Witam.
Przymierzam sie do zakupu w przyszłym roku takiej buni jak w temacie... mam teraz pytanie - ile takie potworek pali ? Chodzi mi raczej o praktyczne wyniki a nie książkowe Po za chęcią zakupu zostaje jeszcze fakt utrzymania.
Witam.
Przymierzam sie do zakupu w przyszłym roku takiej buni jak w temacie... mam teraz pytanie - ile takie potworek pali ? Chodzi mi raczej o praktyczne wyniki a nie książkowe Po za chęcią zakupu zostaje jeszcze fakt utrzymania.
Pozdrawiam
Jeśli pytasz o koszty utrzymania i spalanie... to znaczy, że Cię nie stac
To jest potężny silnik 3.2 - większe koszty ubezpieczenia, ceny części jak zwykłego E36 x10 A paliwo - wszystko zależy od stylu jazdy - ale zwykle w katalogach podają o ten litr max dwa mniej niż w rzeczywistości. Wiele też zależy od stanu technicznego auta i samego silnika
Jeśli pytasz o koszty utrzymania i spalanie... to znaczy, że Cię nie stac
Bez obrazy, ale chyba wróżka z Ciebie jest - sam nie wiem czy mnie stać, dlatego pytam o spalanie...
bazylfox napisał/a:
ceny części jak zwykłego E36 x10
Lekko przesadziłeś - ceny jak patrzyłem to normalne (no może oprócz sprzęgła)
bazylfox napisał/a:
ale zwykle w katalogach podają o ten litr max dwa mniej niż w rzeczywistości.
nie doszukałem się informacji katalogowej, jak taką masz to podaj
No bazyl może trochę przesadził z tym 10X ale faktem jest że oprócz części karoseryjnych i innych pierdół sporo rzeczy jest 2,3x droższe, albo występuje tylko w oryginale, i nie ma zamienników, jak np. hamulce itp.
Też mnie śmieszą pytania o spalanie M3, albo o to czy można założyć gaz. Wiadomo że to nie jest auto do jazdy na codzień, i
nie jeździ się nim wolno i oszczędnie, dlatego trzeba liczyć spalanie 20,25litrów w górę
Okej okej - ja mam zwykle skłonności do przesady Z tym małym względem, że części do M3 ZAWSZE są droższe od seryjnego E36 (nawet 328i)
Co do danych z katalogów (źródło Katalog Samochody Świata 1997)
M3 pojemnośc 3201 / moc 321KM(236kW) / st. sprężania 11,3 / 6 biegów / 5,5 sek 0-100km/h / Vmax 250 km/h / Średnie spalanie w cyklu miejskim 13 L/100km / w cyklu mieszanym 7,3L (V=120km/h)
Jeśli potrzebujesz coś więcej - pytaj
PS. Podobne do seryjnego E36 ceny mają tylko podróbki...
Wg mnie z serią ///M w jest jak z rolls royce'ami - jeśli pytasz o cenę, to znaczy, że Cię nie stac
W Pszczynie jest jedna ///M3-trójka i jeżeli prędkość z jaką sie przemieszcza po naszych dziurawych ulicach przekracza dozwoloną prędkość przynajmniej o dwa razy Więc na A4 mu brakuje tego szóstego biegu A jeżeli chodzi o spalanie tego o to cuda to wole się nie wypowiadać.
Pozdro
P.S. BMW M3 to jest królowa szos
_________________ /// MPower BMW M3 E46----> king of the road
Ostatnio zmieniony przez Iskra_Pszczyna 2 Wrzesień 07, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
No nieladnie.
ktos sie pyta a wy takie odpwiedzi dajecie, ne imajac pojecia dajcie dane katalogowe!
troche nieladnie
jesl iktos sie pyta o spalanie to ne iznaczy ,ze g onei stac... Chcialb ysie zorientowac jak pal iM3, a wbrew pozorom nie jest zle!!!
Kolega mial M3 i na tarsie przy ok. 120km/h pali 9l/100km
Przy butowaniu ok. 20l
Według mnie reakcja była odpowiednia.
Podobnie miałem ze sprzedażą E24. Ludzie przyjeżdżali, oglądali i pytali ile pali.
Bez sensu.
Takie samochody palą tyle ile wlejesz i już.
Jak komuś zależy na spalaniu to można kupić jakiegoś diesla.
No nieladnie.
ktos sie pyta a wy takie odpwiedzi dajecie, ne imajac pojecia dajcie dane katalogowe!
troche nieladnie
bazylfox napisał/a:
M3 pojemnośc 3201 / moc 321KM(236kW) / st. sprężania 11,3 / 6 biegów / 5,5 sek 0-100km/h / Vmax 250 km/h / Średnie spalanie w cyklu miejskim 13 L/100km / w cyklu mieszanym 7,3L (V=120km/h)
No nieladnie.
troche nieladnie
bazylfox napisał/a:
Jakieś pytania ??
ehhh zjadle mliterki.
Chdozilo mi o to ze dajecie dane katalogowe... Ktore itak sie mijaja z rpawda
Jak komuś zależy na spalaniu to można kupić jakiegoś diesla.
Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda.
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Iskra_Pszczyna 5 Wrzesień 07, 13:00, w całości zmieniany 1 raz
Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda.
Pozdro
Jakoś jestem wtajemniczony(25kkm na gazie) i póki co nie zauważyłem żeby silnik cierppiał na gazie, wogóle nie zauwazyłem żadnej różnicy poza grubością portfela, która nie zmniejsza się w szaleńczym tempie.
Myślisz że z hasła przewodniego BMW "Freude am fahren" bardziej skorzystasz Ty robiąc 10kkm czy ja robiąc ich koło 20, jednocześnie nie odczuwając różnciy w osiagach między Pb a LPG?? :>
Ale nie otym tutaj mowa....
M3 się nie gazuje, zacznijmy od tego.
Ceny części są duże bo jak już ktoś pisał dostepne są chyba tylko oryginały.
Do tego słyszałem że eMkę można relatywnei szybko zajeździć jak się z nią nieumiejętnie postepuje ipróbuje na niej oszczędzać(lejąc np olej słabej jakości).
Co do spalania......
Bądźmy poważni, mają ponad 300KM pod maską nie będziesz startował sprintem spod każdych świateł, ale jak się trafi ktoś w golfie to przeciez mu nei popuścisz
Dlatego myślę że realne spalanie w mieście w okolicy 20l/100km może być normalne.
Chyba że kupisz eMkę i gaz będziesz tylko muskał żeby się toczyła, ale to wtedy kup sobie 328 i zagazuj to przynajmniej pośmigasz
Pozdrawiam
Ja osobiście wole ale żeby mi palił 30l/100km niż miałbym jeździć na gazie. Ale to już każdy ma swoją opinie o gazie. Ja jestem na nie Ty jest zwolennikiem gazu i niech juz tak pozostanie
Pozdro
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 11 Wrzesień 07, 17:37
Iskra_Pszczyna częściowo masz racje,ale tylko częściowo. Moja poprzednia buma była zagazowana,kichała,nie jeździła jak na benzynie,ale jak masz już troche lat i rodzice Cie nie utrzymują to wielka różnica jest czy auto pali 15 benzyny czy 15 gazu(średnio tyle mi piąteczka paliła) Jesteś jeszcze w wieku gdzie nie płacisz za mieszkanie,jedzenie,gaz,prąd,ogrzewanie itd.jak zaczniesz to zrozumiesz o czym pisał Byq.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum