Witam
jezdze moja 318 juz prawie 2 lata, wczesniej jakos nigdy nie mialem checi ani kasy zeby cos przy niej majstrowac, ostatnio nabralem checi (z kasa niestety dalej kiepsko ) ale za bardzo sie na tym nie znam..
szukam kogos z okolic katowic kto tez smiga E30 i moglby mi pomoc
na razie w sumie jedyne co robilem to :
-zawieszenie (cale)
-wydech (koncowy tlumik wielkosci wiadra )
-powymienialem filtry i poczyscilem troche uklad dolotowy
-wymienilem swiece
Musze jeszcze zrobic:
-klocki z przodu
-olej w skrzyni i tylnym moscie
No i czekam na jakies propozycje i pomysly jak nie duzym kosztem (no dobra nie oszukujmy sie to bmw..) moglbym podrasowac moje biale smiglo
_________________ białe BMW E30 318i
wydech jak wiadro
cb radio
wywal koło zapasowe, tapicerki itp...
zyskasz jakieś pół seq:)
Ja właśnie tak zrobię u siebie, tylko szybki przyciemnie, żeby nie wyglądało autko jak jakieś ze złomu
Tak na poważnie./.. 1,8 to trochę mało... a niedużym kosztem to się tankuje 99 v power cośtam...
No to dla silnika będzie lepiej... chociaż w poldku też nie miałem dostosowanego silnika, a różnica była odczuwalna...
Teraz - obojęcnie czy 95 czy 99 idzie całkiem nieźle..
ALe 1,8... maaało troszkę...
Ostatnio zmieniony przez Mauser 18 Grudzień 06, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
U mnie wygląd to tak:
10 litrów - trasa na pół z miastem, ale prędkość do 120 km/h ruszanie raczej dynamiczne, bez szaleństw, bagażnik pełny jedna osoba.
Miasto - deptanie raczej, ale bez zamykania na każdym biegu - 14, 15 l
miasto spokojna jazda bez powodowania korków - 12-13l
Gaz mam, ale nie jeźdżę na nim...
Tylko PB 98
no ja raczej po miescie jezdze i nie jest to jazda ekonomiczna (mimo moich staran)
i pali mi zazwyczaj 10/12l wiec w sumie roznica 2/3 litrow nie jest az taka duza
zastanawiam sie tez nad318is..i nad skokiem na bank
chyba na razie doprowadze moja betke do stanu "orginalnego" zeby sprzedac ja za sensowne pieniadze i bede sie rozgladal za czyms o wiekszym sercu
dzieki
_________________ białe BMW E30 318i
wydech jak wiadro
cb radio
rifresz
Mój samochód:: Zapowiada sę BMW E30 COUPE 2.5
Wysłany: 3 Styczeń 07, 18:17
E30 coupe 2,5 170 KUCA MA I LATA JAK TRALALA Polecam sam niedlugo kupuje
Mój samochód:: BMW E30 325i coupe
Wysłany: 4 Styczeń 07, 08:45
rifresz madra decyzja 2.5 rzadzi..najlepszy silnik w e30 chodz jest jeszcze jeden za ktory oddal bym zycie..ale wiem jedno mi moja pali mniej niz kumpla 2.0 wiec jestem Happy!!
_________________ Co ja Bede PIsal..Kocham Te Autko!!
rifresz
Mój samochód:: Zapowiada sę BMW E30 COUPE 2.5
Wysłany: 4 Styczeń 07, 21:10
Tylko z eja sie zastanawiam nad coupeta i pzreekladka silnika z BMW % 2.5i 190 kuca hihi wiecej koni i podobno mniej pali i zupelnie inny zajebisty silniczek:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum