Siema!
Jutro powiem Ci co mój agent mi wybierze, tylko że....
25 lat-> totalne zadupie(byłe koszalińskie)-> zniżka 50%-> dwie wpłaty
Aktualnie z zeszłego roku mam w Warcie, pojemność 1754cm3 za cały rok 600zł z groszami w tym już NW.
Pozdrawiam
ja za Boeinga732i 60% znizki na matule w Link4 zapłaciłem 569zł na rok i jak niektozy wiedza mam AC na szyby czołowa 75% zwrotu , a boczne i tylna 100% + cholowanie powypadkowe i w razie awari
_________________ Gość a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie
OLejus ja za 2,0 daje w Warcie 426PLN za cały rok i to jeszcze w dwóch ratach do tego dorzucają bonusy za nowego klienta i wogole-ewentualnie dostaniesz troche za meldunek ale myśle ze okolo 650-700PLN zamknąłbyś sie za cały rok a w generali płaciłem 1290PLN a kiedy chcieli podniesc mi na 1700PLN bo zorientowali sie ze mam bmw to stwierdziłem ze w*******m. Sprawdz jeszcze samapomoc moze byc jeszcze tansza od warty
pozdro
moja.JPG
Plik ściągnięto 986 raz(y) 13,36 KB
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Olejus ja też mam ten problem Gdzieś na necie moja żonka wystawiła ogłoszenie https://www.finansowo.pl/...y.html?id=1090)
że chcemy ubezpieczyć autko. Odpowiedziała babka z Compensy i za mnie (26 lat, wygwizdów Gostyń, bez zniżek, drugi właściciel kobieta i 8 lat prawko) chce 700 za OC i NW.
Będe z nią jutro gadał to sie popytam.
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 361 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 11 Sierpień 06, 19:44
Znalazłem coś takiego : http://kalkulator.prometeusz.com.pl/ , może przydać się do teleadresów firm ubezpieczeniowych. Ja zapytania ofertowe już wysłałem zobaczymy jakie będą odpowiedzi !!
Ale za fordzika chyba też Bob swoje musisz zapłacić.....
Młody jesteś i niestety jest ta cholerna zwyżka w zależności o ubezpieczyciela od 30% do 80%(tak było w zeszłym roku), do tego u niektórych dochodzi jak właśnie prawo jazdy ma się krótko.
Najlepiej znaleźć sobie dobrego agenta i Ci tak wykombinuje żeby było najtaniej.
Możesz pokombinować i zrobić współwłaścicielem np. ojca, dziadka, wujka tak żebyś miał zniżki i przy okazji Tobie leciał staż, tylko jak uderzysz w kogoś to temu drugiemu zniżki też uciekają i to jest pewne ryzyko.
Ja teraz za cały rok zapłacę coś koło 550zł-pierwsza rata 290zł, tylko nie zapytałem w jakim ubezpieczycielu, ale za tydzień ma mi polise przysłać to dokłądnie napiszę co i jak.
Tylko mój agent jest na pomorzu, pomorzu zachodnim, konkretniej na Pojezierzu Drawskim
Pozdrawiam
Ale za fordzika chyba też Bob swoje musisz zapłacić.....
Młody jesteś i niestety jest ta cholerna zwyżka w zależności o ubezpieczyciela od 30% do 80%(tak było w zeszłym roku), do tego u niektórych dochodzi jak właśnie prawo jazdy ma się krótko.
Najlepiej znaleźć sobie dobrego agenta i Ci tak wykombinuje żeby było najtaniej.
Możesz pokombinować i zrobić współwłaścicielem np. ojca, dziadka, wujka tak żebyś miał zniżki i przy okazji Tobie leciał staż, tylko jak uderzysz w kogoś to temu drugiemu zniżki też uciekają i to jest pewne ryzyko.
Ja teraz za cały rok zapłacę coś koło 550zł-pierwsza rata 290zł, tylko nie zapytałem w jakim ubezpieczycielu, ale za tydzień ma mi polise przysłać to dokłądnie napiszę co i jak.
Tylko mój agent jest na pomorzu, pomorzu zachodnim, konkretniej na Pojezierzu Drawskim
Pozdrawiam
Ja tez nie jestem duzo starszy od BOBA i mam znizki dzieki SIMOSONKOWI, ktorego trzymalem przez wiele lat, ojciec mial mala przyczepke to zarejestrowal na mnie i kemping tez, dzieki temu mam te znizki, tak wlasnie najlepiej oplaca sie zrobic, przyczeppka niedrogo wyszla, 20 zł a za kempng chyba 70 zł z tego co pamietam, wiec nie trzeba kupywac auto i startowac od 0.
_________________ >>>macca squad<<<
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 12 Sierpień 06, 15:44
Za Forda płace rocznie 850zł + 66zł NW - Ford jest zarejstrowany na mojego ojca on ma tylko 40% zniżki bo przepadła, bo za jedno auto nie placilismy oc przez 2 lata i poszła zniżka.... Ubezpieczony jest w PZU.
Ja chce kupić jakieś tanie autko i mieć je tylko dla siebie, nie chce rejstrowac kogos jako współwłasciciela. Dlateog musi być jak najtaniej
Co do rejstrowani amotorków itd, to żałuje bardzo, bo miałem 2 simsony i żadnego nei rejstrowałem Teraz miałbym troche znizek
Tak jak pisze zdunek, zarejestrowanie simsonka to strzał w dziesiątkę, po kilku latach masz konkretne zniżki.
Na Twoim miejscu Bob przemyślałbym jednak wpisanie kogoś jakoś współwłaściciela bo jednak te 40% zniżki po ojcu byś miał, a autoko i byłoboy Twoje.
Jeśli chcesz jednak zrobić na upartego że tylko na Ciebie rejestracja to niestety ale trochę kasiury z Ciebie wyskubią.
Podstawa OC jest powiedzmy 1200zł, do tego doliczą Ci na początek w najlepszym wypadku 30% za wiek, w niektórych ubezpieczalniach za BMW każą sobie tez płacić kilka procent więcej.
Ja jak miałem pierwsze auto zarejestrowane na siebie, bez zniżek, ze zwyżką za wiek to wychodziło coś koło 1500zł na rok
I to bolało, dla przykładu, teraz z 50% zniżką i bez zwyżki za wiek za cały rok wychodzi w okolicach 550zł
Sam zdecydujesz, ale jak tylko Ty będziesz właścicielem to Cię skubną z 800-1000zł więcej za polisę
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Witam! polecam link4 za pojemność 2.8 rok produkcji 95 wyliczono składkę 650zł ... wystarczy wejść na ich stronę i poprosić o kontakt,sami oddzwonią i po sprawie!
Pozdrawiam
ja właśnie ubezpieczyłem swoją bumcię (nie wspomnę nawet, że przez ponad miesiąc jeździłem bez OC ) w HDI Samopomoc - dzięki znajomościom zapłaciłem za wszystko (OC + NW) 600PLN. Koleś (pośrednik) ubezpieczał wszystkie auta w mojej rodzinie i "doliczył" kilkadziesiąt procent zniżek.
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 28 Grudzień 06, 10:13
ja w PZU zapłaciłem w zeszłym roku 70zł za OC+NW z tym że to za simsona
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 28 Grudzień 06, 14:52
Ja mam specjalne OC od "Filar", do niego nie ma żadnych zniżek i płaci się 500zł/rok, z tym, że na OC widnieje tajemniczy napis...baardzo przydatny podczas kontroli drogowej
Ja mam specjalne OC od "Filar", do niego nie ma żadnych zniżek i płaci się 500zł/rok, z tym, że na OC widnieje tajemniczy napis...baardzo przydatny podczas kontroli drogowej
Tajemniczy napis
[ Dodano: 28 Grudzień 06, 20:39 ]
Jesli chodzi o OC to ja mam w Warcie. 490 PLN ale mam juz max zniżek.
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum