Wysłany: 9 Czerwiec 07, 13:43 jakie paliwko lejesz?
Z czystej ciekawości chciałbym zadać pytanie na jakim paliwie jeździcie. Mam na myśli gdzie lejecie do swoich BMW. czy jest to BP, ORLEN, SHEL a może gdzie indziej? choć dla mnie stacje typu "no name" nie wchodzą w grę
czy ropa lub benzyna typy ultimate, verwa czy v-power faktycznie wam się sprawdzały?
a ja tankuję gdzie popadnie - prawie, nawet w Tesco - i nigdy nie miałem problemów z odpalaniem itp, spalanie też utrzymuję się w normie więc......... co to za temat
a ja tankuję gdzie popadnie - prawie, nawet w Tesco - i nigdy nie miałem problemów z odpalaniem itp, spalanie też utrzymuję się w normie więc......... co to za temat
No to Piotrze masz szczęście większe niż myślisz
Sam tankuję wyłącznie na BP lub JET (bo to to samo ) VW Polo żony był bardzo wrażliwy na jakośc paliwa lanego do zbiornika - do bumci nigdy nie lałem na "no name" i pewnie dlatego nie miałem dotąd problemów
Pozdr.
PS. A tyemat paliw był przerabiany już wielokrotnie
wiecie co hehehe no to chyba nie wiecie jak to się kręci:
każda stacja albo 99% to są prywatne firmy mające podpisane umowy z różnymi producentami i taż spokojnie robią przewałki,
inaczej mówiąc: to że jest napisane orlen czy inny BP czy Jet nie znaczy że paliwo czy gaz jest nie chrzczone więc...............
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 11 Czerwiec 07, 10:51
kiedyś zatankowałem na Auchanie jak leciałem do Klodzka i myslałem,że ktoś mi auta podmienił na stacji, dużo gorzej auto jechało.
A drugi przyklad, kołomnie jest pewna stacja, tankuje tam za 50pln (11.3l) 4.41pln/l
powinienem na tym zrobić 100km takiej mieszanej jazdy bez wygłupów.
Robie to na styk, a tankujac na shellu po 4.49 też za 50pln czyli 11.1l i robie spokojnie 100 nawet 110km.
Pozatym ORLEN,SHELL,BP te paliwa 95 zwykłe są z jednej rozlewni, dopiero te ULTIMATE, VERVA, Vpower one maja jakies komponenty dodawane.
Jedyne paliwo które nie jest chrzczone to RACING na shellu 100oktanów, cysterny jeżdzą z niemiec, nie jest nigdzie w polsce rozlewane.
Ja tankuje sie na Shellu albo Orlenie zawsze
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 11 Czerwiec 07, 12:11
ja tankuje wyłacznie na ORLEN-ie
od czasu do czasu tankuje na SHEL-u albo na STATOIL-u
nie polecam tankowac na BP gazu bo kiedys zalałem i moja betka
gasła mi praktycznie na karzdym skrzyzowaniu
pozdr
_________________ samochód słuzy do przemieszczania sie z punktu A do punktu B a BMW daje jeszcze komfort
Ja tankuję VPR lub VP lub Ultimata 98, jeśli już tankuję ;-)
Co do gazu to jakieś 60-70% Shell, 25-35% BP, te 5% to u pana Zdzisia który tylko handluje gazem.
Jutro wam napiszę jaka jakość jest tego gazu bo jadę na przegląd, wymianę filterków.
Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 13 Czerwiec 07, 09:46
Niewiem jak przedmowcy ale ja bardzo zawiodlem sie na gazie Shell (konkretnie ul.kamienna) co innego benzyna,jako ze jezdze na kuchence to paliwa uzywam sporadycznie tylko do zabaw wiec zalewam v-power racing i zgadzam sie ze jest to naprawde swietne paliwo. Ale jednego jestem pewien,stacja stacji nierowna i najednej bedzie ok a na innej nawet tej samej firmy wlejesz kaszane;/
Jestem po przeglądzie gazowni, wymianie filtrów itp.
Z tego co stwierdził gazownik to rewelacji nie ma, filtr był poprostu brudny, widział zdecydowanie gorsze, ale nad tym nic się nie zachwycał że widać że dobry gaz tankuje czy coś.
Jednak niezaprzeczalnym faktem jest że nie miałem z gazem do tej pory żadnego problemu(poza jednym małym przy -20 stopniach )
Tankuję na Shellu na Legnickiej i przy Factory i pewnie tak już zostanie
Mój samochód:: BMW E30 318i, oraz E36 320i
Wiek: 28 Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 83 Skąd: Ciche k/ Zakopane
Wysłany: 14 Czerwiec 07, 21:15
Jak byłem swego czasu w rafinerii w Trzebini to widziałem jak różne cysterny z różnych stacji wlewały to samo paliwko do beczek. Jak to ktoś wcześniej powiedział zależy od stacji jaki kto tam kombinacje stosuje i jakie są tego skutki w jakości paliwa. Ja osobiście tankuje na Shellu.
Ostatnio zmieniony przez 007TS 14 Czerwiec 07, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum