Jakie żarówki do soczewek

Kosa napisał/a:

OSRAM SILVERSTAR + 50% model H1

Po zakupie auta zaraz wymieniłem komplet z przodu - była okazja bo jedna sztuka postojowe i mijania nie świeciły.

Mam osramy i kłopotów żadnych. Polecam te :wink:

Ostatnio zmieniony przez bazylfox 13 Grudzień 06, 14:57, w całości zmieniany 1 raz  

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 13 Grudzień 06, 16:46   

ja tez mam osramy bo takie na stacji byly a te co niby plus 50% to zastanawia mnie jak oni to zrobili bo jak mi jedna padla to kupilem zwyczajna osram i roznicy nie bylo a te philipsa dosc szybko sie popalily <bmw_2> <bmw_1>

Mack` 

Mój samochód:: BMW 318i M40 92r
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 13 Grudzień 06, 22:11   

Ja dzis kupilem Tungusy H1 sie okaze ile pociagną cena niebagatelna lol 8 zł sztuka Orlen ...:D :mrgreen:

meles 

Mój samochód:: E30 325i M-Technik
Wysłany: 13 Grudzień 06, 23:37   

Te Helle, które wymieniłeś powinny wytrzymać długo natomiast wszystkie +"ileśtam"% będą świecić troszeńkę lepiej, lecz niestety krótko. Z przeczytanych opinii Helle zebrały najwięcej pozytywnych. :)

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 17 Grudzień 06, 00:59   

ja mam Narva +30% i ładnie świecą, oczywiście wcześniej polerka soczewek i odblasków.

szwedu 
PASJONAT

Mój samochód:: BMW E36 M42 318IS 1994
Wysłany: 17 Grudzień 06, 03:48   

ja mam wymienione niedawno na philips blue vision komplet z postojowkami, najwieksza roznice moge powiedziec co do tych postojowek co jest najsmieszniejsze :P nie dosc ze nie swieca juz na zolto tylko na bialo to na dodatek z 3 razy mocniej. W nocy to az rozswietlaja chodnik jak zapalam;p co do zarowek h1 to tez swieca ladnie ale nie mialem jak sprawdzic czy lepiej czy gorzej, a przez soczewki to i tak nie widac tam jakiegos niebieskiego swiatla co one niby daja, mozna nawet powiedziec ze swieca podobnie jak sie patrzy na soczewki, a swiatla na drodze moze daja wiecej, nie powiem bo przy wimmianie jeszcze robilem czyszczenie soczewek i odblaskow.Jak narazie problemow z nimi nie mam i ladnie swieca.
Ostatnio zmieniony przez szwedu 17 Grudzień 06, 03:50, w całości zmieniany 1 raz  

Tomski 

Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 17 Grudzień 06, 10:47   

witam
ja wlasnie wymienilem wszystkie na "jakies tam" 30% jasniejsze z xenon gazem w srodku,znalazlem je na ebay i powiem szczerze ze jestem zadowolony.Maja lekka poswiate blekitnego.
http://www.forum.maxbimmer.pl/-vt6879.htm#56043

Odpowiedz do tematu