e46 3.0 diesel.. 184 -214 koni zalerzy od roku produkcji..nawejt najslabsza jednostka..3.0 wgniata max w fotel a oszczednosc jest spora..w miescie kolo 8-10 litrow trasa 7-8 manual skrzynia 6... no chyba ze nie lubisz chochlowac... autko mozna znalesc w cenie kolo 60tys zadbane swieze rocznikowo i z dobry wyposarzeniem...pozatym jest to moje marzenie...dosc mozliwe do zrealizowania...jednostka jest chwalona i ogolnie to mozna tym autkiem bardzo przyjemnie smigac.. pozdro
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Jak nie masz duzo kasiury to wystrczy ci 1.8 118KM
bez przesady chcesz odebrac chlopakowi cala radosc z posiadania BMW ???\
wszyscy upieraja sie na diesle a ja ci proponuje 528 silnik nie do zakatowania duzo nie pali a i ropka tania nie jest , pozatym nie ma to jak porzadna pojemnosc w bmw
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 30 Marzec 06, 23:41
BODZIO napisał/a:
528
to jest E39 a kolega chce E46 tamto to 5 a to to 3 seria.
Pozatym nie wiem czy wiele nie pali, butując po trasie 14l 100km,
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 30 Marzec 06, 23:46 Re: jaki silnik wybrać w e46? benzyna czy diesel
adam190 napisał/a:
ekonomiczny silnik , przyzwoite osiągi i niezawodność
tylko 3.0 diesla to moje takie male marzenie.... petarda..najlepiej z manualna skrzynia to naprawde da sie tym pozamiatac duzo liczbe furek juz na benzynie a po chipe to uuuuu... pocisk nie stej ziemi i przy agresywnej jezdzie to ci spali 10 litrow hehe poezja
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 28 Listopad 06, 13:37
Jest w polsce takie monstrum ...
W E30 z wsadzonym 3,0 dieselkiem nie wyobrazacie sobie jak to zapindala
e46 3.0 diesel.. 184 -214 koni zalerzy od roku produkcji..nawejt najslabsza jednostka..3.0 wgniata max w fotel a oszczednosc jest spora..w miescie kolo 8-10 litrow trasa 7-8 manual skrzynia 6... no chyba ze nie lubisz chochlowac... autko mozna znalesc w cenie kolo 60tys zadbane swieze rocznikowo i z dobry wyposarzeniem...pozatym jest to moje marzenie...dosc mozliwe do zrealizowania...jednostka jest chwalona i ogolnie to mozna tym autkiem bardzo przyjemnie smigac.. pozdro
A skąd ty wziełeś to spalanie 8-10l bo moje to po mieście nie spali mniej niż 11l a producent podaje 9l więc chyba że będziesz go pchał bo albo chce się czuć frajdę z jazdy 3.0D albo patrzeć na ekonomie i muskać gaz żeby wskazówka ekonomizera nie przekroczyła połowy skali. bo w takim bądź razie to już faktycznie kupić 2.0D i frajda będzie na pewno ale nie aż taka jak z 3.0D i jeszcze po zawirusowaniu.
Lub E91 335DT z mocą fabryczną 296km\614Nm z przyspieszeniem 5.8s do 100km/h ale to już bajka
Ostatnio zmieniony przez sierars1 22 Luty 07, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
kolego jak chcesz szaleć to nie kupuj diesla bo nie do tego on stworzony bezsensowne gadanie wgniata w fotel żaden silnik nie lubi takiego traktowania alebenzyna lepiej sie nadaje diesel nie do tego służy jeżeli nie masz cieżkiej nogi i jeździsz spokojnie , dynamicznie bez przesady i nie jesteś amatorem szlifowania asfaltu kup diesla
kolego jak chcesz szaleć to nie kupuj diesla bo nie do tego on stworzony bezsensowne gadanie wgniata w fotel żaden silnik nie lubi takiego traktowania alebenzyna lepiej sie nadaje diesel nie do tego służy jeżeli nie masz cieżkiej nogi i jeździsz spokojnie , dynamicznie bez przesady i nie jesteś amatorem szlifowania asfaltu kup diesla
...Kolegi nie nauczyli, ze dla jasnosci przekazu, wiekszej klarownosci a ponad wszystko dla poszanowania polskiej mowy, stosujemy czasem cos takiego jak wielka litera na poczatku zdania oraz przecinki w zdaniu wielokrotnie zlozonym... Wyglupiam sie oczywiscie.. NiCKOS, napisz jeszcze raz o co Ci chodzilo, bo juz nie kumam czy jestes za dieslem czy za benzyna? Moim typem jest 530d w E39, marzy mi sie takie cóś, obok oczywiscie okularnika 270CDI... Mam mocnego benzyniaka, ale nowoczesne diesle do codziennej jazdy bija kazdego benzyniaka na glowe.. Taka prawda niestety..
Pozdrawiam!
Polecam 3-litrowke. to odpowiedni silnik do auta o dosc duzej masie (o ile masz ochote dobrze pojezdzic i miec wrazenie ze benzyniaki nie uciekaja az tak bardzo). 2 litry, mimo swojej mocy wydaja sie troche za male.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum