Czy ktos sie moze orientuje, czy te male mierniki GTECH sa cokolwiek warte i faktycznie trafnie mierza KM, przyspieszenie itd? czy to raczej bzdura? Mierzyl ktos kiedykolwiek czyms takim?
Są rózne wersje tego urządzenia , tzn maja mniej lub wiecej funkcji nie mniej jednak
urządzenie jest dosc "wrażliwe" na wszelkie zaburzenia pomiaru (zmiany biegów ,
zakołysanie autem itp itd) , kiedys na spocie mielismy na spocie G-techa i cos tam
probowalismy mierzyc ale szczerze to moim zdaniem szkoda kasy na to urządzenie , lepiej
wydaj 100zł na normalna hamownie niz 350-450zł na tego Gtecha
za stowke? jak najbardziej, gdybym tylko wiedzial gdzie znajde we wrocku hamownie za 100zl. Jedyna o ktorej wiem to jest na krakowskiej, ale znajomy rzucil mi sumke w granicach 250zl za jeden wjazd, i dlatego pomyslalem, ze jesli jeden wjazd na hamownie ma kosztowac polowe takiego urzadzenia, to wtedy mozna byloby pomyslec. Masz jakies namiary na jakas w miare przystepnahamownei we wrocku?
ja mialem okazje probowac bardzo podobnego (czyli podobny przedzial cenowy) G-Tech'a w swojej
ale sprawdzalismy tylko i wylacznie przyspieszenie 0-100...
wyniki byly bardzo realne - bo sprawdzilismy tez fiacika Coupe 16V Turbo, ktory
sprawdzany byl wczesniej na duzo lepszym G-Techu i czas byl ten sam - 7.06s.
w mojej wyszlo 9.34s na 215/55/17", 2 osoby na pokladzie, ale chyba nigdy tak dobrze
biegow nie zmienialem, bo fabryka podaje 10s na 195/60/15.
podstawowa wada urzadzenia jest to, ze trzeba je przykleic do szyby i idealnie
wypoziomowac (co zajmuje kolo minuty), jest to warunek niezbedny dla uzyskania
rzeczywistych wskazan.
jesli chodzi o pomiar mocy - to nie wiem jak to ma dzialac - chyba tylko przy V-max
mozna to sprawdzic.
generalnie, jesli zamierzasz przeprowadzac jakies tuningi etapami,
to jak najbardziej polecam - bo znajac moment i 0-100 km/h poczatkowe, mozna
okreslic w przyblizeniu zmiane momentu przy pomocy przyspieszenia po modyfikacjach.
za stowke? jak najbardziej, gdybym tylko wiedzial gdzie znajde we wrocku hamownie za 100zl. Jedyna o ktorej wiem to jest na krakowskiej, ale znajomy rzucil mi sumke w granicach 250zl za jeden wjazd, i dlatego pomyslalem, ze jesli jeden wjazd na hamownie ma kosztowac polowe takiego urzadzenia, to wtedy mozna byloby pomyslec. Masz jakies namiary na jakas w miare przystepnahamownei we wrocku?
A tak poza tym, to dieki za info
Polecam kolege mirasa 502730289 pomiar na bardzo dokladnej hamowni...przy wiekszej ilosci osob pewnie zejdzie ponizej 100 zl (5 aut np) pozdro
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum