Wysłany: 15 Kwiecień 06, 00:00 Ile jest warta ta Beemka Ac Schnitzera??
Witam
Wiem że ten post powienien znaleść się w dziale "Sprzedam" ale najpierw mój ziomek chce się dowiedzieć ile jego Beemka jest warta.
Zacznę od początku czyli od rocznika tej Betki jest ona z 88 roku a kompletnemu tunigngowi została poddana w 90 roku przez nikogo innego jak samego Ac Schnitzera, to nie jest jakiś tani tuning garażowy tylko profesionalny tuning na wszystko są dokumenty!!! Tuningowi zostało poddane wszystko od zawieszenia poprzez silnik kończąc na karoserii, alu felgi 16-tki z limitowanej serii wyprodukowano ich około 200 kompletów!!! gwintowane-regulowane zawieszenie jest w stanie bardzo dobrym żadnych stuków, to zawieszenie zapewnia sportowe osiągi, prędkośc max to 250km/h elektroniczna blokada , standardowo silnik miał 2.5 litra tuner rozwiercił go do 2.7 litra, moc po tuningu to ok 220KM !!! błotniki wykonane są z blachy a nie z jakiejś taniej żywicy czy plastiku, błotniki nie były nigdy klepane ani szpachlowane co jest prawdziwą rzadkością w takim roczniku i w takim samochodzie , wyposażenie jak na tamte lata to jest full opcja bez skóry czyli posiada: klime, elektr szyby, elektr lusterka, elektr szyber, komputer, central zamek, alarm, wspomaganie jest odłączone przez Ac Schnitzera, przednie lampy Helli dymione nie malowane tanim spray'em, w oryginale ta Beemka była czarna włącznie z felami ale kolega zdecydował się pomalować całą w tzw. kameleonie może nie jest zbytnio widoczny na fotkach ale w rzeczywiscości wygląda super, na drzwiach jest mało widoczny napis Ac Schnitzer.
Napiszę więcej jak coś mi się jeszcze przypomni albo jak o coś zapytacie, moge także więcej fotek zapodać jakby ktoś chciał.
Nrx
_________________ Gość
Bas this is my live
This is my secret
BMW - Bardzo Miły Wóz
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 15 Kwiecień 06, 00:18 Re: Ile jest warta ta Beemka Ac ??
Ja poprosze zdjecia silnika , bo inaczej mnie nie przekonuje ze to ac schnitzer
Powiem tak orginal AC Schnitzera z silnikiem 3,5 chodzi po 12 tys
Nawet byl link do jakiejs na allegro ...
Jakos srednio mi sie widzi ze przerabiali tylko 2,5 na 2,7 na 220 KM
Jesli to prawdziwy AcS to troche stracił na wartosci przez to malowanie w kameleona ,
ale tez chetnie zobaczyłbym silnik bo foty z zewnatrz niczym nie wskazuja ze to AcS
Jak dla mnie to to nei jest AC Schitzer, juz widac p osamej karoserii, niby posezony na M3.
Ale AC robil ale zwykle E30 alb oM3 E30, a ta jest poszerzona (ze tak powiem najtanszym kosztem) bo M3 E30 ma calkiem inny tyl (bagaznik, inna tylnia szybe) a to juz tak latwo nie da sie pzrerobic
sory że dopiero zarzucam fotki silnika S3 o które od dawna Chcieliście zobaczyć
Powtarzam na ten tuning są dokumenty że to jest Ac Schnitzer w breif'e też to jest wpisane
_________________ Gość
Bas this is my live
This is my secret
BMW - Bardzo Miły Wóz
skasuj [Usunięty]
Wysłany: 1 Maj 06, 23:51
Zwykle M20 tu widze z pomalowanym deklem zaworowym
Buda przerabiana wlasnorecznie u blacharza Czesia lub Zdzisia ...
Nic mnie nie przekonuje ze to ACS , wybacz jak znajdzie kupca za 5 tys bedzie dobrze
Nie jestem tutaj fachowcem , owszem silnik 2,7 ACS robil , lecz seryjnie wsadzal do niego swoj wlasny wydech od poczatku do konca ( czytaj barany a tutaj widze zwykle nedzne kolektory ktore mam ja i kazdy zwyklu urzytkownik BMW E30 ) , nastepnie silnik mial swoj wlasny Dekiel zaworowy wygladajacy o tak :
Nastepnie czego by sie tu przyczepic ...
Wnetrze nie wiem jakie ma ten twoj kolega , ale widzac silnik domyslam sie ze seryjne a ACS montowal seryjnie dwie wersje wnetrza ( wskazniki )
Zdjecie :
I zawsze ale to zawsze rozporka byla montowana
Jak cos to niech mnie ktos poprawi , jestem tylko czlowiekiem a wiec moge popelnic bledy ;]
Mój samochód:: BMW E36 318 iS
Wysłany: 2 Maj 06, 13:26
Podejrzewam, że jest to najzyklejszy pod słońcem niskoobrotowy silnik 2.7 litra, tzw. ETA (325E), produkowana od 85 do 87 roku. 129 KM i bardzo wysoki moment obrotowy.
Schemat silnika
Nic za co możnaby zapłacić więcej niż 5 tys. zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum