Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
20 Wrzesień 06, 23:56
Doradźcie Proszę!!!
Autor Wiadomość
Pawel 
SED

Wysłany: 3 Styczeń 06, 12:45   Doradźcie Proszę!!!

Mam możliowść kupna BMW E39 kombi z 2001 z silnikiem 2.0D (136 tys km z common railem)roku srebrne bez skór i automatu za 42 tys zł. Auto nie było bite jest sprowadzone z niemiec ma przejechane 126 tys km jest książka serwisowa.
Drugie BMW to 530D (z common railem) z automatem z 99 roku za 40 tys. zł Pln, ma przejechane 169 tys km. Nie ma ksiązki do niego ale właściciel może pojechac ze mną do dealera BMW na sprawdzenie przebiegu i czy nie było bite itp rzeczy. Oczywiści za sprwadzenie ja będę musiał zapłacić. Jeżdziłem tym BMW i wyglądało wszystko na początek że jest ok. Jest to wersja BMW max doposażona ze skórami itp. Gość nie jest chandlarzem i chce się pozbyc auta bo potrzebuje forsy. Sprowadził je w czerwcu z francji od znajomej.
Co radzicie kupować kombiaka ze słabym 2L motorem ? czy 2.0D w kombi słabo się zbiera do przodu bo ma tylko 136 km a auto jest ciężkie? I ta ręczna skrzynia czy nie jest to auto zaduże na manualną skrzynię?
czy może zostać przy kupnie 3.0D z 193 konnym silnikiem i większym przebiegiem?
dzięki za rady
pozdrawiam
Pawel :wink:

NiCKOS 

Mój samochód:: BMW E30 318 M40
Wysłany: 3 Styczeń 06, 12:52   

Na twoim miejscu kupiłbym ten z 3 litrowym motorem z tego co wiem jest to sprawdzona jednostka w tym samochodzie różnica 2000 zł przy 40 000 to nie jest praktycznie żadna różnica oglądałem nawet na tvn turbo recenzje tego modelu z silnikiem 3,0 i bardzo sobie go chwalą wybór należy do Ciebie 2,0 troche słaby będzie ale też zalezy do czego potrzebujesz auta ... pozdrawiam FunS BMW

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 3 Styczeń 06, 12:57   

Wszystko zalezy od tego czego wymagasz od auta , idealnym wyjsciem byłby kombiak
ale z silnikiem 3.0 .
e39 jest troche cieżka i ten silnik 2.0 owszem ma spory moment obrotowy ale raczej
nadaje sie do takiej spokojnej jazdy . Natomiast 3.0 to juz inna rozmowa , ja bym
raczej zaryzykował to drugie auto , skoro gosc chce z tobą podjechac do dealera to
raczej niczego nie ukrywa wiec mozna przyjac ze auto jest w dobrym stanie .
Jesli chodzi o przebiegi to jak na te silniki to sa dopiero dotarte :lol: one
bez wiekszego problemu przelatają 500tys wiec akurat ilosc przejechanych
kilometrow nie jest tu az tak istotny lepiej kup auto z lepszym wyposazeniem
zawsze bedzie pozniej łatwiej sprzedac <bmw_1>

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 3 Styczeń 06, 15:46   

ja bym kupil bez zastanowienia ta 3.0d, jeżeli wszyskto jest ok.

maltarn 
Klubowicz
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 3 Styczeń 06, 16:05   

3.0 jak najbradziej :!: wiekiem auta nigdy się zbytnio nie sugerowałem, bardziej stanem technicznym i wyposażeniem. :wink:

Tomek_79 

Mój samochód:: BMW 318i e36 M43
Wysłany: 3 Styczeń 06, 22:59   

Tez radziłbym autko z silnikiem 3.0 i na wypasie.
Poza tym miałem okazję pojeździć w niemczech e46 kombi z 2.0D.
W tej budzie to nawet ładnie się zbierało a po autostradzie 180 można było spokojnie pomykać z lekkim luzem pod pedałem.
Wydaje mi się jednak, że w budzie e39 może być trochę ociężała.
Co do skrzyń biegów, to czy manualna, czy automat to tylko kwestia gustu.
Skrzynie są dedykowane konkretnym silnikom i karoseriom. Np. do silnika 2.0D i budy e46 będzie inna skrzynia niż do 2.0D i budy e39.
Z reguły automaty maja większy apetyt na paliwo, ale stojąc w korku nie trzeba wachlowa gałką :mrgreen:

Pozdrawiam, Tomek

MARCO 
marco

Mój samochód:: E-39 2,5 TDS
Wysłany: 5 Styczeń 06, 14:36   

chyba nie ma sie nad czym zastanawiać jak kupisz z silnikiem 2,0 zawsze bedziesz tesknil za 3,0 wiec brac odrazu 3,0 i do boju.....

David 

Wysłany: 6 Styczeń 06, 05:06   

Witam wszystkich mam taka prozbe czy ktos by mi doradzi obecnie mieszkam w Canadzie ale mam plan kupic Beemke w polsce bo sa tansze. Chce kupic bmw 7 3.5 albo 5 2.5 nie wiem ktora wybrac i ktora by waszym zdaniem i doswiadczeniem byla mnie zawodna? wiem ze to zalezy od kierowcy w duzym stopniu jak klijent jezdzil. I na co musze zwrocic wielka uwage oprocz tych elementow co juz czytalme jak kupic beemke, bo praktycznie wszystko bylo o 5 i 3 a co z 7? I rocznik nie moze byc wyzszy niz 91 i czy tak beemka posiada na dzwiach od strony kierowcy naklejke albo blasze ktora potwierdza rocznik itp? Bo bez tego nie przejdzie mi inspekcji na granicy tutaj. jak nie to gdzie moge ja znalezc na samochodzie?? I czy moze ktos mi podac jakies linki takich beemek oprocz otomoto i allegor bo tam caly czas sprawdzam a przede wszystkim bimka musi miec oczywiscie standardowa skrzynie bo automatic nie daje takiego fanu moim zdaniem. Dziekuje za odpowiedzi i porady z gory pozdrawiam wszystkoch klubowiczow. David :D <bmw_1> <bmw_2> <bmw>

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 6 Styczeń 06, 07:35   

jeśli 7 to tylko 750, u was paliwo tanie więc problemu spalania nie ma <bmw_1>

David 

Wysłany: 6 Styczeń 06, 08:13   

Co do paliwa to masz racje jest tanie :) w sumie nawet nie myslalem o 7 50 a wiesz moze gdzie sie znajduje vin numer? czy dzwiach czy na karoserij od strony kierowcy ?
dzikuje jeszcze raz pozdrawiam wszystkich <bmw_1>

David 

Wysłany: 6 Styczeń 06, 08:13   

Co do paliwa to masz racje jest tanie :) w sumie nawet nie myslalem o 7 50 a wiesz moze gdzie sie znajduje vin numer? czy dzwiach czy na karoserij od strony kierowcy ?
dzikuje jeszcze raz pozdrawiam wszystkich <bmw_1>

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 6 Styczeń 06, 21:49   

jak chcesz 750 to wal do mnie na PW moge mieć tanio E38 w rządowej wersji.
Pozdro.

David 

Wysłany: 7 Styczeń 06, 22:41   

witam Bob tylko widzisz wszystko bylo by ok. tylko rocznik jest 98 a ja moge kupic tylko do 91 bo nie place cla na granicy a jak bede mial 98 to dadza mi takie cloa ze sie nie opamietam dzikuje za propozycje i pozdrawiam
<bmw_1>

Odpowiedz do tematu