Swoje 225/45/17 pompuję do 3 atmosfer i sądzę że w twoich powinno też być tyle że względu na niski profil opony.
A oprócz tego powinieneś mnieć na oponie napisane ile max możesz dowalić.
no to nieżle dzisiaj jak zajechałem na stacje to przód 235/45/17 miałem2.0bar i tak zostawiłem a tył 265/40/17 2,3 bar, wyrównałem i tak zostawiłem, uważasz ze za mało???
Sądzę że tak w książce bmw mam napisane że przy takim profilu powinienem mnieć 3.0 atmosfery więc sądzę że u ciebie jest za mało bo 2,6 atmosfery to mam ale w zimówkach 205/50/17 więc 2.8 atmosfery przy takich kapciach jakie masz to nie będzie źle ale komfort się na pewno pogorszy za to przy większych prędkościach lepiej będzie trzymał się drogi mam na myśli zakręty.
Nie wiem jak jeździcie na tak napompowanych oponach... 2,6 2,8.... ja bym chyba zęby stracił... nie słyszałem żeby któryś z producentów zalecał takie końskie dawki
U mnie 225/40/R18 2.0 PSI ...opona ma mniejsze ugięcie ze względu na konstrukcję nie na ciśnienie... zbyt wysokie ciśnienie skutkuje słabą przyczepnością !!!Dla wyjaśnienia jeździ się świetnie
wilku
Mój samochód:: bmw e36 coupe
Wysłany: 30 Sierpień 07, 17:53
wlansie tu jest cyrk jedni mowia tak a inni inaczej, wez raz 2.2 i zobacz jak sie bedzie jezdzilo pozniej 2,5 i sam zdecyduj.niczego nie popsujesz.pozdro
Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 6 Wrzesień 07, 17:48
Ja mam 255/40/17 i mam po3 atmosfery. Specjalnie bylem u fachowcow w "oponecie" i tylko potwierdzili ze sportowa opona niskoprofilowa ma miec tak duze cisnienie.Na necie tez mozna o tym poczytac wiec powodzenia zycze tym co do podobnych opon pchają ledwo 2 albo i mniej atmosfer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum