Wysłany: 8 Luty 06, 13:44 E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty???
Witam!
Jako że ostatnio wybrałem się bunią na narcioszki i był mały problem z ich umiejscowieniem w furze,a nie chciało mi się bagażnika zakładać,
to tak sobie pomyślałem coby zrobić tak żeby w tylnej kanapie założyć podłokietnik i zrobić dziurę z bagażnika do auta.
I teraz czy ktoś się nad tym zastanawiał kiedykolwiek??
Tak sobie wstępnie pomyślałem, że kanapę do tapicera,nie zrobi dziurę i oprawi a podłokietnik gdzieś zakupić,
albo kupić poprostu gotowe oparcie z podłokietnikiem, a przegródkę między kabiną a bagażnikiem potrktować fleksem. Trochę kowalskie podejście,ale co wy o tym myślicie??
Pozdrawiam
pi3s [Usunięty]
Wysłany: 8 Luty 06, 13:55 Re: E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty??
Byq napisał/a:
Witam!
Jako że ostatnio wybrałem się bunią na narcioszki i był mały problem z ich umiejscowieniem w furze,a nie chciało mi się bagażnika zakładać,
to tak sobie pomyślałem coby zrobić tak żeby w tylnej kanapie założyć podłokietnik i zrobić dziurę z bagażnika do auta.
I teraz czy ktoś się nad tym zastanawiał kiedykolwiek??
Tak sobie wstępnie pomyślałem, że kanapę do tapicera,nie zrobi dziurę i oprawi a podłokietnik gdzieś zakupić,
albo kupić poprostu gotowe oparcie z podłokietnikiem, a przegródkę między kabiną a bagażnikiem potrktować fleksem. Trochę kowalskie podejście,ale co wy o tym myślicie??
Pozdrawiam
Nie wiem czy w e30 byl skisack - jezeli byl to moze lepiej sie rozejzec za tylna kanapa z takim. Z e34 ani e36 pewnie cala kanapa nie wejdzie, bo e30 byla dosyc mala, ale mozesz sprobowac kupic taki tylni podlokietnik ze skisack'iem i wtedy tapicer spoko wstawi.
Wysłany: 8 Luty 06, 21:19 Re: E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty??
pi3s napisał/a:
Nie wiem czy w e30 byl skisack - jezeli byl to moze lepiej sie rozejzec za tylna kanapa z takim. Z e34 ani e36 pewnie cala kanapa nie wejdzie, bo e30 byla dosyc mala, ale mozesz sprobowac kupic taki tylni podlokietnik ze skisack'iem i wtedy tapicer spoko wstawi.
Hmmm....włąśnie gdzieś na allegro widziałem E30stke z podłokietnikiem i koleś nawet chciał sprzedać worek na narty(skisack??),
tylko nie wiem czy indywidualnie sobie to przerobił czy już tak seryjnie było. No i trzeba by było wyciąć kawałek przegródki za kanapą.chyba.....
mój klega ma 320i z podłokietnikiem i schowkiem na narty. Myślę ze najprościej bedzie poszukac oparcia a nie kombinowac coś szlifierka kątową.Konrad
To powiedzmy że problem kanapy i samego podłokietnika rozwiązany, powiedzmy.......
Też chciałbym jak najmniej sobie roboty zrobić, tylko właśnie zapewne Twój kolega ma już zrobiony otwór do bagażnika za podłokietnikiem, a ja chyba raczej nie mam, amoże mam a nie wiem.Dlatego pytam ;-)
Pozxdrawiam
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 9 Luty 06, 16:31
Pomysł mi taki wpadł. Jakbyś na szrocie dorwał fure za takim własie bajerem, taka kanapa droga chyba nie bedzie, i zaadoptować tą część do buni, a tapicer oprawi to ładnie
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
ja tez mam taką kanape w sowojej... nie jest to zadna przeróbka podłokietnik jest otwierany i mozna go tez całkiem wyjąć i zostanie tylko dziura do bagażnika... a wycinać blach nie musisz ta częćs gdzie przychodzi orginalny podłokietnik trzyma sie na kilku zgrzewach jesli dbrze pamietam Troche sily i po sprawie a tak na marginesie na narty nie jezdze ale otwierany podłokietnik juz raz sie przydał jak mi centralny siadł i nie mogłem sie ani do bagaznika dostać ani co gorsza do wlewu paliwa a w baku opary hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum