Wysłany: 31 Marzec 06, 00:59 Help ! Problem z zawiechą ?? ??
Założyłem wczoraj aluski z nowymi oponkami, dzisiaj wyjechałem za miasto i
troszke się zaniepokoiłem, otóż:
Jadąc sobie prosto po w miare prostej drodze, czuje delikatne bicie na kolr (drganie)
kierownica trzyma się prosto, skręcając w prawo czuje jakby prawe koło jechało po kostce , gdy skręcam w lewo wszystkojest ok, gdy przyhamowuje tez delikatnie ustaje
Wiem że tarcze i klocki kwalisikuja sie juz do wymiany (kołnieże na tarczach i mrugająca kontrolka od klocków potrafi czasami zamrugać)
O co może chodzić, felga źle wyważona?? Coź z oponą, czy coś z zawiechą ??
odpowiem na szelkie pytania, dam poprowadzic dla testow
Dziwna sprawa , wydaje mi sie ze to raczej nie jest wina kółek letnich => skoro Kosa
jezdził na nich w lecie i byly ok to od samego lezenia w garazu nic im sie nie stało
ja przynajmniej tak swoje teraz przełozyłem i jest ok
Predzej moze byc łacznik stabilizatora albo jakies luzy na drązkach
W kazdym razie podjechac na wyważarke mozna i jesli beda ok to raczej wielkiej
kasy sie za samo sprawdzenie nie zapłaci
A ja się tak zapytam. Jakie były opony zimowe i letnie (na jakich felgach)? Może jest tak, że na zimówkach nie czułeś tego co na większych felach letnich z niższym profilem. Może w zimie łożysko koła dostało w dupcię i jak jedziesz prosto to jest obciążone i nie czuć wibracji a skręcając w prawo odciążasz trochę prawe koło i pojawiają się drgania.
To takie moje skromne przemyślenia.
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
wolnym wieczorkiem przemyślałem kwestie(po postach) i doszedłem do wniosku żeby najlepiej wjechać na kanał i sobie sprawdzić czy wszystko gra.Jak gra to sprawdź fele albo oponki.Usterka w takich przypadkach raczej musi być widoczna-pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum