Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 23:52
Jak to w końcu jest - KRADNĄ BM we Wro i Polsce czy nie?
Autor Wiadomość
MAGNETUS 
:)

Mój samochód:: E36 318i 92r
Wysłany: 22 Maj 06, 01:17   Jak to w końcu jest - KRADNĄ BM we Wro i Polsce czy nie?

Chciałbym zachęcić do dyskusji, czy we Wrocławiu i całej Polsce giną BMW, jakie modele są najbardziej "chodliwe", czy kradna całe auta czy części? Czy się włamują itp

Jeśli można to proszę o podawanie miejsc, które należy unikać, np. parking w galerii itp.

Jak się skutecznie zabezpieczac? Parkingi strzeżone, alarmy, blokady skrzyni?

Pozdrawiam

MAGNETUS 

Wysłany: 22 Maj 06, 01:28   

Yan00sh napisał/a:
a co do zabezpieczeń to uwazam ze najlepsze są niestandardowe

W pełni się zgadzam, ja myślałem jeszcze nad Bear Lockiem, ale chyba juz lepiej autocasco wykupic. Przy, nie daj Boże, "dzwonie" nie ma problemu, a jak ukradną to od razu wymiana na nową bawarkę :D pozdr.

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 22 Maj 06, 01:31   

dużo aut kradną na zlecenie, ktos rozmarze np. E36 powie komu trzeba i jumną komuś sprzed chaty E36stke na czesci, połowa tych aut lezy w Lubiniu na giełdzie :roll: :?

Takie czesci to trzeba byc ok 5-6 rano max, wtedy można trafić elementy swojego samochodu :|

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 22 Maj 06, 09:43   

na szczęście E30 biorą rzadko, a jeśli już to jakieś piękne cabrio

czytałem na beemka że jakieś E30 wcięło ale tylko w wawie i ich stan był przepiękny
Ostatnio zmieniony przez Piotr 22 Maj 06, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 22 Maj 06, 09:51   

najczesciej słysze o skradzionych E36, żadziej E30

pozdro

meles 

Mój samochód:: E30 325i M-Technik
Wysłany: 22 Maj 06, 13:12   

Hehe... mojego narazie to chyba by musieli z garażu wynieść bo w kawałkach jest. :) A o skradzionej E30 jeszcze nie słyszałem. To chyba dobrze. :)

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.

ADI-MG 

Mój samochód:: BMW 318
Wysłany: 22 Maj 06, 15:26   

Wszystkie auta kradna jak maja zamowienie. I rzeczywiscie mozna je sobie samemu zalozyc w LUBNIU lub w POZNANIU. moja E36 jeszcze stoi i oby stala jak najdluzej.Bo łapy poucinam.POZDRO

Tommy 

Mój samochód:: E36 + E92
Wysłany: 22 Maj 06, 16:07   

Ogólnie statystyki mówią o wyraźnym spadku kradzieży aut w Polsce (chyba ten kraj powoli zaczyna normalnieć).
Jak wygląda z poniższej statystyki BMW nie jest łóakomym dla złodziei kąskiem:
http://moto.gorzow.pl/ind...a24c58a0a1804db

zdunekm 
BMW - Be my Wife :P

Mój samochód:: E36 coupé 328i & E39 touring 530D
Wysłany: 30 Maj 06, 21:54   Re: Jak to w końcu jest - KRADNĄ BM we Wro i Polsce czy nie

MAGNETUS napisał/a:
Chciałbym zachęcić do dyskusji, czy we Wrocławiu i całej Polsce giną BMW, jakie modele są najbardziej "chodliwe", czy kradna całe auta czy części? Czy się włamują itp

Jeśli można to proszę o podawanie miejsc, które należy unikać, np. parking w galerii itp.

Jak się skutecznie zabezpieczac? Parkingi strzeżone, alarmy, blokady skrzyni?

Pozdrawiam

Ja opowiem swoja przygode. Pojechalem kiedys do Wrocka na zakupy do bielan, i zachcialo mi sie odwiedzic wujaszka, postawilem na noc swoj samochod, rano przychodze i tak: przednie halogeny zabrane, lusterka podgrzewane zabrane, 2 emblematy zabrane + cyfry 328i, nawet tej ostatniej literki "i" nie oszczedzili, i taki to interes. Ja sie tylko ciesze ze calej mi jej nie dmuchneli, napewno pomogl immo , bear lock jak i moje owe urzadzonko, ale ogolnie powiem ze wszedzie kradna nie tylko cale auta ale i to co tylko mozna.

Co do zabezpieczen to najlepiej wykupic auto casco :D a tak szczerze to najlepsze sa zabezpieczenia mechaniczne, tzn. blokada skrzyni, ukryty wlacznik odciecia zaplonu. wszelkie alarmy na nic sie zdarza, dam przyklad koles ma e39 2003rok i zlodziejaszki omineli alarm podniesli maske i dmuchneli czolowe lampy xenonowe z ringami, niemozliwe a jednak. pzdr

Mleko 

Mój samochód:: BMW 320td cmp/BMW 325i e30 2d
Wysłany: 31 Maj 06, 21:16   

Kradną na zamówienie. I nie ma na to mocnych bo jak masz zabezpieczenia to Cię na światłach wytargają z auta. Auta idą na części.

Z zasłyszanych opinii mogę powiedzieć, że:
1. Dobre są blokady skrzyni.
2.Lasaka na kierownice to zabawka dla grzecznych dzieci.
3.Najlepsze są własne patenty, im więcej tym lepiej.

Beemki stoją nisko w rankingach bo jest ich mało a w rankingach są bezwzględne liczby.
[zginą 3 na 10 (czyli 33%) a Polonezów 12 na 100 (12%) - no i w rankingach bedzie napisane, że w Polsce Polonez jest 4x częściej kradzionym samochodem niż BMW]
Liczby oczywiście z sufitu :lol:

Pzd

MacGywer 
BMW POWER!

Mój samochód:: 520d
Wysłany: 10 Październik 06, 21:01   

Mojej cioci ukradli z przed garazu bmw e39, ja sadze ze bmw jest bardzo chodliwe i boje sie jezdzic swoim bmw po polsce :cry: dlatego jak przyjezdzam do polski wstawiam ja do garazu zamykam i nieotwieram :) a wyciagam mazde 323f i nia jezdze ehhh

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 11 Październik 06, 08:43   

Na początku roku z Tychów zniknęła E46 w full wypasie (ciekawe dlaczego :D ) bumka fujaszka żony.
Dodam tylko, że stała na podwórku ogrodzonym bramą elektryczną na pilota...

Obejść zabezpieczenia fabryczne - rozumiem, ale brame na pilota ??

Beemka stała dwa dni wcześniej w serwisie BMW... no comments

ruebezahl 

Mój samochód:: BMW 740 E38, 4.4 Rok 1998
Wysłany: 13 Październik 06, 15:41   I mnie okradziono we Wroclawiu....

witam,

ja rowniez mam smutne wspomnienia z mojego ostatniego (we wrzesniu) pobytu we Wroclawiu. Zaparkowalem bimerka pod Auchan na Bielanach przed glownym wejsciem w piekna pogode o 16:20 a wracajac o 16:40 juz nie mialem halogenow i kostki. Gdybym tego sqrw..a dostal w swoje lapy :evil: :evil: .....coz oczywiscie kamery monitorujace byly ustawione akurat w innym kierunku :x a potem policja na Krzykach i protokol 2 godziny siedzenia i pisania....coz ubezpieczalnia zwroci szkody, ale chodzi o fakt !!! Sorry za stwierdzenie ale mysle, ze obrazic moga sie jedynie winni... (a wnioskuje, ze takowi na forum nie przesiaduja)...gdyby obcinac w Polsce rece za kradziez....natychmiast otworzylbym fabryke protez i..... mysle, ze szybko zostalbym milionerem...to niestety nie jest smieszne tylko smutne...w krajach arabskich jakos toa wizja odstrasza i funktionuje..a naprawde daleko mi do sympatyzowania z arabami....tyle w temacie....
Ze wzgledu na brak parkingow strzezonych w okolicach duzych centrow handlowych postanowilem je bojkotowac i nie zostawiac tam moich pieniedzy...nie mam zamiaru robic zakupow nie majac spokoju wewnetrznego o moja Black Mambe Werner:))

Pozdrawiam
Rübezahl

PS. Nie mialem ochoty i czasu odwiedzac gielde w Lubiniu....ale gdyby niektorzy tak handlujacy "businesmani" zostali przeswietleni...moze byloby mniej kradziezy...

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 14 Październik 06, 19:06   

ja mam pelny pakiet bo to jedyne wyjscie zabezpieczen nie ma zadnych na zlodzeji sasiadowi otworzyli brame na pilota wyprowadzili jedno auto zeby ukrasc busa sprintera max dlugi i wysoki ktorego jak odpaliles to chalas byl na calej ulicy bo stal w pomiedzy trzema murami i samochod nie znalazl sie jak koledzy twierdza w poznaniu ani lubiniu tylko w czestochowie wiec gwarancji ze je tam znajdziesz tez nie masz zadnej udalo mu sie je odzyskac tylko dzieki temu ze moj wujek znal paru takich z dawnych lat kumpli a oni innych wiec pare telefonow i sie znalazl a pozniej sasiad poscil plote ze to my ich naslalismy wiec dobra rada jak mozesz to nawet sasiadowi nie pomagaj bo nawet za pomoc mozesz po d**** dostac <bmw_1> <bmw_2>

MAGNETUS 

Wysłany: 18 Październik 06, 17:10   Ukradli mi lusterka do E36

Chciałem uzupełnić moją wcześniejszą wypowiedz. Wczoraj w nocy tj. z 16 na 17.10.2006 ukradli mi wkłady lusterek z E36. Masakra. Postawiłem auto 10 m dalej niż zwykle i akurat wtedy mi ukradli. Załamać sie można.

Kupiłem (za 100 pln) już nowe wkłady, ale chyba na noc ściągnę dzisiaj :/ Nie chcę codziennie zmieniać lusterek...

Ktoś wie gdzie można oznakować auto? Jaką firmę polacacie?? Wiem, że na Psim Polu jest firma, która przy okazji zakładania Bear Locka , znakuje auto - szyby, lusterka itp za darmo.

Złodziejowi :evil: życzę k....wa niepowodzenia w dalszej złodziejskiej pracy.

Pozdrawiam wszystkich innych.

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 18 Październik 06, 19:16   

jak sobie ich nie zarysujesz to nawet z oznakowaniem ci buchna zrob ryse i tyle oni wiedza ze nikt nie bedzie szukal lusterek

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 18 Październik 06, 20:44   

Powiem tak ...

Kradna starsze modele , rozkrecaja je w 24/h i na czesci czysty szybki zysk .

nowszych nie kradna az tak , nie maja zbytu a oni czasu nie maja

TDSerek 
ALLEGRO MASTER

Mój samochód:: BMW 325TDS
Wysłany: 18 Październik 06, 23:14   

Prawda jest taka ze kazde autko ukradna wystarczy ze bedzie ktos co cos z danego modelu potrzebuje.... co do zabezpieczen to najlepsze jak juz wyzej bylo napisane sa indywidualne wlasne pomysly...sam posiadam alarm blokade skrzyni i wlasny patencik...a jak beda chcieli odpalic to uslyszy mnie pol dzielnicy bo tak obecnie chodzi bunia... heheh

co do lusterek to proponuje w e36 naciac je diamentem na od sstrony wewnetrzenj na dole...to miejsce wogle nei jest uzywane i widoczne przez zlodzieja wiec na bank nie zajumaja pzdr

Simon 
Simon

Mój samochód:: Bmw 318i E-30
Wysłany: 19 Październik 06, 08:29   

Mi jeszcze nic nie ukradli tylko jakiś cham mi skopał i przerysował auto ale znajomemu z przed bramy złoili nie raz wkłady do lusterek, lampy i znaczki. Lampy założył jakieś polskie i nie jumają ale to już nie tak wygląda. 8)
Pozdro

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 19 Październik 06, 09:34   

Moja obecnie żona - wtedy dziewczyna - miała VW Polo 1.3 Coupe z 86'. Miała w nim radyjko Philipsa na kasety (zwykłe normalne). Mieszkała dwie ulice od pl. Bema - na placu między kamienicami. Mieszkała tam chyba 1,5 roku i nigdy nic, rzadnego problemu, lusterka czy zadrapań.

W ostatnim tygodniu mieszkania tam (przenosiła się do mnie) ukradli jej to radio wybijając szybę od strony kierowcy i totalnie przetrzepując środek auta (szukali panela)

Ale jest pewna nadzieja - po pół roku od zgłoszenia (u dzielnicowego) znaleźli i radio i kolesia.
Okazało się, że rozpracowywali tę grupę już od pewnego czasu i jak dostali od nas numery radia to mogli ich dorwać. <bmw_4>

Więc nie traćta nadzieji i walczta o swoje !! <bmw_3>

Odpowiedz do tematu