spalanie to nie tylko od tego jaką moc kto wyciągnąl z silnika to też zalezy od przełożeń skrzyni biegow od charakterystyki silnika i od technologii w jakiej został on zbudowany BMW żre dużo owszem ale które inne auto o pojemności np 1,6 czy 1,8 potrafi ci dostarczyć emocji takich jak bmw mój pierwszy kontakt z 316 był oszałamiający czułem że mi nogi z butów wyrywa ...więc panowie coś kosztem czegoś ....!
Ja się odrobinę wyłamię i powiem że BMW wcale takie paliwożerne nie jest
Rodzice kiedyś mieli 405tkę 1.6 90KM w dodatku kombi,paliło nieźle beznynki,fakt że cięższe i słabsze
Weźcie pod uwagę np mercedesa 190,mój kumpel miał coś takiego 2litrowego i nei dość ze muł był to żarł paliwo aż bardzo nie miło......
Moja E30 1.8 102KM przy prędkości około 110km/h spaliła 6,5 realnego spalania,w mieście wciąga 9-10 litrów i spokojnei to ja nei jeżdżę,a ostatnimi czasy gdzie się da to ślizganko
Osobiście aktualnie brakuje mi tych kilku konikówwięcej, 2.5 bym sobie sprawił,ale póki co ta mi dobrze jeździ nie ma co kombinować
A tak przy okazji 190tek to ostatnio miałem okazję się z takim popróbować,ale nie dał rady mojej słabej buni
witam. kupilem niedawno Betke 318i 91 rocznik....ale czytajac wasze wypowiedzi widze ze sie rozni bardzo od normalnej 318 .... chcial bym wiedziec czym one sie roznia jakie maja plusy i minusy .... dzieki za odp . pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum